Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:15, 10 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Też mam miętę ananasową Moja ma więcej jasnych plamek
ślicznie u Ciebie Mimo, że mikro, to jest bardzo przytulnie

Fajnie pachnie, prawda ?.. Jasne plamki ?? na liściach ????... hmmmm..to może ta moja to podróba ??
Mikro ogród ślicznie dziękuje za komplimenta
Zasyłamy buziaki na Wybrzeże
gierczusia 14:24, 10 lip 2016

Margarete napisał(a)
No i czerwcowe dziewczyny też niech żyją STO LAT!!! (ja świeżo po urodzinach - dostałam kartę prezentową do L M i kupiłam sobie bardzo damski prezencik.....nożyce akumulatorowe do kulek, żywopłotów etc..marki nomen omen Wolf Garden)
Tanie nie były ale wyjdzie to na zdrowie i mnie i sąsiadom bo tnąc żywopłot takimi zwykłymi nożycami do żywopłotu na kablu byłam uprzejma juz dwa razy ciachnąć przewód i wywalić tym samym bezpieczniki u mnie a raz to nawet wyłączyłam prąd połowie naszego osiedla po poszedł bezpiecznik taki jakiś główniejszy....a co się będę rozdrabniać

Sto lat Czerwcowym Dziewczynom hhip, hiip...hurrra
Uśmiałam się z opisu Twoich zmagań z kablem od nożyc już se wyobrażam miny sàsiadów, jak im pràd wywaliłaś przyznałaś siem ??
uwielbiam prezenty typu karta podarunkowa ofiarodawca nie musi siem martwić , czy trafi prezentem w gusta obdarowanego a obdarowany się cieszy ,że może se kupić co chce fantastkiooooo
JulkAd 14:28, 10 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Haha mało ,że styczniowa to w pierwotnej wersji miałam mieć na imię....Julita Ojciec potem zrezygnował z powodu..hmmmm...potencjalnych przezwisk i tak zostałam Elżbeta

Dwie Szalllone Styczniowe Nauczycielki goraco dziękuja

No co Ty nie powiesz?...takiego ładnego imienia Ci nie chciał Tatuś dać? (uuu...ile było zdziwienia moim imieniem w podstawówce?, na szczęście do 4 klasy tylko, bo wtedy dołączyła do nas Benita...i to też był "imienny dziwoląg")....ja swoje zawdzięczam starszej siostrze, której najlepsza przedszkolna przyjaciółka Julita miała właśnie na imię

Asiu ja do tych podziękowań się dołączam
JulkAd 14:29, 10 lip 2016

gierczusia napisał(a)
A co tam się dzieje w mikro ogrodzie ???
Przed domem pyszni się kolejna część urodzinowego prezentu czyli runianka
I dostałam w prezencie ... hmm ...miętę ananasową

[/img]

Uroczy kącik
gierczusia 14:35, 10 lip 2016

Powiem Wam ,że od tych wakacji to człek może dojść do bankructwa nudzi mu siem ,jeździ po giełdzie kwiatowej,kupuje głupoty i wianki robi
Ale do tej pory wisiał u mnie taki z jajkami jeszcze ,wiec juz czas był na niego najwyższy

JulkAd 14:36, 10 lip 2016

Czytałam o tych ślizgaczach co Ci namiętnie jeżówki za red baronami zżarły, nie było szans na odstraszenie ich fusami po kawie, albo łupinkami po jajkach, posypanymi wokół?...Jeżówki by się sprawdziły w większej ilości tam, bo długo i ładnie jednak kwitną
JulkAd 14:37, 10 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Powiem Wam ,że od tych wakacji to człek może dojść do bankructwa nudzi mu siem ,jeździ po giełdzie kwiatowej,kupuje głupoty i wianki robi
Ale do tej pory wisiał u mnie taki z jajkami jeszcze ,wiec juz czas był na niego najwyższy

Zjawiskowy...ciekawe jak długo by u mnie powisiał???...zdolna Dziołcha jesteś...zresztą fiesz o tym
gierczusia 15:03, 10 lip 2016

JulkAd napisał(a)

No co Ty nie powiesz?...takiego ładnego imienia Ci nie chciał Tatuś dać? (uuu...ile było zdziwienia moim imieniem w podstawówce?, na szczęście do 4 klasy tylko, bo wtedy dołączyła do nas Benita...i to też był "imienny dziwoląg")....ja swoje zawdzięczam starszej siostrze, której najlepsza przedszkolna przyjaciółka Julita miała właśnie na imię

Nooo fidziszzzz, nie kciał Łobuz
Tak sobie myślę z tymi imionami...jak dzieci sa małe to może być przekleństwo, ale już potem w życiu dorosłym to jest cudowny wyróżnik i cudowna sprawa...wiele razy się nad tym zastanawiałam...myślac czy rozsadniejszy był Michał czy nie ...Tytus..na przykład...echhhhh
U nas w szkole była taka wielodzietna , ale mega fajna rodzina mieli czterech chłopaków , a ostatni dwaj to byli bliźniacy...najstarszy był Dawid, potem Tymoteusz aaaa potem bliźniacy : Roch i Rufin
Julka AD napisała

Czytałam o tych ślizgaczach co Ci namiętnie jeżówki za red baronami zżarły, nie było szans na odstraszenie ich fusami po kawie, albo łupinkami po jajkach, posypanymi wokół?...Jeżówki by się sprawdziły w większej ilości tam, bo długo i ładnie jednak kwitną

Właaaśnie...czego to ja tam nie próbowałam.. fusy były , obręcze z drutu miedzianego, niebieska wiagra i to ona była właśnie apogeum moich problemów bo te ślimory , to jakby się przyzwyczajały ,że tam jest dla nich żarło..co z tego ,że mordercze i były ich tam setki chyba...jak wyjeżdżałam na wczasy, to dostały jedzonko w zapasie..żeby im na dłuuuugo starczyło...ale nie na takkkk długo jak im brakło..rzuciły siem na jeżówki nic z nich nie zostało....

A z krwawnikami widziałam coś takiego w gardeners world..

JulkaAD napisała
Zjawiskowy...ciekawe jak długo by u mnie powisiał???...zdolna Dziołcha jesteś...zresztą fiesz o tym

Chciałam zobić coś delikatnego,a zawsze wybieram takie jakieś " mocne " rośliny...aaa.....czemu pytasz : jak długo by u Ciebie powisiał??? nooo nie mów , że kradna???
Gocha 15:31, 10 lip 2016

To chyba bardzo podobny kolor krwawnika do mojego. Mój miał chyba około 1 m.albo może trochę mniej ale Ci nie powiem bo nie będę go juz wygrzebywać z kompostu .Ale ja go kupowałam jako taki niziutki i mam wrażenie że go jakoś skarlali a w tamtym roku był wysoki i pokładał sie ale go prawie całego usunęłam i tylko zostawiłam takie małe kępki i w tym roku sie opamiętał i był śliczny. Jak mi sie rozrośnie to mogę Ci podesłać. Buziaczki
malgorzata_s... 16:31, 10 lip 2016

Wianek rewelkaMoże zgapię