Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:17, 06 lip 2016

kasja83 napisał(a)

Dokładnie...A mnie sen z powiek będzie teraz spędzał kłopot z grabami-pierwszy mój niepokój ogrodowy-listki zaczynają podsychać

Może to z suszy ... u mnie wiaz ma to samo, poryskałam go już na robale i czekam na rozwój wydarzeń
Trzymam kciuki za Twego graba
gierczusia 17:23, 06 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Z przecenami to jest 100% racji warto czekać.

A co do zsdaszenia to taki parasol z boku ma Ikea możesz sobie pooglądać albo opcja żagli. Bardzo ładnie to wygląda i mają sąsiedzi na moim obecnym osiedlu. I jakbyś chciała to wiem gdzie jest sklep z rzeczami żeglarskimi w sumie w pół drogi pomiędzy nami.

Ja wytrwała jestem wyczekam zawsze do ostatniej chwili czasem potem się okazuje , że już ni ma tego na co polowałam...ale...eee...tam...takie drobiazgi

Myślę nad tym parasolem..a żagiel nawet mam , bo go kiedyś od Bogusi dostałam w prezencie.. Ale najbardziej mnie kusi pergotenda fajnie ,że wiesz gdzie taki sklep z rzeczami żeglarskimi... jak bym się zdecydowała , to rozumię ,że coś mi więcej napiszesz ?? i ile to kilometrów tak na oko ??

Dziękuję za info

Hmmmmm.ciekawe czy taka zwykła solidna maszyna do szycia poszyje płótno żaglowe ???

gierczusia 17:26, 06 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Ela, czytam o Twoich poszukiwaniach czerwonego krwawnika, a takie właśnie wczoraj były w szkółce, którą odwiedziłam. Może wpadniesz do mnie na weekend, to i do szkółki wskoczymy A jak nie, to mogę Ci kupić i przesłać

Co do kompletu wypoczynkowego, to Ci nie pomogę, bo oba mi się podobają

Ewka kofffam Cię .. Ja jeszcze wczoraj byłam w robocie, ledwo co zaczęłam się dzis dopiero wakacjować dziekuję Ci za ofertę i mam nadzieję ,że w końcu uda mi się do Ciebie trafić
Ps. Póki co do red barona kupiłam rdest
Ps2.. Czekam sama z kompletem i dumam

Buuuuuzioleeee
gierczusia 17:36, 06 lip 2016

Ajjjj mam dziś pierwszy dzień wakacji bo jeszcze wczoraj musiałam być w robocie ..tak więcccc c...pojechałam na...zakupyyy kupiłam runiankę, hostę , naparstnicę , rdest , trawy......chyba fffszytsko

gierczusia 17:43, 06 lip 2016

SUkałam czegoś co by się ładnie z Christa komponowało...tak długo szukałam , aż znalazłam... radość była tym większa ,ż za całość zakupów zapłaciłam ażeeee..23 zł reszta to był prezent urodzinowy na karcie podarunkowej do Żurka prezent dla ogrodniczki..wymarzony ...No i wreszczie rabata z przetacznikiem christa na coś wyglada przynajmniej tak mi się wydaje

AsiaK_Z 18:59, 06 lip 2016

Prezent urodzinowy, łooooooo a kiedy trza było śpiewać Sto lat?
Wakacyjeeee, jaaaaa ale Ci zazdraszczam tylkoooooo, jak w pierwszym dniu poczyniłaś takie zakupasy to co będzie zaś????
AsiaK_Z 19:00, 06 lip 2016

A ...... fajnie rabatka wyszła
Ewa777 19:11, 06 lip 2016

gierczusia napisał(a)
SUkałam czegoś co by się ładnie z Christa komponowało...tak długo szukałam , aż znalazłam... radość była tym większa ,ż za całość zakupów zapłaciłam ażeeee..23 zł reszta to był prezent urodzinowy na karcie podarunkowej do Żurka prezent dla ogrodniczki..wymarzony ...No i wreszczie rabata z przetacznikiem christa na coś wyglada przynajmniej tak mi się wydaje

Pięknie to obmyśliłaś Naparstnice podobają mi się coraz bardziej W tym roku sobie wysiałam. Ciekawe co z tego będzie
AsiaK_Z 19:31, 06 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Małgoś nie sztresuj się ..ja już też powoli nie ogarniam .. I też niestety ne byłam u Ciebie dawno
Cofnęłaś się aż do drapaka ???? łoooooo..to kawał czasu..tzn..stronek grunt ,że kot już nie drapie ...albo može raczej..drapie to co powinien

Już zdradzam kwestię tajemniczych łysoli mówię tak pieszczotliwie na ślimaki pomrowy pasuje ksywka , co nieee ??
Tak więc pilnuj swoich jarzmianek
Encyklopedię host zapisałam i dla siebie i dla Was..może się przydać .. bo ogrom gatunków był powalajacy

Buziole

A żeby była już 100% jasność w temacie "łysole z kempingiem" to normalne ślimaki, te z domkiem
jazzy 19:51, 06 lip 2016

Piękny prezent urodzinowy! Niech rośnie zdrowo!