Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:21, 02 lip 2016

nicol21 napisał(a)
a co to za biedniusi cis taki podeschnięty od dołu? może te uschnięte gałązki obetniesz i to go pobudzi do wypuszczenia nowych? w ostateczności będzie pusto, ale warto chyba spróbować.

Wypoczynek fajny, ale jeśli prawdziwy rattan to szkoda.

Ojjj , ja Ci powiem Ewelinko ..z tym cism to non stop jazda ... one sa posadzone w gazonach i na bank maja ciężkie życie..ale nie było innej opcji..no ..mało miejsca , fieszzz tego mi ślag trafił w ubiegłym roku , nawet się nie zorientowłam kiedy była taka susza...ale obcięłam go tak jak proponujesz..w ubiegłym roku do dziś nie wypuścił w tym obciętym obszarze nowych igiełek ... muszę po prostu kupić nowego bo mnie szlag trafia , jak na niego patrzę
kasja83 09:34, 03 lip 2016

gierczusia napisał(a)

.... Ani drgnał od ostatniego razu u nas zawsze wszystko na spokojnie..jak to mówia Niemcy : langsam ... Nie do końca wiem czy poprawnie napisalam
EMus musi siednać sobie na tych retro, wypatrzyłam je stosunkowo niedawno i nie zdażyłam mu nawet pokazać..sama się waham...bije się kwestia wygody z kwestia estetyki....jestem bowiem przekonana, że te okragławe bardziej by pasowały do dizajnu ogrodu , a te kanciaste będa zdcydowanie wygodniejsze... i tak se....czekamy na przeceny
Wiażesię to także z kwestia zadaszenia tarasu...bo obecnoe mam stół z dziura pośrodku i parasol...w tych nowych kompletach nie ma takowych dziur ,a wycinać zdecydowanie nie mam zamiaru tak wiėc jeszcze jakaś pergola czy jak....aaaaa....łooszalejem

Masz rację na łapu-capu nie ma kupować. Co do parasola-to z boku jak postawisz to chyba też będzie ok?
gierczusia 09:52, 03 lip 2016

kasja83 napisał(a)

Masz rację na łapu-capu nie ma kupować. Co do parasola-to z boku jak postawisz to chyba też będzie ok?

Tutaj te osz zędności z tytułu zakupu po sezonie licza się już na setki...więc ..starczyło by na torebkę
Bo jest taki kawał, jak żona prowadziła samochōd z mężem u boku..iii...przejeżdża podwójna ciagła linie, przekracza dwukotnie prędkość i nie zatrzymuje się na stopie...a jak już dotarli na miejsce i maż próbuje coś nieśmiało o tych..noooo..wykoczeniach...to ona mu na to : ale kochanie , nie zapłaciłam mandatu , więc zaoszczędziłam na....... torebkę
A teraz powrót do parasolowej rzeczywistości
Jak parasol stoi z boku to musi moeć większa podstawkę , no bo obciażenie nie jest symetryczne..mój parasol...hmmm...chyba jest ogólnie zbyt mały..teraz rozpościera sięventralnie nad stołem i jak siedzisz na krześle to też Cię obejmie...ale dalej...nie ma mowy..zreszta tak myślę,że komplet będzie zajmował znacznie więcej miejsca niż ten mój obecny stół...aaa.....pożyjemy ..zobaczymy
Ewa777 10:34, 03 lip 2016

Ela, czytam o Twoich poszukiwaniach czerwonego krwawnika, a takie właśnie wczoraj były w szkółce, którą odwiedziłam. Może wpadniesz do mnie na weekend, to i do szkółki wskoczymy A jak nie, to mogę Ci kupić i przesłać

Co do kompletu wypoczynkowego, to Ci nie pomogę, bo oba mi się podobają
Pluszakowa 12:25, 03 lip 2016

Z przecenami to jest 100% racji warto czekać.

A co do zsdaszenia to taki parasol z boku ma Ikea możesz sobie pooglądać albo opcja żagli. Bardzo ładnie to wygląda i mają sąsiedzi na moim obecnym osiedlu. I jakbyś chciała to wiem gdzie jest sklep z rzeczami żeglarskimi w sumie w pół drogi pomiędzy nami.
kasja83 13:52, 03 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Tutaj te osz zędności z tytułu zakupu po sezonie licza się już na setki...więc ..starczyło by na torebkę
Bo jest taki kawał, jak żona prowadziła samochōd z mężem u boku..iii...przejeżdża podwójna ciagła linie, przekracza dwukotnie prędkość i nie zatrzymuje się na stopie...a jak już dotarli na miejsce i maż próbuje coś nieśmiało o tych..noooo..wykoczeniach...to ona mu na to : ale kochanie , nie zapłaciłam mandatu , więc zaoszczędziłam na....... torebkę
A teraz powrót do parasolowej rzeczywistości
Jak parasol stoi z boku to musi moeć większa podstawkę , no bo obciażenie nie jest symetryczne..mój parasol...hmmm...chyba jest ogólnie zbyt mały..teraz rozpościera sięventralnie nad stołem i jak siedzisz na krześle to też Cię obejmie...ale dalej...nie ma mowy..zreszta tak myślę,że komplet będzie zajmował znacznie więcej miejsca niż ten mój obecny stół...aaa.....pożyjemy ..zobaczymy

