Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:50, 15 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Jutro zrobię inspekcję terenową

Już nie mogę się doczekać
gierczusia 20:55, 15 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Nowe oczko?Zrób tym razem głębsze zeby lilia mogła się zanurzyc.Ja bym cały ten kwadrat wyciety z tarasu zajęła pod oczko.

Ooooo no o głębokości tak szczegółowo nie pomyślałam ale dzięki Bogdziu , że mi o takiej wažnej kwestii przypomniałaś bo to przeca istotne

Niestety gdybym cały ten kwadrat zajęła oczkiem to juž by mi kompletnie proporcje w ogrodzie umarły taras zajmowałby znacznie ponad pół ogrodu noo i byłoby ciężko się po nim poruszać..teraz właśnie najczęściej tamtędy przechodzimy.... między oczkiem a drewutniā.....ale patrz Bogdziu jakoś o tym wariancie wcale nie pomyślałam.... Dzięki
gierczusia 21:04, 15 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Gdybym nie wiedziała gdzie masz to lustro to bym nie znalazła na zdjęciu. Fajny masz ten zakątek wiesz? I nawet już całkiem nieźle ogrodzenie Ci rośliny zarosły, pola prawie nie widać. Ma swój klimat ten Twój znaczek pocztowy
Wersja 1 jak dla mnie
ściskam i ja

To lubię najbardziej kiedy ktoś ze zdumieniem " odnajduje lustro" suuuuper uczucie właśnie tak chciałam jak jeszcze mi bluszcz całe ogrodzenie zarośnie i tylko prześwit lustrzany zostanie to już będzie całkiem booosko

Jednego cisa musiałam wywalić , bo mi siem zdźiebko ogołocił od dołu.. kupiłam nowego i z radościā obsrwuję ,że może jeszcze rok czy dwa i żywopłot cisowy będzie gotów jak se przypomnę te bidoczki , chudzinki...echhhhh a nie mogłam kupić większych , bo one posadzone w gazonach i większe rośliny miały większe bryły korzeniowe , noo i doooopa tak więc muszę czekać cierpliwie

I jak mi się udało stworzyć choć namiastkę klimatu , to naprawdę się cieszę bbaaaaardzo
Ps. Twój głos na jedyneczkę został odnotowany Julciu .. I chyba jedyneczka będzie
gierczusia 21:09, 15 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Jeżeli to ma być taki róż to Mariatheresia jest blada, majtkowa właśnie.
A Ewcia takie zdjęcia wrzuciłaś, że i ja chyba Leonka poszukam

Jak nic będziem siem bić o Leonarda zapasy w kisielu czy jak ??
Ściskam Cię Juleczko baaardzo mooocno
gierczusia 21:17, 15 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Karę se zadałaś Eluś? [bo siedzem w drewutni ]=> komentarz autora

Kiedyś eMuś będzie miał ciut wolnego to Ci wszystko, z nawiązką zrobi albo poproś przystojnego sąsiada

Noo ba siedzem za karę razem z Emilem

A tak na poważnie teraz siedzenie w drewutni to raczej radocha..kiedy jest upał zwały drewna tak cudownie chłodza i nikt mi się tam nie ciśnie , bo...gabarytowo nie pasujà raczej

Nie wiem czy doczekam końca młynu u mego eMusia w pracy.. chyba prędzej zastępcę jakowegoś znajdę ... do remontu oczka ,żeby nie było koncepcja już jest w każdym razie

A propos sasiada..po jednej stronie sama sasiadka , po drugiej.. facet ledwo po ślubie i jak tu żyć
gierczusia 21:22, 15 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Z chłopami tak bywa...mój też zasłania się pracą zawodową

Aaa...niech tam kombinuje jak kce ja muszę coś wymyślić ,żeby to oczko w końcu zrobić , bo mnie ślag trafi a szkoda by było jeszcze " prawie " młoda jezdem
gierczusia 21:30, 15 sie 2016

elka_ napisał(a)
Herbatkę mrożoną wypiłam, posiedziałam, poczytałam, pooglądałam Małe jest piękne i doskonale to się sprawdza w przypadku Twojego ogrodu
Gratuluję udanego spotkania i prezencików trafionych
Życzę rychłego spełnienia marzenia o majtkowej róży

