Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 13:17, 12 sie 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Wielkie zmiany się u ciebie szykują ...nowe oczko...napewno znajdziesz chętnych do pomocy.
A tą tuwałę to chcesz odemnie?Znajdziesz miejsce?

Bogusiuuu jak dawno Cię nie było...witaj

O tym oczku to już marudzę od wiosny...serio..i cały czas coś chopa szukam takiego coby zrobił sam...bo ani ja , ani chop mu raczej nie pomożemy...takiej...złotej raczki mi trza

O tawułce zaaapomniałam kompletnie ale...Łukasz był i małà rewoltę mi zalecił tak więc zamiast tawułki będa jeżówki ale bardzo , bardzo Ci dziękuję za to ,że pamiętałaś

Buuuziolki
gierczusia 13:39, 12 sie 2016

Madzenka napisał(a)
O wodzie w pasku marzę

Leosia gorąco polecam, spojrz jeszcze n The Alnwick Rose lub Gertrude Jekyll. Princess Alexandra of Kent jest brzoskwiniowo-różowa, ma piekny kwiat ale wątłe pędy juz trzeci rok. Wspczesniej proponowane róze sa szybciej ładne i kwitna obficie.

Madzenkoooo kofffam Ciem no przeca ja już byłam " prawie " pewna że chcę leosia, albo princess Alexandrę albo bonicę i teraz znów myślę bo przy alnwicku jeszcze znalazłam scepter isle Bożeszzzzzz , ja chiba zfffaruijem będzicie mnie chociaż odwiedzać w domu fffariatów ??

Dziękujė Ci Madzenko ,że zajrzałaś i za pomoc też dzięki , bo bez Was to ja nie wiem , jak bym miała różę wybrać skoro ja taki szpecjalista jak z koziej doooopy rajzentasza
Ewa777 14:53, 12 sie 2016

Podoba mi się pomysł nr 1 na oczko wodne kształtem będzie pasować do tarasu i drewutni. Eluś, o jakich jeżówkach myślisz? Może o takich niskich jak Butterfly Kiesses? Polecam są śliczne i malutkie - takie do Twojego ogrodu
gierczusia 15:28, 12 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Podoba mi się pomysł nr 1 na oczko wodne kształtem będzie pasować do tarasu i drewutni. Eluś, o jakich jeżówkach myślisz? Może o takich niskich jak Butterfly Kiesses? Polecam są śliczne i malutkie - takie do Twojego ogrodu

Ewciuuu Łukasz mi podsunał eccentric kolor chyba będzie pasować już zreszta zamówiłam , ale pppsttttt ...a uroczy krwawnik chyba zostanie przy wiciokrzewie bo baardzo mi siė tam podoba
Toszka 18:36, 12 sie 2016

korytko

moje ulubione korytko
Trzymam kciuki za zbiornik i nie ukrywam, że szczegóły techniczne będą mnie bardzo interesować. Zwłaszcza w wersji mini
gierczusia 17:03, 15 sie 2016

Toszka napisał(a)
korytko

moje ulubione korytko
Trzymam kciuki za zbiornik i nie ukrywam, że szczegóły techniczne będą mnie bardzo interesować. Zwłaszcza w wersji mini

Tooooszkooo bardzo mi miło Cię widzieć w moim skromnym mikro świecie
Korytka mi zapodałaś przecudne żal , že mój ogródeczek nie jest w takim stylu by zastosować to pierwsze..choć...aże siemmm bojam myśleć o jego cenie

Ale to drugie to jest dokładnie to o czym myślę .. Tylko muszę fachmana jakowegoś znaleźć , bo mój Osobisty..zarobionyyy
Chętnie podzielę się szczegółami.. choć myślę ..że ro prędzej ja bym się od Ciebie czegoś nauczyła niż odwrotnie
Pozdrowionka i zapraszam
gierczusia 17:09, 15 sie 2016

Donia72 napisał(a)

Dobrze, że napisałaś, gdzie jest lustro, bo go tak nie widać, fajnie wkomponowało się w roślinność. Chyba odbija się w nim hortensja. Chciałabym takie coś mieć też u siebie, ale nie wiem za bardzo gdzie to zrobić na jakiej rabacie....

Dobrze myślisz jest akurat tam gdzie obstawiasz ale w sumie widzę ,że mi siė udało , bo w zasadzie jakoś specjalnie w oczy nie kłuje ,a raczej pięknie się wtopiło musisz poszukać u siebie takiego miejsca..mogę spróbować do Ciebie zajrzeć , ale sama najlepiej znasz rozkład swojego ogrodu
gierczusia 17:44, 15 sie 2016

Luki napisał(a)
Wiesz wiele 'wiejskich' w stylu ogródów ma proste zbiorniki wodne i wygląda to bosko, zawsze można by te wewnętrzny kąt prosty zaokrąglić, ale wtedy ogranicza nam się liczba materiałów na wykończenie brzegu, lub się nie ogranicza, ale koszta rosną

Noooo jaaaa a żebym ja tak wiedziała co Ty Łukasz masz na myśli ??? narysuj mi to plizzz
Ale tak na kanciasto baaardzo mi się podoba dziękuję
Bogdzia 20:30, 15 sie 2016

Nowe oczko?Zrób tym razem głębsze zeby lilia mogła się zanurzyc.Ja bym cały ten kwadrat wyciety z tarasu zajęła pod oczko.
Pluszakowa 20:34, 15 sie 2016

Jutro zrobię inspekcję terenową