Tak prawdę powiedziawszy nie spodziewałam się ,że te nieszczęsne Danici wywołają aż taka zażartą dyskusję .. W sumie to bardzo się cieszę ,no dokładńie mi napisaliście jakie sa ich zalety i wady...
I jedni są przeciw......
A jedni są za ....
A ja nadal ńie wiem co zrobić..dańici są niewielkie i niezbyt przyrastają , co w moim przypadku jest dośc istotne ..za ich plecami są cisy więc tu igły i tu igły to mi się jakoś za bardzo nie widzi.. Jeszcze jes kwestia koloru... Obok jest kiścień i on ma taka żywą raczej jasną zieleń .. Bukszpan jakoś nie bardzo mi sie widzi ,nie wiem też czy ten świerk serbski nana nie jest zbyt niebieski...echhhhh.. I takie to są dylematy ogrodnika
Ściskam Was i bardzo dziękuję za pomoc .. Choć mętlika mam nadal
A ja nie wiedziałam ,że tam lubią .. Dziś ten aparat mnie skłonił do czołgania się koło świerka i wtedy ją zauważyłam ... Ale musze przyznać ,że o kwestiach bezpieczeństwa nie pomyślałam
Ela Zuz czy Zuza super Ja się kamykami w oczku zielonymi nie przejmuje Leje niebieskie i tyle a zamiast filtra do małych oczek to taki odkurzacz specjalny jest. Wysysa z dna to co opada.Buziol
To mnie Eluś pocieszyłaś z tym myciem kamieni .. Bo już się martwiłam ,że sama bedem te kamienie szorować ... Próbowałam tez bez kamieni , ale u mnie oczko jest tak maciupkie i tak blisko tarasu że kamienie muszą byc .. Nie ma innej opcji .. Wiec szorowanko mnie czeka i tyle ..mentalnie sie musze do tego przygotować
A ogon.... .. Jaszczury w czasie zagrożenia odrzucają ogon ,żeby został na przynętę dla drapieżnika.. Potem odrasta im nowy .. Troszkę krótszy i inny.. Taki jaki ma Zuza ... Widać była w opałach
Oooooo .. Odkurzacz powiadasz ????.. Zaś coś nowego , trza się dokształcić ...
U mnie te glony już oblazły fffszystko , miałam wrażenie że mi Lilię od Bogdzi uduszą .. Noo i widok był paskudny .. Stąd ta walka , narazie jak z wiatrakami ...... Nie nie .. Raczej jak Dawid z Goliatem ....ale efekt zgoła odwrotny od pierwowzoru
180 cm na 130 cm .. Tyle od kiścienia do kosodrzewiny kulistej ... Ma się tam wcisnąć : klon na patyku , rodek i Danici ...no chciałam dwie .. Przed rodkiem u dołu wrzosy ,a w nogach klona red barony i przed tym mała obwódka....
A ja w pierwszej chwili patrzę i mowię : kuleee to jest moja rabata ???
Fajny ten Serb Sebek.... Tylko ja nie wiem , czy on nie za bardzo niebieskawy.. Wiesz.. Kiścień ma taki specyficzny zielony kolor.....echhhhh..dzięki mimo wszystko