Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Bogdzia 20:11, 31 mar 2017

Szkoda Twoich czosnków bo bardzo dorodne były ale masz sporo innej pięknej wiosny więc sie pocieszysz.
Gocha 00:42, 05 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Pocieszę Cię, że moja najładniejsza rabata z Nigrą zryta równo przez nornice i krety oraz obsikana przez koty... Jakiś koszmar...
Nie wiem co chcę kupić, ale zachęciła mnie Twoja rekomendacja. Nawet ot tak bym się z Tobą przejechała ))
buziaki!

Kasiu fajnie w odpowiednim towarzystwie wybrać sie do szkółek. Ja chcę tam pojechać jak będą kwitły drzewka- na pewno poogladać ale nie wiem czy kupić- muszę się opanowywać.U mnie niestety gdzie sie nie obejrzysz tam dziury nornic i kopce kretów
Chyba nie spodoba Ci się taki krajobraz
Gocha 00:50, 05 kwi 2017

katel napisał(a)

Dziewczyny jak się będziecie wybierały to dajcie znać ja też Amanogawy potrzebuję i może na kawkę byście wstąpiły .

Te czosnki strasznie wyglądają . Gosia te wielkie cebule to chyba białe kwiaty miały? U mnie przetrzebiły krokusy a czosnków nie ruszyły, nie wiem czy wolały krokusy czy miały problem ze zjedzeniem czosnków bo je sadziłam w dołkach wyłożonych siatką na krety.
Gosiu jak byś na jesieni iryski kupowała to krzycz, może i ja się załapię

Kasiu oczywiście że Cię poinformujemy jak tylko będziemy sie wybierały. Co do czosnków to nie dowiem się jaka to była cebula. Zjadły mi 5 czosnków tych nowo posadzonych. Krokusów całe szczęście nie ruszyły. Tylko moje nowe białe krokusy kwitły tylko jednym kwiatkiem chyba po to żebym wiedziała chociaż jaki to kolor. Mam zamiar jeszcze dokupić iryski to będę się darła żebyś w Leonowie słyszała
Gocha 00:55, 05 kwi 2017

jona napisał(a)

Ten mi się podoba ze względu na bordowe łodyżki i listki przy kwiatach
Gosia, proszę o więcej zdjęć ciemierników

Asiu tego kupiłam w tamtym roku ale wydawał mi się wtedy nawet ciemniejszy. Ale ładny faktycznie jest. Zaraz postaram się wstawić fotki ciemierników.

Gocha 00:58, 05 kwi 2017

Gocha 01:02, 05 kwi 2017

I kolejne kupione w Konopnicy ciemierniki

Gocha 01:07, 05 kwi 2017

I ten drugi

Gocha 01:09, 05 kwi 2017

Beatko a to dla Ciebie ciemierniki- tylko 2 bo nie było innych kolorów
Marga 07:45, 05 kwi 2017

Niezła kolekcja Gosiu, ten od Ciebie rośnie jak szalony. Poszedł i w liście i w kwiaty
Pocieszę Cię, że jeżeli sadziłaś krokusy na jesieni, to dopiero w drugim roku zakwitną (przynajmniej u mnie tak się zachowywały).
Miłego dnia
Gocha 09:37, 05 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Szkoda Twoich czosnków bo bardzo dorodne były ale masz sporo innej pięknej wiosny więc sie pocieszysz.

Bogdziu też mi bardzo szkoda tych czosnków bo specjalnie szukałam w B. tych fioletowych u mnie wcześniej sprawdzonych. Te które sadziłam 3 lata temu mają już z jednej cebulki teraz cztery rośliny i 4 kwiaty będą. Białe trochę gorzej się namnażają i dlatego jesienią wyszukiwałam tych fioletowych. A tak w ogóle to nie przypuszczałam że te wredne nornice czepią się właśnie czosnków bo może bym posadziła w koszyczkach tak jak to robię z tulipanami. Pozdrawiam