Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 13:11, 07 kwi 2016

Milka napisał(a)

Gosia, białe rozchodniki muszą być w mocno nasłonecznionym miejscu, inaczej marnieją, giną i brzydko kwitną.
Super zakupy! Runianka taka dorodna, że dziel i tufciki widzę. Serby piękne i jednak powiększasz rabatę, super[/quote

Irenko nawet nie wiedziałam że białe rozchodniki muszą mieć słoneczko ale tak sie złożyło że ta rabata jest od południa, moze troszkę drzewka owocowe beda dawały cień ale raczej niewielki bo ja je prowadzę jako niskie i o niezyt duzej koronie. Runiankę mam zamiar podzielić ale nmusze szybko znaleźć jest miejscówke a nie bardzo mam miejsc zacienionych. Powiększyłam rabatę i czuje się z tym dobrze. Nie wiem tylko jakie róże na niej posadzić. Myślałam o Queen of Sweden ale sa różne opinie o niej. Potrzebuję róży sztywnej tak około 1 m wysokości- kolor tylko nie czerwony i żółty. I na słoneczko oczywiście. Irenko może znasz jakąś ładną. Buziaczki
Gocha 13:13, 07 kwi 2016

Betka napisał(a)
Witaj Gosiu no powiem Ci że wiosna dała ci się we znaki spora rabata będzie przy domu no i bukszkaniki na obwódkę super
Ja u siebie też wiosnę poczułam i zmiany zrobiłam ale jakoś nie mam kiedy zrobić fotek i wstawić . Zima była słaba to i strat w ogrodzie nie ma tylko badylko mam wrażenie że całą zimę rosło
Pozdrawiam

Beatko dzięki za pochwały. Bukszpany faktycznie ładne tylko mam nadzieję że będą ładnie rosły. Koniecznie zrób fotki u siebie bo jestem bardzo ciekawa. Buziaczki
Marga 21:21, 07 kwi 2016

Gosiu, dziękuję za namiary na runiankę i kulki bukszpanowe
Kiedy podzielisz lub pociachasz tą biedna runiankę to proszę pokaż jak to wygląda. Będę miała rozeznanie jak to powinno sie robić

Przyglądałam się dzisiaj mojej bukszpanowej obwódce i myślałam o Tobie i o Twoich nowych wypasionych bukszpanach Moje nie dość że malutkie to jeszcze poskąpiłam i za rzadko wsadziłam.
katel 08:59, 09 kwi 2016

Gosia a u Ciebie jak zawsze dużo się dzieje , piękna będzie ta rabata a i plany już na przyszły rok powstają , tylko najpierw się dolecz porządnie.
Gocha 17:52, 09 kwi 2016

Wczoraj w L. kupiłam kilka powojników- tylko niekoniecznie określone są odmiany- napisali górski czy alpejski ale jakie konkretnie to nie wiadomo

Gocha 18:03, 09 kwi 2016

Przyszła mi już ostatnia zamawiana przesyłka roślin- trzeba to wszystko teraz posadzić.

A tu moje przechowywane dalie- niestety za późno wyciągniete z piwnicy

Gocha 21:28, 10 kwi 2016

Marga napisał(a)
Gosiu, dziękuję za namiary na runiankę i kulki bukszpanowe
Kiedy podzielisz lub pociachasz tą biedna runiankę to proszę pokaż jak to wygląda. Będę miała rozeznanie jak to powinno sie robić

Przyglądałam się dzisiaj mojej bukszpanowej obwódce i myślałam o Tobie i o Twoich nowych wypasionych bukszpanach Moje nie dość że malutkie to jeszcze poskąpiłam i za rzadko wsadziłam.

Marga ja w sobotę kupiłam jeszcze 2 runianki od tego samego faceta. Jedna troszkę wieksza od drugiej- zapłaciłam za obie 24 zł. i dzisiaj podzieliłam właśnie te nieco wiekszą sztukę i zrobiłam z niej około dwadziescia kilka sadzonek a ponadto pościnałam jej czubki i powsadzałam jeszcze pomiędzy w ziemię. Jutro pstryknę fotkę.
Co do bukszpana to powiem Ci że ja na początku też obwódki sadziłam za rzadko a teraz wolę posadzić gęsto i mieć od razu efekt. Następna obwódkę zrobisz już tak jak będzie Ci sie bardziej podobała- myślę że gęściej żeby od razu cieszyła.
amelia_b 21:34, 10 kwi 2016

Gosiu ja to się chyba w sobotę wybiorę po te serby tam gdzie ty,bo te co oglądałam to mają max 30 cm. Nie wiesz czy będzie w ten weekend? kuszą i mnie obwódki bukszpanowe
Gocha 21:38, 10 kwi 2016

katel napisał(a)
Gosia a u Ciebie jak zawsze dużo się dzieje , piękna będzie ta rabata a i plany już na przyszły rok powstają , tylko najpierw się dolecz porządnie.

Kasiu poszukuję jakąś różę pasującą mi do tej rabaty- myślę o Queen of Sweden. Czy wiesz cos o niej ? A z tym doleczeniem to chyba problem nieco większy. Pozdrawiam
anka_ 21:45, 10 kwi 2016

Gosiu śliczne te powojnikowe zakupy. Ja też muszę koniecznie nabyć kilka clematisów, ale uziemiona jestem a przez internet to wiadomo... Jabłonki tez cudowne- Golden Hornet jest od dłuższego czasu na mojej liście zakupowej. Super, że niedaleko masz fajne miejsce do zakupów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies