Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 18:14, 26 wrz 2014

Kasya napisał(a)

fajnie w tej doniczce bo rozchodnik wydaje sie zoltawy
do tej trawki jakies intensywniejsze zolcie tez by super wygladały

Masz rację Kasiu .. Kolor rozchodnika prawie świecił przy tej rozplenicy rubrum. .. Bardzo mi szkoda ,że ona w naszych warunkach nie zimuje..jest naprawdę zjawiskowa

Buziole
gierczusia 18:16, 26 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Ty juz byłas u mnie a ja nawet pytan nie zdazyłam zadac haha ale pytania padały wczoraj przez noc przemyslałam i zdecydowałam. Goczałkowic w takim ekspresie dzien za dniem to chyba nikt nie zaliczył

Serducho lustrzane haha niezłą wyobraznie masz tak widze cos tam widze buziolki

Nooo widzisz Joluś .. Bo ja czasem szybki Bill .. A czasem anemik tym razem był Bill

Z tym serduchem to zależało z jakiej perspektywy się zaglądali na lustro .. Od strony salonu było baaardzo serduchowe

Buziole
BusyBee 18:19, 26 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Bożenko .. To lustro tio jest chyba serce ogrodu .. Jest naprawdę zjawiskowe i polecam je każdemu .. Bo wiesz..jak ja upchnęłam w mikro to i w dużym sie miejsce na lustro znajdzie .. Ńic nie szkodzi ,że przeoczyłaś..jest tyle pięknych ogrodów ,że nie zawsze da sie wszystko ogarnąć.. U mnie też zimno niestety... pierwsze skrobanie szyb w aucie juz zaliczone

Pozdrowionka

UUuuu! skrobania to jeszcze u mnie nie było...- lepsza jesteś ale i tak ziiimniiiica... czekam na poprawę...jak tam zdrówko Elu?

Acha i jeszcze pytanko..Coś Gosia mówiła o elementach drewnianych u Ciebie w ogródku...pytam o podłoże, bo u mnie przy ognisku bruk drewniany sz...g trafił i myślę co by tu zrobić zamiast...
Myślałam żeby pociąć podkłady na kawałki,.....ale podobno nie pachną ładnie... zależy mi na tym, aby ten materiał był dość naturalny i poleżał kilka lat...
gierczusia 18:23, 26 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

No uśmiałam się

Noo i o to mi własnie chodziło ....

BusyBee napisał(a)

...po pierwsze primo... minęła chwila zanim załapałam co za łysole>>>

....serioooooo ??....

BusyBee napisał(a)

...po drugie primo...że to niby serducho w przeprosinach... takie zmślne som?...

Nooo baaaaaa, bo to lysole trenowane

BusyBee napisał(a)

...a po trzecie primo...może to jednak plan nowej rabaty

Panbóczku broń ... Wszak mnie już wnet traffki zupełnie braknie w ogrodzie .. A ja choć odrobinkę kcem

Ściskam mocno
gierczusia 18:30, 26 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

UUuuu! skrobania to jeszcze u mnie nie było...- lepsza jesteś ale i tak ziiimniiiica... czekam na poprawę...jak tam zdrówko Elu?

Acha i jeszcze pytanko..Coś Gosia mówiła o elementach drewnianych u Ciebie w ogródku...pytam o podłoże, bo u mnie przy ognisku bruk drewniany sz...g trafił i myślę co by tu zrobić zamiast...
Myślałam żeby pociąć podkłady na kawałki,.....ale podobno nie pachną ładnie... zależy mi na tym, aby ten materiał był dość naturalny i poleżał kilka lat...

Noo niestety Kasiu .. Skrobanka zaliczona .. Zdrówko DD ..uwaga , nie mylić z "doskonale " tylko do dooopy .. Ale trudno

Elementy drewniane Cię męczą.hmmm....trudny temat..podkłady..miałam ,zdobyłam od sąsiada gratis..ale..one naprawdę wydają zapach i to niezbyt ładny..na dodatek kwestie rakowe w tej kwestii są szeroko omawiane w necie a już szlifowania tego bądz ciecia czy palenia to bym sie absolutnie nie podjęła..no i zapach jest bezdyskusyjnie... Mam obecnie klocki impregnowane ciśnieniowo i potem jeszcze ja malowałam dla koloru jakimś drewnochronem , ale na nich robi się jakiś dziwny grzyb ,a kupiłam zwykle drewno tzw konstrukcyjne i cena była bardzo przystępna..i też była potem akcja drewnochron..ale jak to długo wytrzymie..tego nie wiem .. Facet w tartaku mimpowiedzial ,źe kilka lat..sa podkłady impregnowane metodami ekologicznymi...ale nie wiem jak z cenami..i jak z trwałością....