Dokładnie...A mnie sen z powiek będzie teraz spędzał kłopot z grabami-pierwszy mój niepokój ogrodowy-listki zaczynają podsychać
Margarete 15:41, 04 lip 2016

O matko jak ja dawnop tu u ciebie nie byłam
Po spotkaniu u Kasi tez nie wpadłam ...ale teraz zaglądami i usmiechy teraz zostawiam

Cofnełam sie troche i widziałam opowieść o drapaku, tym zamierzonym do dtego celu i tym nie zamierzonym...teraz kicius ma high life

Podczytałam też o jarzmiankach że je pieszczotliwie przez ciebie zwane " łyslami" zeżarły...kogo miałas na mysli / Na co mam uważać bo stałam sie w maju szczęsliwa posiadaczka 3 sztuk jarzmianek, które mi kupił Łukasz w Bylinowym Raju, i przywiózł do Bogdzi. Ciesza oko i nie chcciałabym by mi je ktokolwiek wtrańżalał...tym bardziej te niejakie "łysole"..

Ściągnęłam sobie tez od ciebie tego linka do tej encyklopedii host - dla siebie i dla naszej Madzi - Nikity która narodowa kolekcje u siebie chyba zakłada bo ma juz...ponad 100 odmian
Buziaki!
AsiaK_Z 17:33, 04 lip 2016

Kurza stopa, łysole też jarzmianki szamają u mnie znalazłam jednego, więcej mam łysoli z kempingiem
gierczusia 17:09, 06 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Kurza stopa, łysole też jarzmianki szamają u mnie znalazłam jednego, więcej mam łysoli z kempingiem

u mnie jarzmianki to ich podstawowe menju a jak atakuja, to solniczka w dłoń i do ataku może to nie jest zbyt humanitarne , ale czy zžeranie komuś roślin jest w porzadku ??

Musimy teraz wyjaśnić Magarete co to łysole i łysole z kampingiem , bo nie widomo , co też Ona sobie myśli.... Może , padło na policjantów .. no ale....policjanci i jarzmianki ?? a kamping ???... samochód policyjny ??

Śmieję się jak goooopia do tableta
Buziole ..gorrraaaceeeee
gierczusia 17:15, 06 lip 2016

Margarete napisał(a)
O matko jak ja dawnop tu u ciebie nie byłam
Po spotkaniu u Kasi tez nie wpadłam ...ale teraz zaglądami i usmiechy teraz zostawiam

Cofnełam sie troche i widziałam opowieść o drapaku, tym zamierzonym do dtego celu i tym nie zamierzonym...teraz kicius ma high life

Podczytałam też o jarzmiankach że je pieszczotliwie przez ciebie zwane " łyslami" zeżarły...kogo miałas na mysli / Na co mam uważać bo stałam sie w maju szczęsliwa posiadaczka 3 sztuk jarzmianek, które mi kupił Łukasz w Bylinowym Raju, i przywiózł do Bogdzi. Ciesza oko i nie chcciałabym by mi je ktokolwiek wtrańżalał...tym bardziej te niejakie "łysole"..

Ściągnęłam sobie tez od ciebie tego linka do tej encyklopedii host - dla siebie i dla naszej Madzi - Nikity która narodowa kolekcje u siebie chyba zakłada bo ma juz...ponad 100 odmian
Buziaki!

Małgoś nie sztresuj się ..ja już też powoli nie ogarniam .. I też niestety ne byłam u Ciebie dawno
Cofnęłaś się aż do drapaka ???? łoooooo..to kawał czasu..tzn..stronek grunt ,że kot już nie drapie ...albo može raczej..drapie to co powinien

Już zdradzam kwestię tajemniczych łysoli mówię tak pieszczotliwie na ślimaki pomrowy pasuje ksywka , co nieee ??
Tak więc pilnuj swoich jarzmianek
Encyklopedię host zapisałam i dla siebie i dla Was..może się przydać .. bo ogrom gatunków był powalajacy

Buziole