Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:41, 05 kwi 2017

Marga napisał(a)
Niezła kolekcja Gosiu, ten od Ciebie rośnie jak szalony. Poszedł i w liście i w kwiaty
Pocieszę Cię, że jeżeli sadziłaś krokusy na jesieni, to dopiero w drugim roku zakwitną (przynajmniej u mnie tak się zachowywały).
Miłego dnia

Moniczko moich jeszcze nie posadziłam do gruntu tylko stoją w doniczkach bo muszę im znaleźć następną miejscówkę. Cieszę się że Twój ładny. Co do krokusów to tylko białe nie kwitną a pozostałe 3 kolory i owszem. Wieczorkiem postaram się wstawić fotki. Ale będę i tak dokupowała jesienią kolejne krokusy i iryski bo są cudne i tak się długo czeka na ten wiosenny kolorek.
Anabell 16:59, 05 kwi 2017

ciemiernika Yelow jeszcze nie spotkałam, bardzo ładny, duże krzaczki i po ile płaciłaś? Ja w ubiegłym roku zamawiałam i sieroty przyszły w tym roku ledwo zakwitły. Białe miałam już wcześniej.

22 szt dali oznaczone są nazwy. te w doniczkach to b. niskie i sadziłam do doniczek w lutym, stały w domu.

Nr 00 3 5900773 6 86387033 8 możesz już dziś późnym wieczorem śledzić gdzie jest.

tylko pierwszy raz spotykam się że cyfra 3 i 6 jest dużą literą pisana, nie wiem czy ma to znaczenie.

anabuko1 21:56, 06 kwi 2017

hmm... no niezłe ci te kretki naharowały
U mnie kilka lat nie było może moja Fiona ich wypłaszała
Ciemierniki masz cudne i tyle odmian. Przyznaj się Gosiu chyba wszystkie odmiany
ich masz ??
Konopnicy--- gdzie to taka szkółka.w naszym lubelskim , czy gdzie indziej ??Zupełnie nie znam
katel 22:33, 06 kwi 2017

Cudowne masz ciemierniki - kolekcja już! Czosnki to pamiętam że się zgadałyśmy jesienią że takie same w Lidlu kupiłyśmy - White Giant - gigantyczne cebule miały.
Gocha 08:48, 07 kwi 2017

Anabell napisał(a)
ciemiernika Yelow jeszcze nie spotkałam, bardzo ładny, duże krzaczki i po ile płaciłaś? Ja w ubiegłym roku zamawiałam i sieroty przyszły w tym roku ledwo zakwitły. Białe miałam już wcześniej.

22 szt dali oznaczone są nazwy. te w doniczkach to b. niskie i sadziłam do doniczek w lutym, stały w domu.

Nr 00 3 5900773 6 86387033 8 możesz już dziś późnym wieczorem śledzić gdzie jest.

tylko pierwszy raz spotykam się że cyfra 3 i 6 jest dużą literą pisana, nie wiem czy ma to znaczenie.

Haniu dziękuję jeszcze raz. Paczka doszła w super stanie. Będę je sadziła do doniczek. Ciemiernik lekko żółty jest ale też takiego widzę pierwszy raz i dlatego chciałam go mieć. I całkiem ładne te rośliny kupiłam . Buziaczki
jolanka 08:52, 07 kwi 2017

Ale zazdraszczam tych ciemiernikow Piękne są Muszę poszukać
Gocha 08:56, 07 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
hmm... no niezłe ci te kretki naharowały
U mnie kilka lat nie było może moja Fiona ich wypłaszała
Ciemierniki masz cudne i tyle odmian. Przyznaj się Gosiu chyba wszystkie odmiany
ich masz ??
Konopnicy--- gdzie to taka szkółka.w naszym lubelskim , czy gdzie indziej ??Zupełnie nie znam

Krety to u nas straszna plaga. A u sąsiadów trawniczek wypieszczony i bez kretowisk , chyba wszystkie krety przeganiają do nas. U nas pełno w ziemi pędraków chrabąszcza majowego dlatego mają się czym żywić. A moja suka nigdy jakoś nie płoszyła kretów.
Aniu nie mam chyba zbyt dużo odmian- może około 10. A na pewno jest dużo więcej. Wejdź na stronę zymon.pl do sklepu internetowego i zobacz ile oni mają w sprzedaży. Te dwa ostatnio kupione- biały z kropkami i żółty pełny z kropkami to są właśnie od nich tylko kupione w sklepie ogrodniczym w Konopnicy.
W Konopnicy czyli w moich okolicach( droga z Lublina na Kraśnik- bliziutko Lublina ) jest sklep ogrodniczy i ja tam kupuję część roślin i właśnie tam kupiłam te ciemierniki a oni zamawiali je u Zymona w Opatówku.
Buziaki
Gocha 09:03, 07 kwi 2017

katel napisał(a)
Cudowne masz ciemierniki - kolekcja już! Czosnki to pamiętam że się zgadałyśmy jesienią że takie same w Lidlu kupiłyśmy - White Giant - gigantyczne cebule miały.

Kasiu ja od początku pobytu na ogrodowisku a to już minęły 3 lata bardzo polubiłam ciemierniki i zawsze chciałam je mieć różne u siebie. Więc jak tylko mogę to spełniam swoje marzenie. Są przeurocze i bardzo długo kwitną jak na kwaty wiosenne. a nawet jak przekwitną to są ładne. A w dodatku pięknie się sieją. I są przez całe lato i przez zimę ozdobne z liści. Więc mają same plusy. A co do siewek to zauważyłam obok swoich sporo ich. I teraz będę na nie dmuchać i chuchać i postaram się żeby urosły. Może doczekam się za kilka lat z tych siewek kwiatków.
Co do cebul to takiego giganta miałam jedną cebulę ale już jej nie mam. Dobrze że jakieś jeszcze zostały. I dopiero niedawno wyszły mi czosnki Krzysztofa a nie pamiętałam gdzie je sadziłam i dobrze że tam nie gracowałam bo bym sama się ich pozbyła.
Gocha 09:05, 07 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Ale zazdraszczam tych ciemiernikow Piękne są Muszę poszukać

Jolu też mi się bardzo podobaja ciemierniki. A teraz jest tyle odmian że mamy pole do popisu z kupowaniem. Może jak chcesz kupić w necie to poszukaj ich na stronie zymon.pl bo ja mam od nich ale kupowałam u siebie w sklepie ogrodniczym. Buziak
Kindzia 09:27, 07 kwi 2017

Przyleciałam się ciemiernikami zachwycać Cudne!!!