Jak jeszcze chcesz cos wiedzieć to pytaj chętnie pomogę

Buziaki
BusyBee 18:37, 26 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Noo niestety Kasiu .. Skrobanka zaliczona .. Zdrówko DD ..uwaga , nie mylić z "doskonale " tylko do dooopy .. Ale trudno

Elementy drewniane Cię męczą.hmmm....trudny temat..podkłady..miałam ,zdobyłam od sąsiada gratis..ale..one naprawdę wydają zapach i to niezbyt ładny..na dodatek kwestie rakowe w tej kwestii są szeroko omawiane w necie a już szlifowania tego bądz ciecia czy palenia to bym sie absolutnie nie podjęła..no i zapach jest bezdyskusyjnie... Mam obecnie klocki impregnowane ciśnieniowo i potem jeszcze ja malowałam dla koloru jakimś drewnochronem , ale na nich robi się jakiś dziwny grzyb ,a kupiłam zwykle drewno tzw konstrukcyjne i cena była bardzo przystępna..i też była potem akcja drewnochron..ale jak to długo wytrzymie..tego nie wiem .. Facet w tartaku mimpowiedzial ,źe kilka lat..sa podkłady impregnowane metodami ekologicznymi...ale nie wiem jak z cenami..i jak z trwałością....

Jak jeszcze chcesz cos wiedzieć to pytaj chętnie pomogę

Buziaki

Dzięki za info.. drewno fajne, ale u mnie kilka lat i po nim, za słabo zaimpregnowane było... Dalej nie wiem co...
...był nawet u mnie w wątku pomysł, żeby taki beton drewnopodobny sieknąć.....będę myśleć przez zimę....

Buziaki Elcia trzym się
Sebek 18:52, 26 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Ona rzeczywiście niekłoptliwa .. Żeby wszytskie rośliny tak mało kaprysiły..echhhhh..i że też u mnie samo jakieś paskudztwo za potem rośnie .. Nawet wrotycz nie chce .. Zrobiłam gnojówkę własnie , wiec jak bym zniknęła na dobre to przyjedżcie zwłok szukać , bo to znaczy ,że z powodu obłąkana posmrodowego sąsiedzi mnie zaciukali

Rownież pozdrawiam Sebek .. To jak ..?? Wnet Katowice łelkamtu ??

W poniedziałek A ja nazbierałem kiedyś wrotycz ( przez cały dzień ręce mi śmierdoliły ) i sobie usechł w garażu... A krewetki nadal mam... Nadaje się taki suchy na zupkę?

GosiaJoanna 19:55, 26 wrz 2014

Kurcze a te podkłady dokładnie całego tira przywiózł latem mój sąsiad i je pociął a teraz nimi pali w piecu i nas TRUJE
gierczusia 13:39, 28 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Kurcze a te podkłady dokładnie całego tira przywiózł latem mój sąsiad i je pociął a teraz nimi pali w piecu i nas TRUJE

To naprawdę współczuję .. O toksyczności tych podkładow a raczej tego co je konserwuje całe elaboraty można w necie przeczytać .. Podobno też własnie spalanie najbardziej owe paskudztwo uaktywnia
A wiesz ,że są służby badające to czym ludziska w piecach palą ???? Tylko nie wiem czy warto służby nasyłać a potem byc z sąsiadem na wojennej ścieżce

I tak złe i tak niedobrze

Ściskam Gosieńko
gierczusia 13:41, 28 wrz 2014

Sebek napisał(a)

W poniedziałek A ja nazbierałem kiedyś wrotycz ( przez cały dzień ręce mi śmierdoliły ) i sobie usechł w garażu... A krewetki nadal mam... Nadaje się taki suchy na zupkę?

Ja zbieram w rękawicach .. Taka metoda : antyśmierdlawa ...

Wiem ,że są ludzie , którzy celowo zbierają wrotycz kiedy kwitnie i suszą by użyć go na początku sezonu , kiedy kwiatów jeszcze w naturze nie ma

Więc zupkuj Sebuś zupkuj ... I melduj jak tam te Katowice