Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:16, 23 wrz 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Byłam dziś u mnie w szkółce ale nic ciekawego ,kupiłam trawkę red -baran
małą ostatnią,były żurawki po 16 zł tez małe jak na te pieniądze,bez nazwy.
Kule buksikowe po 300zł i po 120 ale tylko czubki przycięte,nie na moją kieszeń.
A zobacz jakiego klonika w tessko kupiłam.

Bogusiu

Priva Ci napisałam ,może pomogę16 zł za żurawki to fffcale ne siem atrakcyjna cena , no nie ?? zaraz polecem klonika zobaczyć

Buziole
GosiaJoanna 20:20, 23 wrz 2014

Jak ja to lubię, zaglądam a tu 12 postów do poczytania
Ściskam mooooooooooooooooooooooooocno... ja dzisiaj na FB zakomunikowałam znajomym że sezon na cieple skarpety i gorąca czekoladę uważam za otwarty
U mnie zimno i ponuro a jak u Ciebie?
gierczusia 20:23, 23 wrz 2014

Sebek napisał(a)

Racja, tylko wodę potrzebuje i nic więcej No i przestrzeń, duuuzo przestrzeni
Ja też fan tej rośliny jakby co
U mnie jako chwast rośnie taka zwykła, zielona - ale nie pozbywam się jej - do pewnego momentu

Pozdrawiam Elu

Ona rzeczywiście niekłoptliwa .. Żeby wszytskie rośliny tak mało kaprysiły..echhhhh..i że też u mnie samo jakieś paskudztwo za potem rośnie .. Nawet wrotycz nie chce .. Zrobiłam gnojówkę własnie , wiec jak bym zniknęła na dobre to przyjedżcie zwłok szukać , bo to znaczy ,że z powodu obłąkana posmrodowego sąsiedzi mnie zaciukali

Rownież pozdrawiam Sebek .. To jak ..?? Wnet Katowice łelkamtu ??
gierczusia 20:30, 23 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Jak ja to lubię, zaglądam a tu 12 postów do poczytania
Ściskam mooooooooooooooooooooooooocno... ja dzisiaj na FB zakomunikowałam znajomym że sezon na cieple skarpety i gorąca czekoladę uważam za otwarty
U mnie zimno i ponuro a jak u Ciebie?

Mówisz ,że juszzzz 12 ??... Noo ładnie cieszę się ,że Ci mogłam sprawić troszkę przyjemności

Za ściskanko dziękuję bardzo .. Ledwo tchu dobyłam

U mnie też ..kominek .. Jest naprawdę zimno..wieje , leje i co ino .. Ale gorąca czekolada..hmmmm .mniammmm .. Przywiozłam z przedostatniej wojaży owoc kakaowca ( zdaje się ,że to się tak nazywało kakao z tego jest zupełnie dziwaczne i inne ńiź się spodziewałam .. I nie wiem czy bym się zamieniła na klasyczne ulubione holenderskie .. A takie z prawdziwej czekolady lubisz ??
gierczusia 20:37, 23 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Jestes serduszko nasze trzymam silnie kciuki za lepszy i przychylniejszy los teraz juz bedzie tylko lepiej

Dziękuję Jolciu .. Buziole

Znalazłaś Choiny , czy mi się coś pogmerało ??.. Kapias produkuje ,znalazłam ,a to niezbyt daleko od nas..pod
Częstochową też jest producent .....
gierczusia 20:45, 23 wrz 2014

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Elu. Dzisiaj znowu buszowalam po Twoim ogrodzie. Zauważyłam, że u Ciebie bardzo dobrze czują się wszelkie żyjątka: te większe i te całkiem małe
A jak Twoje oczka?
Pozdrawiam serdecznie

Asiu .. Witaj .. Buszowałas mówisz ??.. A to ja siem cieszem wprawdzie u mnie zgubić się zbytnio nie można wiec i buszowanie idzie raz dwa , ale rozgość się..kawusię Ci zrobię albo herbatkę ??? Co wolisz ??

Oczęta już dobrze , dziękuję bardzo.. A zwierzaki różnorakie ?? ajjj uwielbiamy..do tego stopnia ,że kiedy moj syn 14 lat ,żeby nie było oglądał master szefa i kobita opowiadała ,że straszyła ośmiornicę przed zabiciem jej to on był cały smutny .. Ottt..

pozdrowionka
gierczusia 21:00, 23 wrz 2014

Milka napisał(a)

Pokrzywa! to w ogóle na myśl mi nie przyszło!
proszę napisz u mnie dokładnie, w szczegółach to przechowanie Rubrum, bardzo szczegółowo pytam u siebie

Napisałam Irenko , zgodnie z prośbą .. Bardzo przepraszam ,że tak długo to trwało.

Napiszę i tu u siebie ,bo może komu sie przyda
z przechowywaniem rozplenicy rubrum nie było większego problemu..poczekałam aż się trochę przymrozi...trochę.. Więc jak liście zbrązowiały to ja ją do zimnej mojej pralni..temp ok 15 st..podlewałam normalnie , przycięłam ja na 10 cm i ona wypuściła nowe listki ..jak zaczęło świecić słońce to ja przestawiłam tak w lutym koło okna balkonowego i już wtedy było jej całkiem dobrze a szaleć zaczęła w maju jak wyszła do ogrodu cały czas w donicy...

Wiec nie ma sie czego bać .. A jest piękna ,że hoho

gierczusia 21:04, 23 wrz 2014

Kindzia napisał(a)
Gierczuś, też mam tę aurelkę, mus przesadzić, za trawami ją wsadziłam...w desperacji jakiejś???!!!

A czemu te małe takie wyblakłe??? ....

Noo Kasieńka .. Ja tam nie wiem czy to była jakowaś desperacja czy popularna pewnego czasu pomroczność jasna

Maluchy jaszczurze zawsze są prawie czarne ....nie takie jak dojrzałe jaszczurki ...i na dodatek zapieprzają z prędkością światła

Ściskam mocno
lojalna_ 21:08, 23 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Dziękuję Jolciu .. Buziole

Znalazłaś Choiny , czy mi się coś pogmerało ??.. Kapias produkuje ,znalazłam ,a to niezbyt daleko od nas..pod
Częstochową też jest producent .....

Byłam dzisiaj po choiny a jutro po swierki szybkie dwa skoko do Goczałkowic buziolki wieczorne i zdrówka zajrzyj jutro bede pytac i prosic o rade
GosiaJoanna 22:12, 23 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Mówisz ,że juszzzz 12 ??... Noo ładnie cieszę się ,że Ci mogłam sprawić troszkę przyjemności

Za ściskanko dziękuję bardzo .. Ledwo tchu dobyłam

U mnie też ..kominek .. Jest naprawdę zimno..wieje , leje i co ino .. Ale gorąca czekolada..hmmmm .mniammmm .. Przywiozłam z przedostatniej wojaży owoc kakaowca ( zdaje się ,że to się tak nazywało kakao z tego jest zupełnie dziwaczne i inne ńiź się spodziewałam .. I nie wiem czy bym się zamieniła na klasyczne ulubione holenderskie .. A takie z prawdziwej czekolady lubisz ??

Odpowiem Ci cytując pewną sentencje znalezioną dzisiejszego dnia w necie " NIE MOŻESZ KUPIĆ SZCZĘŚCIA ALE MOŻESZ KUPIĆ CZEKOLADĘ A TO W SUMIE TO SAMO...PRAWDA? "