Masz rację Kasiu .. Kolor rozchodnika prawie świecił przy tej rozplenicy rubrum. .. Bardzo mi szkoda ,że ona w naszych warunkach nie zimuje..jest naprawdę zjawiskowa
UUuuu! skrobania to jeszcze u mnie nie było...- lepsza jesteś ale i tak ziiimniiiica... czekam na poprawę...jak tam zdrówko Elu?
Acha i jeszcze pytanko..Coś Gosia mówiła o elementach drewnianych u Ciebie w ogródku...pytam o podłoże, bo u mnie przy ognisku bruk drewniany sz...g trafił i myślę co by tu zrobić zamiast...
Myślałam żeby pociąć podkłady na kawałki,.....ale podobno nie pachną ładnie... zależy mi na tym, aby ten materiał był dość naturalny i poleżał kilka lat...
Noo niestety Kasiu .. Skrobanka zaliczona .. Zdrówko DD ..uwaga , nie mylić z "doskonale " tylko do dooopy .. Ale trudno
Elementy drewniane Cię męczą.hmmm....trudny temat..podkłady..miałam ,zdobyłam od sąsiada gratis..ale..one naprawdę wydają zapach i to niezbyt ładny..na dodatek kwestie rakowe w tej kwestii są szeroko omawiane w necie a już szlifowania tego bądz ciecia czy palenia to bym sie absolutnie nie podjęła..no i zapach jest bezdyskusyjnie... Mam obecnie klocki impregnowane ciśnieniowo i potem jeszcze ja malowałam dla koloru jakimś drewnochronem , ale na nich robi się jakiś dziwny grzyb ,a kupiłam zwykle drewno tzw konstrukcyjne i cena była bardzo przystępna..i też była potem akcja drewnochron..ale jak to długo wytrzymie..tego nie wiem .. Facet w tartaku mimpowiedzial ,źe kilka lat..sa podkłady impregnowane metodami ekologicznymi...ale nie wiem jak z cenami..i jak z trwałością....
Jak jeszcze chcesz cos wiedzieć to pytaj chętnie pomogę
Dzięki za info.. drewno fajne, ale u mnie kilka lat i po nim, za słabo zaimpregnowane było... Dalej nie wiem co...
...był nawet u mnie w wątku pomysł, żeby taki beton drewnopodobny sieknąć.....będę myśleć przez zimę....
W poniedziałek A ja nazbierałem kiedyś wrotycz ( przez cały dzień ręce mi śmierdoliły ) i sobie usechł w garażu... A krewetki nadal mam... Nadaje się taki suchy na zupkę?
To naprawdę współczuję .. O toksyczności tych podkładow a raczej tego co je konserwuje całe elaboraty można w necie przeczytać .. Podobno też własnie spalanie najbardziej owe paskudztwo uaktywnia
A wiesz ,że są służby badające to czym ludziska w piecach palą ???? Tylko nie wiem czy warto służby nasyłać a potem byc z sąsiadem na wojennej ścieżce