Elciu może jeszcze ciasteczko do tej herbatki mrożonej ??... Mikro ogród dziękuje za miłe słowa a i mnie jest bardzo przyjemnie
Spotkania ogrodomaniaków sa chyba zawsze udane .. mnie w każdym razie niemiłe się nie zdarzyło wszytskie sa takie ,że ..za szybko przeleca, ma się ciagle niedosyt , sa sami ssuuuuper ludzie i koncza się mega naładowaniem akumulatorów ... Otttt..to tak pokrótce
Prezenty rzeczywiście suuuper, a różę...kupię tylko wyciepam kompostownik

Powolutku , pomalutku....

Buziaki Elcia
gierczusia 21:35, 15 sie 2016

ewa004 napisał(a)
Decyzja co do róży podjęta ?
Ja miałam Lariski i w tym roku jak były te przymrozki wiosenne to mi zmarzły .
Cudne są ,posadziłam w ich miejsce Aspirin Rose ...ale to nie to .
Będą znowu Lariski

Boooożeszzzz noe wiedziałam że mam zaległości 4 stronicowe we własnym ( o zgrozo ) watku...tak więc przepraszam

Decyzja dalej wisi...mam wrażenie że leonardo troszkę zbyt brzoskwiniowy..muszę poofladać inne jego zdjęcia bo kobitki bardzo go chwala za zdrowotność i inne walory..noo i zdjęcia sa naprawdę powalajace ale zobaczę zaraz te lariski może to będzie strzała w dzisiatkę
gierczusia 21:38, 15 sie 2016

Anda napisał(a)
Piękny i elegancki masz ogródeczek Bardzo mi się podoba Co do róży to ciekawa jestem jaką w końcu wybierzesz, bo wybór dość trudny

Ewciu bardzo dziękuję za miłe słowa człek tak się cieszy , kiedy komuś się podoba
Z problemem róży walczę nadal , choć teraz pochlania mnie kwestia oczka wodnego ,a ja tak mam ,że lubię się skupiać na jednej rzeczy...ale zebrałam dzięki Wam wiele ciekawych opinii , więc już wiem znacznie więcej niż kiedy temat zaczynałam

Buziole
gierczusia 21:43, 15 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Już Ci chciałam Larissę zaproponować, ale też blednie...to jest dopiero bezobsługowa róża. Samoczyszcząca. Czyli nie tniesz jak przekwita, sama kwiaty zrzuca i znowu nowe sobie tworzy. Nie pachnie, niestety...U Alinki się w niej zakochałam i dążyłam...mam 4 przy pagodzie. I zdrowa jak byk!!! Cała robota przy niej to wiosną uciachać krótko jak wielkokwiatową

Tu masz lilię pachnidełkową

https://cebulki-kwiatowe.pl/pl/p/LILIUM-LILIA-DRZEWIASTA-MISS-FEYA-1-SZT./1187

Margarete napisała

Z różowych, takich naprawdę różowych róz to mam Leonardo da vinci, bardzo go goraco wszystkim polecam - dla mnie on jest w bardzo majtkowym kolorze, ale nie takich spranych, wyblakłych majtek tylko nowych, rózowiutkich...a do tego ma tę zaletę że kwitnie obficie, nie psują mu sie kwiaty od deszczu i dużego słońca i prawie nie choruje...prawie bo o tej porze roku ma jakies tam 3-4 liście z czarnymi plamkami ale to przezz moje podlewanie niewłaściwe....własnie czekam na jego powtórne kwitnienie.

Dzięki Wam bardzo Kobitki za pomoc ogladam te róże , dumam mam jeszcze chwilkę czasu na wybór ,ale za wprowadzenie mnie w temat różany wiiielgaśne buziole