Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kacha123 16:41, 10 lip 2016

Aleś piękny wianek poczyniła! Mój krwawnik dzisiaj wycięłam do imentu, bo rósł w poziomie, odkąd go pierwsze deszcze położyły. Jak dalej będzie rósł taki potwór, dostanie eksmisję! Pozdrawiam!
Ewa777 17:15, 10 lip 2016

Wczoraj w szkółce znowu widziałam ciemnoczerwony krwawnik i o Tobie pomyślałam Wianek śliczny poczyniłaś U mnie przez wakacje też same wydatki, bo ciągle dokupuję nowe roślinki Ale nie wydaję na benzynę do pracy i z powrotem
jazzy 17:19, 10 lip 2016

Jejuś! Piękny wianek! Przepiękny!
JulkAd 19:56, 10 lip 2016

gierczusia napisał(a)

U nas w szkole była taka wielodzietna , ale mega fajna rodzina mieli czterech chłopaków , a ostatni dwaj to byli bliźniacy...najstarszy był Dawid, potem Tymoteusz aaaa potem bliźniacy : Roch i Rufin

I u nas trafiają się ciekawe imiona Patrycjusz i Roland już kilka razy...ostatnio na topie jest Enrico ...ale Roch to bardzo ładne imię

gierczusia napisał(a)

Właaaśnie...czego to ja tam nie próbowałam.. fusy były , obręcze z drutu miedzianego, niebieska wiagra i to ona była właśnie apogeum moich problemów bo te ślimory , to jakby się przyzwyczajały ,że tam jest dla nich żarło..co z tego ,że mordercze i były ich tam setki chyba...jak wyjeżdżałam na wczasy, to dostały jedzonko w zapasie..żeby im na dłuuuugo starczyło...ale nie na takkkk długo jak im brakło..rzuciły siem na jeżówki nic z nich nie zostało....

A z krwawnikami widziałam coś takiego w gardeners world..

I wiem o co Ci chodzi z tym krwawnikiem, ja bym spróbowała z krwawnikiem ale mimo to zaryzykowałabym jeszcze do tego czerwone jeżówki, może grubszy
żwirek(znaczy się piasek o grubszej fakturze, niewielka ilość wokół rośliny?), bo wiesz kończy krwawnik, a jeżówka zaczyna....u mnie jeżówki pożarte w ubiegłym roku, w tym dają radę
Bea 21:22, 10 lip 2016

Hortkę widziałam - niech nie zawiedzie.
Mój typ co do kompletu to nowoczesny.

Działasz ostro .
Zakupy, wianek - super.
Kulki bykszpanowe wczoraj ciełam - kiedy Ty tniesz swoje?

Mam ochotę na szwędanie, a tu po urlopie

Całuski
21:34, 10 lip 2016
jeden wianek ..to żadne bankructwo zwłaszcza jak sie ma tak mały ogródek to inne pokusy sa usprawiedliwione

ławeczke wreszcie zobaczyłam nie garażowaną ...wzdycham
lojalna_ 21:42, 10 lip 2016

Elciu śliczne detale ławka durs Mo łańcuchy nikt nie porwol? Ufff

Tak fajniutko u Ciebie wakacje Som
lojalna_ 21:42, 10 lip 2016

Dubelek z przejęcia buzka
Pluszakowa 22:23, 10 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Mieszkasz pomiędzy trzema najlepszymi drogami ?? noo to jak nic Szczęściara z Ciebie mieszkasz w niebie komunikacyjnym czyli ...musimy wypić jakà kawę na moim tarasie będę myśleć
W kwestii bijatyki o meble siem nie martw, ja waga piórkowa, mnie położy prawie każdy poza tym..preferuję zapasy w kisielu

Noo dobra , a teraz na poważnie

kosiarkę mam :

małà,
łatwà do regulacji wysokości noża,
lekkà
cichà
Czyli...sterwings taki.... ( zdjęcie z netu, bo u mnie zakopana pod hałdã przydasiów a chop w robocie , choć niedziela

Mam nadzieję, že pomogłam i nawet jeśli nie znajdziesz już identycznego modelu , to będziesz wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę

Buziole

Kosiarka jednak elektryczna? Ja się skłaniałam ku ręcznej w stylu angielskim. Trawnik planuje poniżej 100m2 i wydawało mi się że to nie jest dużo. Boję się tego kabla bo ja do spalinowych jestem przyzwyczajona.

Z przydasiów się uśmiałam bo u nas też funkcjonują, ale jako prezenty na szybko.
Kindzia 08:13, 11 lip 2016

Wianek super, ale jaka kokarda ślicznościowa!!!!!
Na taką Twoją ławeczkę choruję, ze trzy lata już, ale kiedyś będzie
Odpoczywaj Gierczuś, dziś lato