Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Marga 22:00, 03 kwi 2016

Gosiu, podziwiam nową rabatę i zakupy
Zdradzisz gdzie i po ile kupowałaś runiankę? Potrzebuję sporo, a moje źródło jest drogie, a już na pewno nie ma co dzielić, takie mikrusy :/
amelia_b 22:19, 03 kwi 2016

Gosiu ale piękną rabatę robisz zakupy cudne,swierki gdzie trafiłaś takie spore?
Gocha 00:15, 04 kwi 2016

Marga napisał(a)
Gosiu, podziwiam nową rabatę i zakupy
Zdradzisz gdzie i po ile kupowałaś runiankę? Potrzebuję sporo, a moje źródło jest drogie, a już na pewno nie ma co dzielić, takie mikrusy :/

Monika runianke kupiłam na targu Pod Zamkiem w sobotę- ale tylko 2 szt. miał po 11 zł. utargowałam i myślę że uda mi się zrobić sadzonki i kępki też jeszcze można podzielić. U innych nie widziałam runianki. Były za to kulki bukszpanowe takie małe ale bardzo gęste i to taka kulista odmiana o drobniejszych i bardziej delikatnych listkach. Były po 8 zł. a ja takie same 3 kuleczki kupiłam w tamtym roku po 5 zł.Wiec teraz nie kupiłam ale widziałam po krótkim czasie że jakieś małżeństwo kupiło ich kilka sztuk. Aż sie zastanawiałam czy to nie był ktoś z ogrodowiska.
Gocha 00:20, 04 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu ale piękną rabatę robisz zakupy cudne,swierki gdzie trafiłaś takie spore?

Amelia fajnie że podoba Ci sie moja nowa rabata. Muszę przyznać że M. bardzo sie napracował przy niej i jeszcze nie dokończył. Jeszcze zostało troche darni do zebrania i trochę roślin do posadzenia i oczywiście tylko chwilkę później bukszpan do przyciecia. Świerki serbskie kupowałam też w sobotę na targu Pod Zamkiem - wydaje mi sie że cena ok bo płaciłam po 10 zł. a takie same a może nawet mniejsze w O. były po 20 zł.Pozdrawiam
mirkaka 08:08, 05 kwi 2016

Działasz ostro, dobra decyzja z usunięciem leszczyny, ale dlaczego wydłużyłaś rabatę poza kostkę, coś mi znów nie pasuje. Może kostkę w takim razie wydłużysz?
Ludwika 10:59, 05 kwi 2016

Witam się po zimowej przerwie

Świetne zakupy i z rozmachem

Ale jednak obwódki z bukszpanu robią wrażenie, nie ma na tej rabacie jeszcze za wielu roślin a wystarczy obwódka z bukszpanu i już robi się elegancko

Pozdrawiam i życzę wielu sił w nowym sezonie z nowymi projektami
Gocha 12:53, 05 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Działasz ostro, dobra decyzja z usunięciem leszczyny, ale dlaczego wydłużyłaś rabatę poza kostkę, coś mi znów nie pasuje. Może kostkę w takim razie wydłużysz?

Mirka wydaje mi sie że świadomie to zrobiłam a może mi sie tylko wydaje ? Żartuję- tam za domem będzie robiony chyba w następnym roku cały duży plac a w tym roku tylko będę tam kłaść kartony i sypać na to skoszoną trawę i ewentualnie na zmianę z ziemia tak żeby na przyszły rok przygotować ten fragment do nasadzeń. I w związku z tym że tam będzie placyk wypoczynkowy i na pozostałej części rabaty to wydaje mi się że uda mi się jakoś sensownie te 2 części połaczyć. W tej chwili nie zastanawiam sie co tam będę robiła ale wiem że ccos wymyślę i że przedłużenie tej rabaty bedzie pasowało. Ale dzięki Mirka za czujność. I dobrze że mnie upewniłaś że dobrze zrobiłam usuwając leszczyny. Pozdrawiam
Gocha 13:01, 05 kwi 2016

Ludwika napisał(a)
Witam się po zimowej przerwie

Świetne zakupy i z rozmachem

Ale jednak obwódki z bukszpanu robią wrażenie, nie ma na tej rabacie jeszcze za wielu roślin a wystarczy obwódka z bukszpanu i już robi się elegancko

Pozdrawiam i życzę wielu sił w nowym sezonie z nowymi projektami

Ludwika witam Cię również w nowym sezonie. Zakupy chyba nie tak strasznie duże ale faktycznie troszkę kasy poszło np. na ten bukszpan ale faktycznie jak się kupi taki duży i posadzi się go blisko od siebie to od razu jest super efekt. Na tej rabacie to wydaje mi się że nawet sporo bedzie posadzone- rozchodniki częściowo już są ale niezbyt ładne zamawiane w necie( mam nadzieje że jeszcze dadza czadu ) są posadzone cebule lilii w ilości około 50 szt. przed żywopłotem grabowym, będą jeszcze rozplenice i róże. Ludwika pozdrawiam goraco
Betka 10:19, 07 kwi 2016

Witaj Gosiu no powiem Ci że wiosna dała ci się we znaki spora rabata będzie przy domu no i bukszkaniki na obwódkę super
Ja u siebie też wiosnę poczułam i zmiany zrobiłam ale jakoś nie mam kiedy zrobić fotek i wstawić . Zima była słaba to i strat w ogrodzie nie ma tylko badylko mam wrażenie że całą zimę rosło
Pozdrawiam

Milka 12:27, 07 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Małgosiu miło mi Ciebie gościć. Nie wiem czy ta rabata będzie piekna. Posadziłam na niej rozchodniki zamawiane w necie- białe i Matrony ale jestem mocno zawiedziona. Z białych 6 szt. 2 szt. tylko jako takie- pozostałe zgniły- podobno mam czekac jak sa w ziemi to maja wypuścić nowe kapustki. A Matrony sa strasznie malutkie - 1 lub 2 pędy. Jak dla mnie niestety to koszmar za taką dużą cenę- płaciłam po 11 zł. bo miały być bardzo duże rośliny. Ale dam im jeszcze czas na pokazanie się- może akurat jeszcze powypuszczają pędy nowe. Gosiu już Cię kiedyś zapraszałam na bukszpany na wiosnę do nas- załatwiłabym Ci takie- może w przyszłym roku sie skusisz

Gosia, białe rozchodniki muszą być w mocno nasłonecznionym miejscu, inaczej marnieją, giną i brzydko kwitną.
Super zakupy! Runianka taka dorodna, że dziel i tufciki widzę. Serby piękne i jednak powiększasz rabatę, super