Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:57, 07 lip 2016

JulkAd napisał(a)

Czyli Ty też styczniowa? ...ale fajna rzecz prezent latem dostać...zawsze można się o te pół roku odmłodzić

Haha mało ,że styczniowa to w pierwotnej wersji miałam mieć na imię....Julita Ojciec potem zrezygnował z powodu..hmmmm...potencjalnych przezwisk i tak zostałam Elżbeta

Asia KZ napisała
Tak czy inaczej Sto Lat Styczniowym Dziewczynom

Dwie Szalllone Styczniowe Nauczycielki goraco dziękuja
Margarete 21:09, 07 lip 2016

No i czerwcowe dziewczyny też niech żyją STO LAT!!! (ja świeżo po urodzinach - dostałam kartę prezentową do L M i kupiłam sobie bardzo damski prezencik.....nożyce akumulatorowe do kulek, żywopłotów etc..marki nomen omen Wolf Garden)
Tanie nie były ale wyjdzie to na zdrowie i mnie i sąsiadom bo tnąc żywopłot takimi zwykłymi nożycami do żywopłotu na kablu byłam uprzejma juz dwa razy ciachnąć przewód i wywalić tym samym bezpieczniki u mnie a raz to nawet wyłączyłam prąd połowie naszego osiedla po poszedł bezpiecznik taki jakiś główniejszy....a co się będę rozdrabniać
gierczusia 17:03, 08 lip 2016

A co tam się dzieje w mikro ogrodzie ???
Przed domem pyszni się kolejna część urodzinowego prezentu czyli runianka
I dostałam w prezencie ... hmm ...miętę ananasową

No i tak lubiany przez Was szerszy kadr o ile można u mnie mówić o szerszym

Hosty szaleją ta nowa mała cytrynowa jest śliczna

Niecierpliwe oczekiwanie na kwiaty hortensji limelight

Ewa777 18:07, 08 lip 2016

Też mam miętę ananasową Moja ma więcej jasnych plamek
ślicznie u Ciebie Mimo, że mikro, to jest bardzo przytulnie
Pluszakowa 18:59, 08 lip 2016

gierczusia napisał(a)

W Kochłowicach Madziu tuż przy A 4
No to mam nadzieję ,że siem nie będziem bić na jakiej " wielkiej wyprz "... ale myślę, že starczy dla nas obu a masz już coś na oku ??... ja też w ubiegłym sezonie zostałam z łapā w nocniku przyjeżdżamy w sobotę komplet w promocji kupować a baba na to...wczoraj rano poszedł ostatni
EMuś powinien być chyba zadowolony, no bo kupić nawet ładnà łopatę to chyba mniejszy problem dla chłopa niż kupić cosik damskiego..czyż nie ?? ja dostałam kartę podarunkowa do Żurka czyli ogrodu ślaskiego ..i było to suuuper uczucie : wyjeżdżm pełnym wózkiem ,a baba w kasie na to : 23 zł

Ps. Czyli jak cuś to w kwestii niby żeglarskiej mogę się zgłosić ??... Suuuper dziekuję

Ja mieszkam pomiędzy A4, A1i dtś pewnie że się możesz zgłosić. Jak juz pójdę na swoje w sensie ogrodowym to zacznę zapraszać bo teraz to nie ma gdzie. Jak do tego czasu będę miała tą trawkę nn to się chętnie podzielę.

A mebelki spokojnie wystarczy dla wszystkich. Ja nawet nie wiem czy na 100% będę kupować. Wszystko zależy jak zamknie się budżet po przeprowadze.

Elu a ty jaką masz kosiarkę na twoich hektarach?
malgorzata_s... 19:01, 08 lip 2016

Ławeczka moja ulubiona zyskała oprawę rumiankową? Szerszy kadr piękny
Gocha 00:16, 10 lip 2016

Elu czy może o taki krwawnik Ci chodziło ? Tylko że teraz już go ściełam- właśnie dzisiaj - bo wyblakł. A teraz dopiero red baron bardziej czerwienieje to nie wiem czy na pewno takie połączenie jest ok.
gierczusia 13:29, 10 lip 2016

Gocha napisał(a)
Elu czy może o taki krwawnik Ci chodziło ? Tylko że teraz już go ściełam- właśnie dzisiaj - bo wyblakł. A teraz dopiero red baron bardziej czerwienieje to nie wiem czy na pewno takie połączenie jest ok.

Gosiu żebym ja wiedziała o co mi chodzi to już by była połowa sukcesu ... Szukam z uporem maniaka czegoś za rd barona..były jeżówki , ale nie wytrzymały starcia z łysolami ( czyli pomrowami ,żeby nie było ) i tak se pomyślalam o krwawniku...tyle..że tam jest tyyyle kolorów..no i różnych wysokości...aaaa...sama nie wiem jak wysoki jest Twój krwawnik ???
Muszę przyznać ,że jest piękny

Buziole i dzięki za odzew
gierczusia 13:34, 10 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ławeczka moja ulubiona zyskała oprawę rumiankową? Szerszy kadr piękny

Gośku była bergenia..ale opuchlaki i te rzeczy...zresztà, pamiętasz teraz padło na runiankę, liczę,że mi zrobi ładnã obwódkę zobaczymy
Wiem ,że lubicie szersze kadry , choć u mnie go złapać to nie lada wyzwanie .. ale siem staram

Buziaki
Ps..rumianek teszzzz lubiem
gierczusia 14:05, 10 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)

Ja mieszkam pomiędzy A4, A1i dtś pewnie że się możesz zgłosić. Jak juz pójdę na swoje w sensie ogrodowym to zacznę zapraszać bo teraz to nie ma gdzie. Jak do tego czasu będę miała tą trawkę nn to się chętnie podzielę.

A mebelki spokojnie wystarczy dla wszystkich. Ja nawet nie wiem czy na 100% będę kupować. Wszystko zależy jak zamknie się budżet po przeprowadze.

Elu a ty jaką masz kosiarkę na twoich hektarach?

Mieszkasz pomiędzy trzema najlepszymi drogami ?? noo to jak nic Szczęściara z Ciebie mieszkasz w niebie komunikacyjnym czyli ...musimy wypić jakà kawę na moim tarasie będę myśleć
W kwestii bijatyki o meble siem nie martw, ja waga piórkowa, mnie położy prawie każdy poza tym..preferuję zapasy w kisielu

Noo dobra , a teraz na poważnie

kosiarkę mam :

małà,
łatwà do regulacji wysokości noża,
lekkà
cichà
Czyli...sterwings taki.... ( zdjęcie z netu, bo u mnie zakopana pod hałdã przydasiów a chop w robocie , choć niedziela

Mam nadzieję, že pomogłam i nawet jeśli nie znajdziesz już identycznego modelu , to będziesz wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę

Buziole