Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:43, 28 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Super się prezentuje ta Twoja własna rubrum z rozchodnikiem.

Cieszę się, że się podoba ...szkoda mi teraz że to zamierzchła przeszłość .. Ale jasnej takie kasprowanie z chowańiem rośliny na zimę potem podlewanie je, to jednak nie jest na mnie
gierczusia 14:51, 28 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

No fiesz?...jak mogłaś rubruma na drugi świat odprawić?...zaczynam się Ciebie bać....Mudzin trup...skok na kasę, teraz nieboszczyk rubrum...no nic tylko Bandita z Ciebie

....ale tak poważnie....ja mam rozplenicę(nazwy nie znam)....i na końcach szczotek ma kłaczki, czy to są nasionka?...ja nie fiem, ale może posieję jak przemarzną?, albo teraz kilka zbiorę?...będziem eksperymentować...o nasiona rubrum się nie martw Irenka ma to tez może spróbuje wysiać

Buziol, uściśk, buziol, uścisk

Uwielbiam wprost słowo bandita od ostatnich wczasów .. Egipcjan ktoś tego słówka nauczył i to ichnie używanie go do kupy z dziwacznym akcentem nie raz rozbawiło nas do łez. I tak "bandita " zostało przyjęte na stałe do naszego rodzinnego słownika

A bać siem nie musisz ... Nooo dobbbbra , może troszkę .. Jeszcze zapomniałaś o zeszłorocznym rozpuszczania trupów

Wiec bandita i nic dodać ni ująć

Tez nie wiem jak to z nasionkami, Beatka mi pokazała jak to sie robi ze stipą ( ale to zabrzmiało ) ..też oglądam moja hameln i te jej szczotki ,żeby może co z tego uzyskać...ale jak to sie skończy??.. Tego ńie wiem bardzo bym chciała ,żeby sie udało

Buziol do kwadratu .... A coooo , bedzie troszkę po mojemu
Bogdzia 16:05, 28 wrz 2014

U Ani rozplenica sie sama wysiewa i rośnie. Taka siewkę nawet od niej dostałam.Macham Gierczusiu.
baraga1904 16:14, 28 wrz 2014

Rozplenica się rozsiewa? O matulu...jak się moje trzy olbrzymy zawezma to mi istny trawiasty busz zrobią...
..Buziaki Elus...
GosiaJoanna 19:17, 28 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

To naprawdę współczuję .. O toksyczności tych podkładow a raczej tego co je konserwuje całe elaboraty można w necie przeczytać .. Podobno też własnie spalanie najbardziej owe paskudztwo uaktywnia
A wiesz ,że są służby badające to czym ludziska w piecach palą ???? Tylko nie wiem czy warto służby nasyłać a potem byc z sąsiadem na wojennej ścieżce

I tak złe i tak niedobrze

Ściskam Gosieńko

Dokladnie, szczególnie ze juz raz sie z nim prawie poklocilam :/
aga_szsz 19:24, 28 wrz 2014

Dawno i tu mnie nie było

No i gdzie ten żywopłot??? hmmmm???
aga_szsz 19:27, 28 wrz 2014

Rozlenica się rozsiewa????!!!
a ja zastanawiałam się czy dzielić teraz swoje na mniejsze, ale to chyba nie ten czas...poczekam do wiosny
Loosiuu 20:00, 28 wrz 2014

Widzę, że tu też choroby panują...
Ja mam tą zwykłą zieloną rozplenicę japońską i ona się rozsiewa jak szalona. Co roku w okolicy czerwca rośnie pełno malutkich siewek. W trzecim roku zakwitają. Może z rubrum też tak jest? W naturalnym środowisku pewnie jest traktowana jak chwast a my się zachwycamy hihihi

PS. czytam cały czas, tylko nie odpowiadam, bo czas...
Loosiuu 20:03, 28 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)
Rozlenica się rozsiewa????!!!
a ja zastanawiałam się czy dzielić teraz swoje na mniejsze, ale to chyba nie ten czas...poczekam do wiosny

NIE TERAZ! Poczekaj do wiosny! Naciesz się oszronionymi kwiatostanami, a w maju...
aga_szsz 21:06, 28 wrz 2014

Loosiuu napisał(a)

NIE TERAZ! Poczekaj do wiosny! Naciesz się oszronionymi kwiatostanami, a w maju...

Łapki swędzą