Beatko dzięki za pochwały. Bukszpany faktycznie ładne tylko mam nadzieję że będą ładnie rosły. Koniecznie zrób fotki u siebie bo jestem bardzo ciekawa. Buziaczki
Gosiu, dziękuję za namiary na runiankę i kulki bukszpanowe
Kiedy podzielisz lub pociachasz tą biedna runiankę to proszę pokaż jak to wygląda. Będę miała rozeznanie jak to powinno sie robić
Przyglądałam się dzisiaj mojej bukszpanowej obwódce i myślałam o Tobie i o Twoich nowych wypasionych bukszpanach Moje nie dość że malutkie to jeszcze poskąpiłam i za rzadko wsadziłam.
Przyszła mi już ostatnia zamawiana przesyłka roślin- trzeba to wszystko teraz posadzić.
A tu moje przechowywane dalie- niestety za późno wyciągniete z piwnicy
Marga ja w sobotę kupiłam jeszcze 2 runianki od tego samego faceta. Jedna troszkę wieksza od drugiej- zapłaciłam za obie 24 zł. i dzisiaj podzieliłam właśnie te nieco wiekszą sztukę i zrobiłam z niej około dwadziescia kilka sadzonek a ponadto pościnałam jej czubki i powsadzałam jeszcze pomiędzy w ziemię. Jutro pstryknę fotkę.
Co do bukszpana to powiem Ci że ja na początku też obwódki sadziłam za rzadko a teraz wolę posadzić gęsto i mieć od razu efekt. Następna obwódkę zrobisz już tak jak będzie Ci sie bardziej podobała- myślę że gęściej żeby od razu cieszyła.
Gosiu ja to się chyba w sobotę wybiorę po te serby tam gdzie ty,bo te co oglądałam to mają max 30 cm. Nie wiesz czy będzie w ten weekend? kuszą i mnie obwódki bukszpanowe
Kasiu poszukuję jakąś różę pasującą mi do tej rabaty- myślę o Queen of Sweden. Czy wiesz cos o niej ? A z tym doleczeniem to chyba problem nieco większy. Pozdrawiam
Gosiu śliczne te powojnikowe zakupy. Ja też muszę koniecznie nabyć kilka clematisów, ale uziemiona jestem a przez internet to wiadomo... Jabłonki tez cudowne- Golden Hornet jest od dłuższego czasu na mojej liście zakupowej. Super, że niedaleko masz fajne miejsce do zakupów.