Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Tusiala 14:14, 29 mar 2017

Cudowne te iryski
Gocha 18:12, 29 mar 2017

Tusiala napisał(a)
Cudowne te iryski

Marta masz rację- ładne sąWięc nic dziwnego że wszystkim się podobają
KasiaWB 18:58, 29 mar 2017

Gocha napisał(a)

Dorotko Amanogawy mam 3 szt. mniejsze- takie około 1,5 m i mniej rozbudowane. Kupowałam je na wiosnę ale już po kwitnieniu w Końskowoli- i one oczywiście też maja sporo pąków kwiatowych. Ale niedługo później trafiłam do super szkółki między Łuszczowem a Kijanami w okolicach Beatki. I tak dokupiłam jeszcze jedną Amanogawę - właśnie tę na zdjęciu i nie mogłam się jej oprzeć - ta jest już bardziej rozrośnięta i ma pewnie około 2 m. wysokości. Oni tam mają naprawdę piękne drzewa ozdobne i w super cenie. Za nią zapłaciłam chyba 30 zł. A takie same w Lawendzie były po 150 zł. Tam też kupowałam dwie rajskie jabłonki które też mają dużo pąków kwiatowych. Czekam na ich kwitnienie. Buziaki Dorotko

witaj wiosennie Gosiu ale ładnie u Ciebie
a jak będziesz do tej szkółki jechać to mnie zabierz ze sobą
p.s. u mnie też nornice no i krety.... Same dziury... a ja myślałam, że to ja tyle roślin zmarnowałam, a teraz już wiem dlaczego nie ma niektórych ... np. tych małych bladoniebieskich irysków...
Buziaki!
Ewa777 20:47, 29 mar 2017

Gosiu, śliczne kwaitki wiosenne Najbardziej podobają mi się żółte iryski (bo takich nie widziałam) i ciemierniki (bo masz bardzo ciekawe odmiany).
Nornic współczuję, okropne są.
Gocha 21:24, 29 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

p.s. u mnie też nornice no i krety.... Same dziury... a ja myślałam, że to ja tyle roślin zmarnowałam, a teraz już wiem dlaczego nie ma niektórych ... np. tych małych bladoniebieskich irysków...
Buziaki!

Kasiu nie strasz mnie z tym zjadaniem irysków bo tego im nie daruję. Dzisiaj miały dostać jedzonko ale deszcz zaczął padac i juz sie Jurkowi nie chciało wychodzić do ogrodu. Ale jeszcze nieraz je poczęstujemy czymś smacznym- wredoty jedne. Kasiu obiecuję że jak będę jechała do tej szkółki to dam Ci znać. A cos chcesz sobie kupić?. Tam maja przede wszystkim drzewa kwitnące. Buziaczki
Gocha 21:33, 29 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, śliczne kwaitki wiosenne Najbardziej podobają mi się żółte iryski (bo takich nie widziałam) i ciemierniki (bo masz bardzo ciekawe odmiany).
Nornic współczuję, okropne są.

Ewciu ja też do tej pory nie widziałam takich żółtych irysków ale już mam je.Tylko one są takie jeszcze mniejsze od innych kolorów i mam ich chyba tylko 3 szt. A napewno sadziłam więcej cebulek bo wiecej ich kupiłam. Ciemierniki uwielbiam i będę starała się co roku dokupywać w miar możliwości inne kolorystycznie. Dzisiaj kupiłam kolejnego ciemiernika- kremowy z bordowymi kropkami w środku. Ale było ich sporo u mnie w Konopnicy. Podobno zamawiane w szkółce Zymon w Opatówku ( ja jej nie znałam )
Buziaczki
KasiaWB 19:17, 30 mar 2017

Gocha napisał(a)

Kasiu nie strasz mnie z tym zjadaniem irysków bo tego im nie daruję. Dzisiaj miały dostać jedzonko ale deszcz zaczął padac i juz sie Jurkowi nie chciało wychodzić do ogrodu. Ale jeszcze nieraz je poczęstujemy czymś smacznym- wredoty jedne. Kasiu obiecuję że jak będę jechała do tej szkółki to dam Ci znać. A cos chcesz sobie kupić?. Tam maja przede wszystkim drzewa kwitnące. Buziaczki

Pocieszę Cię, że moja najładniejsza rabata z Nigrą zryta równo przez nornice i krety oraz obsikana przez koty... Jakiś koszmar...
Nie wiem co chcę kupić, ale zachęciła mnie Twoja rekomendacja. Nawet ot tak bym się z Tobą przejechała ))
buziaki!
katel 22:00, 30 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

Buziaki!

Dziewczyny jak się będziecie wybierały to dajcie znać ja też Amanogawy potrzebuję i może na kawkę byście wstąpiły .

Te czosnki strasznie wyglądają . Gosia te wielkie cebule to chyba białe kwiaty miały? U mnie przetrzebiły krokusy a czosnków nie ruszyły, nie wiem czy wolały krokusy czy miały problem ze zjedzeniem czosnków bo je sadziłam w dołkach wyłożonych siatką na krety.
Gosiu jak byś na jesieni iryski kupowała to krzycz, może i ja się załapię
jona 22:19, 30 mar 2017

Gocha napisał(a)

Ten mi się podoba ze względu na bordowe łodyżki i listki przy kwiatach
Gosia, proszę o więcej zdjęć ciemierników
Anabell 22:37, 30 mar 2017

Gosiu - ciemierników to masz dużo iryski bardzo lubię, wszystkie wczesnowiosenne
kwitnące bardzo cieszą
Czytałam gdzieś w O. że żółte iryski najmniej się mnożą.
Ja jeszcze żółtych nie miałam. a w ogóle to Ogrodowisko napędza na wszystkie rośliny, jak tu się ograniczyć od różnorodności.

Gosiu w następnym tygodniu poniedziałek lub wtorek wyślę paczkę.
Jak skompletuję to dam znać.