Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 21:17, 08 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Ja lubiem Danici i lubiem klona. Tnę i jedno i drugie i nie mam większych problemów.
Na razie

i to mi się Juziu podoba ... Nie miałam pojęcia ,że te Danici taka burze wywołają

Buzi
Bogdzia 21:24, 08 lip 2014

U mnie jaszczury tez lubią na świerkach sie wylegiwac, chyba sa tam bezpieczniejsze bo np kot boi sie igiełek.
gierczusia 21:33, 08 lip 2014

Tak prawdę powiedziawszy nie spodziewałam się ,że te nieszczęsne Danici wywołają aż taka zażartą dyskusję .. W sumie to bardzo się cieszę ,no dokładńie mi napisaliście jakie sa ich zalety i wady...

I jedni są przeciw......
Sebek napisał(a)
Danici nie sadz, one są brzydkie jak są młode, a duże potrafią się rozlazic i dziurawe się robią. A świerk serbski nana?? Ja mam i bardzo chwale, a nie urósł dużo, wręcz nic

Bea napisał(a)
tak tak popieram , nie kupuj Danici

A jedni są za ....
Sebek napisał(a)
eee Sebuś ..no coś Ty.. Idealne zielone kuleczki

Gabrysia napisał(a)
Ja też staję w obronie Danici....

JulkAd napisał(a)
. I ja Danici będe broniću sąsiadów rośnie 13 lat nie chorowała...

A ja nadal ńie wiem co zrobić..dańici są niewielkie i niezbyt przyrastają , co w moim przypadku jest dośc istotne ..za ich plecami są cisy więc tu igły i tu igły to mi się jakoś za bardzo nie widzi.. Jeszcze jes kwestia koloru... Obok jest kiścień i on ma taka żywą raczej jasną zieleń .. Bukszpan jakoś nie bardzo mi sie widzi ,nie wiem też czy ten świerk serbski nana nie jest zbyt niebieski...echhhhh.. I takie to są dylematy ogrodnika

Ściskam Was i bardzo dziękuję za pomoc .. Choć mętlika mam nadal
gierczusia 21:35, 08 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
U mnie jaszczury tez lubią na świerkach sie wylegiwac, chyba sa tam bezpieczniejsze bo np kot boi sie igiełek.

A ja nie wiedziałam ,że tam lubią .. Dziś ten aparat mnie skłonił do czołgania się koło świerka i wtedy ją zauważyłam ... Ale musze przyznać ,że o kwestiach bezpieczeństwa nie pomyślałam

Zaś coś wiem

Buziam Bogdziu .. Dzieki
malgorzata_s... 21:36, 08 lip 2014

Ela Zuz czy Zuza super Ja się kamykami w oczku zielonymi nie przejmuje Leje niebieskie i tyle a zamiast filtra do małych oczek to taki odkurzacz specjalny jest. Wysysa z dna to co opada.Buziol
gierczusia 21:39, 08 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)
moje pierwsze oczko (jakieś 15 lat temu) miałam wyłożone kamykami i niestety ale... szczota i kamyki szuru buru...masakra teraz mam tylko folię, wygląd już nie ten ale mniej pracy bo przy wymianie wody zaglonioną folię łatwiej i szybciej wyczyścić
Zuza fajna z jakby nieswoim ogonem

To mnie Eluś pocieszyłaś z tym myciem kamieni .. Bo już się martwiłam ,że sama bedem te kamienie szorować ... Próbowałam tez bez kamieni , ale u mnie oczko jest tak maciupkie i tak blisko tarasu że kamienie muszą byc .. Nie ma innej opcji .. Wiec szorowanko mnie czeka i tyle ..mentalnie sie musze do tego przygotować

A ogon.... .. Jaszczury w czasie zagrożenia odrzucają ogon ,żeby został na przynętę dla drapieżnika.. Potem odrasta im nowy .. Troszkę krótszy i inny.. Taki jaki ma Zuza ... Widać była w opałach

AgnieszkaW 21:42, 08 lip 2014

Eluś, wydaje mi się, że tych roślin dałaś na tę rabatę za dużo gatunków i za duże (w wizualizacji). Ile ty masz tam miejsca w realu?
gierczusia 21:43, 08 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ela Zuz czy Zuza super Ja się kamykami w oczku zielonymi nie przejmuje Leje niebieskie i tyle a zamiast filtra do małych oczek to taki odkurzacz specjalny jest. Wysysa z dna to co opada.Buziol

Oooooo .. Odkurzacz powiadasz ????.. Zaś coś nowego , trza się dokształcić ...

U mnie te glony już oblazły fffszystko , miałam wrażenie że mi Lilię od Bogdzi uduszą .. Noo i widok był paskudny .. Stąd ta walka , narazie jak z wiatrakami ...... Nie nie .. Raczej jak Dawid z Goliatem ....ale efekt zgoła odwrotny od pierwowzoru

Buzi
gierczusia 21:47, 08 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Eluś, wydaje mi się, że tych roślin dałaś na tę rabatę za dużo gatunków i za duże (w wizualizacji). Ile ty masz tam miejsca w realu?

180 cm na 130 cm .. Tyle od kiścienia do kosodrzewiny kulistej ... Ma się tam wcisnąć : klon na patyku , rodek i Danici ...no chciałam dwie .. Przed rodkiem u dołu wrzosy ,a w nogach klona red barony i przed tym mała obwódka....

Za dużo ????

Pisz co myślisz

Jestem otwarta na Twoje sugestie
gierczusia 21:50, 08 lip 2014

Sebek napisał(a)
Podsyłam tego świerka serbskiego Zdjęcia z zeszłego roku

A ja w pierwszej chwili patrzę i mowię : kuleee to jest moja rabata ???

Fajny ten Serb Sebek.... Tylko ja nie wiem , czy on nie za bardzo niebieskawy.. Wiesz.. Kiścień ma taki specyficzny zielony kolor.....echhhhh..dzięki mimo wszystko