Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

anna_g 09:43, 09 lip 2014

Odwiedziny poranne Ja widzę, że ja tu długo nie byłam a tu burza mózgów jest muszę na dłużej. Teraz na szybciorka powiem - że Christy cudne, powojnik tez pięknie sobie rośnie i róża - Ty masz więcej w tym ogrodzie niż ja
Obejrzałam planowaną rabatkę - ale muszę o tym poczytać - nie żebym umiała za bardzo coś doradzić, ale...
Buziaki
Kindzia 09:58, 09 lip 2014

Gierczuś...to profesjonalny ogród będziesz miała po tych zmianach, jeszcze bardziej profesjonalny niż masz...Ty wiesz, że ja do planowania rabat talentu nie mam, ale chętnie podglądam
gierczusia 10:06, 09 lip 2014

Noo więc nadejszła chwila prawdy .. Fotki dla Agnieszki

Rabata , która jest burzliwym tematem .. Na burdelnik proszem nie patrzeć

A teraz lecimy od prawej...

Środek ,,posuwany się w stronę lewą...

Najbardziej na lewo wysunięty cześć ogrodu ..zrobiona w innym położeniu aparatu... Cały trawnik leci w literę L ..

gierczusia 10:14, 09 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Plan prawie profesjonalny... oczko małe, wiec wymieniaj kamienie na nowe.. lepiej niż szorować
A Danicę jak sie podoba to kup.. 1 nie majątek, jak coś nie halo to wyciepesz.. to nie 10 szt .. czy 50 Wszytko ma zwolenników i przeciwników Igalki można ciać, wiec będziesz najwyżej ciachać, a jak sie ciacha t osą piękniejsze.. tak mi Ola-Leon wytłumaczyła..

Anek .. Tyś mnie z nieba spadła .. Kupić nowy żwir ... To jest rozwiazanie godne mistrza strategii .. Lepsze to o niebo niż mycie

A o tej Danice to myśle i myślę bo burza w szklance wody sie zrobiła ... Dzieki za info o cięciu , Leon to wszak profeska jeśli chodzi o ciecie dokładnie fffszystkiego

Ściskam
gierczusia 10:17, 09 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Eluś, proszę jesze o foty twojego ogrodu w panoramie, tzn. siedząc na tarasie zrób np 3 foty patrząc od lewej strony ogrodu, na wprost, kończac na prawej - to mi ułatwi koncepcję, by nie namieszać za dużo gatunkami roślin (foty mogą być wysłane na priw), ale i tak ostateczny dobór roślin ma wypływać z twojego serduszka

Zrobiłam od góry..czy tak mogą być ??... Większość jest zimozielonych ,bo u mnie wszytsko blisko okien z salonu więc zależało mi ,żeby tam całkiem łyso zima nie było....

Jak jeszcze coś potrzeba to pisz..zdjęcia dziś strasznie wolno sie wgrywaja

Buzi
gierczusia 10:20, 09 lip 2014

anna_g napisał(a)
Odwiedziny poranne Ja widzę, że ja tu długo nie byłam a tu burza mózgów jest muszę na dłużej. Teraz na szybciorka powiem - że Christy cudne, powojnik tez pięknie sobie rośnie i róża - Ty masz więcej w tym ogrodzie niż ja
Obejrzałam planowaną rabatkę - ale muszę o tym poczytać - nie żebym umiała za bardzo coś doradzić, ale...
Buziaki

Anuś .. Dobrze ,że jesteś bo ja za Tobą bardzo tęskniłam ..... Wiesz , ze ja miszczyni upychania jezdem...ech.... A mało kwiatów miałam , więc teraz usiłuje troszku nadrobić

A rabatka ..na spokojnie

Ściskam
gierczusia 10:21, 09 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Gierczuś...to profesjonalny ogród będziesz miała po tych zmianach, jeszcze bardziej profesjonalny niż masz...Ty wiesz, że ja do planowania rabat talentu nie mam, ale chętnie podglądam

Noo ja strasznie jestem ciekawa co z tego wyniknie .. Bardzo ciekawa ..

Podglądaj Kochana ile zechcesz , kawusię Ci zrobić i jakoweś ciasteczko ??
Syla 10:27, 09 lip 2014

swojego świerka glaucę glogosę szczepioną na pniu właśnie tydzień temu pociachałam w kulę bo mi właził w niepotrzebne miejsca ... nie wygląda to źle ... zaraz u siebie zamieszczę fotkę ....

nowa palisada wygląda gustownie ....
Ozz 10:29, 09 lip 2014

Hm... no coś czerwono-pomarańczowego na pniu by tam ładnie faktycznie wyglądało... ale nie wiem czy tak centralnie na środku działki, czy nie przemieściłabym np. w prawo gdzieś w okolice/zamiast hortensji (tylko tam chyba masz obok jeszcze innych drzewiastych lokatorów?)

p.s. zdradź mi co czytałaś odnośnie porad dla Pani Domu, bo o ile w ogrodzie mogę kopać i przekopywać godzinami to prac domowych po prostu nie znoszę - zło konieczne.

Trochę może być zafałszowane ale tak mniej więcej:
gierczusia 10:47, 09 lip 2014

Syla napisał(a)
swojego świerka glaucę glogosę szczepioną na pniu właśnie tydzień temu pociachałam w kulę bo mi właził w niepotrzebne miejsca ... nie wygląda to źle ... zaraz u siebie zamieszczę fotkę ....

nowa palisada wygląda gustownie ....

Oooo .. Super Sylwia ... Też kamienna glaucę na patyku i sie trochę bałam ją ciachnąć .. Zaraz polecę zobaczyć

Dzieki