Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 19:30, 08 cze 2016

nicol21 napisał(a)
Widok z kanapy jest extra!
a co robisz że wiciokrzew cały czas Ci kwitnie? bo mój tylko trochę i potem już przestaje.

Ojjj mniammmm dziękuje za komplimenta
Wiciokrzew ....hmmm...co ja z nim robie?????... Noooooo.....nic serio jedyny zabieg pielegnacyjny to oprysk promanalem na wiosne ..automat podlewa i to by bylo na tyle
Ale jak wybieralismy z synem wiciokrzew u Zurka to kazalam mu wybrac ten z najdluzszym czasem kwitnienia ( byly metki na roslinach) no i taki wybral rosnie przy plocie, owija sie o o kratke, lekko go przycinam na wiosne , kiedy juz sie nie miesci
Zero nawozu..no po prostu nic
gierczusia 19:32, 08 cze 2016

Kasya napisał(a)

Kolorowy pająk

Na to nie wpadlam ale masz racje
Ps..kulleeeee...czemu pajaki w moim domu i garazu nie sa takich kolorow ??? no moze rozmiarow..niekoniecznie wyobrażasz sobie takiego rozowego pajaka ??... czy ktos by go zabil ??
gierczusia 19:42, 08 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Masz przecudną tą rozesłaną żółciutką, nie wiesz co...mam na końcu jęzora...cholewcia...nie będę się męczyć, wiesz co

U mnie się rozścieliła koło Red Baronów, ale w konkurencję jej wszedł "piękny" (wrrrrrrrrr...) rozesłany zielony gloniasty chwaścior...i musiałam mocno ograniczyć rozścielanie się żółci, nie umiałam tego zielonego zielska inaczej wytargać!!! I teraz czekam na takie dorodne żółte dywaniki jak u Ciebie

Żółciutka....... tojesc
A i "zielony rozeslany , gloniasty chwascior "tez znam ...[ pieknies go okresliła od razu wiedzialam o co biega ] ja nie wiem co to za paskudztwo ale walcze z nim jak Don Kichot z wiatrakami .. tylko on bynajmniej ffffcale nie wyimaginowany
O dywaniki sie nie martw zrobia Ci sie szybciej niz Ci sie wydaje a jak chcesz szybciej , to Ci przywioze tylko pisz albo najlepiej dzwon

A wiesz ,ze ten zółtek to prezent od Ulki ?? mowila do mnie...rosnie u mnie tojesc aurea w charakterze chwastu za plotem

No a teraz rosnie u mnie bynajmniej nie w charakterze chwasta
gierczusia 19:45, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)
Długo by gadać dlaczego tak długo mnie nie było, ale mam nadzieję że nie ominęło mnie nic ważnego? Buziaki Elu
Wrócę do domu to ciut poczytam

Nooo Juleeeeczkoooo nareszcie stesknilam sie .. a cokolwiek to bylo , co spowodowalo Twoja nieobecnosc, mam nadzieje ,ze juz jest za Toba i wszystko jest ok

Sciskam moooocno
Jedyne co Cie omineło to laweczka .. Ale mam nadzieje ,ze zobaczysz ja jeszcze nie raz
gierczusia 19:49, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)

Oj powiem Ci, że piękny masz ten widok Dojrzałam tam tojeść ... dostałam w ubigłym sezonie od Krys i bardzo mi się spodobała ... jest taka energetyczna Pozdrawiam

PS Hostę kupiłam limonkową ale NN

Ciesze sie Reniu baaaardzo , jak sie Wam podoba tojesc jest naprawde magiczna niby takie beleco ale daje sliczny efekt
Widze ,ze wszyscy szukaja tych limonkowych host pytalam Łukasza ,czy wie co bylo napisane na tabliczce..ale tez nie wiedzial i tez kupil limonkowa NN tzn...uuupsss...przepraszam nieee NN ... kupil ...hoste ...MIX
gierczusia 19:52, 08 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Witam się zerknęłam do twoich początków, ale objętość jest nie do ogarnięcia. Będę za to zerkać na bieżąco.

Czesc Magda witaj u mnie rozgość sie w moim malusim ogrodeczku
Myslę, ze nie ma co się wracac do poczatkow..byly straszne dopiero teraz ogrod powoli pieknieje tak wiec zapraszam na biezaco
Pluszakowa 19:57, 08 cze 2016

gierczusia napisał(a)

Czesc Magda witaj u mnie rozgość sie w moim malusim ogrodeczku
Myslę, ze nie ma co się wracac do poczatkow..byly straszne dopiero teraz ogrod powoli pieknieje tak wiec zapraszam na biezaco

Pewnie tak, ale czasem miło jest porównać, co już się osiągnęło. Ja zaczynam, a dokładniej zacznę jak się budowa skończy. Teraz podglądam innych.
gierczusia 19:58, 08 cze 2016

kasia_w napisał(a)
śmieć dizajnerski i bardzo stylowy
wiciokrzew cudny.co gorsza zachorowałam na rododendrona Brasilia, spacerując po Twoim wątku. Gdzie by go wcisnąć, no gdzie...

Kasiuuuu takiego maciupkiego rodusia nie wcisniesz ???? nooo przestan ... Ja Ci zaraz powiem , jak to zrobic, gdyz u Ogrodomaniakow mam ksywke " miszcz upychania"

A tak na serio Kindzia pisala ,ze jej wymarzl ( tak mi sie wydaje ,że to o nim bylo).. ale Ty we Wroclawiu a tam biegun ciepla..hmmmm...zreszta ja go widzialam w Pisarzowicach w gruncie i tam tez rósl se zdrowo..druga strona medalu jest taka ,ze u Ciepluchy czyli jednefo z lepszych szkolkarzy od rodkow juz go nie ma

gierczusia 20:01, 08 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)

Pewnie tak, ale czasem miło jest porównać, co już się osiągnęło. Ja zaczynam, a dokładniej zacznę jak się budowa skończy. Teraz podglądam innych.

Jasne ,ze dobrze porownac przeciez takie udane bifor i after to jest miód na dusze ogrodnika
No i dobrze zaczynasz, w dobrej kolejnosci ja juz mialam...cos ..niby ogrod..jak wlazlam na ogrodowisko i potem byly przerobki to znaczy..dalej trwaja przerobki
Kasya 20:01, 08 cze 2016

gierczusia napisał(a)

Na to nie wpadlam ale masz racje
Ps..kulleeeee...czemu pajaki w moim domu i garazu nie sa takich kolorow ??? no moze rozmiarow..niekoniecznie wyobrażasz sobie takiego rozowego pajaka ??... czy ktos by go zabil ??

Ja bym wiala....bo to byłby jakiś obcy... brrr