Gdybym nie wiedziała gdzie masz to lustro to bym nie znalazła na zdjęciu. Fajny masz ten zakątek wiesz? I nawet już całkiem nieźle ogrodzenie Ci rośliny zarosły, pola prawie nie widać. Ma swój klimat ten Twój znaczek pocztowy
Wiesz wiele 'wiejskich' w stylu ogródów ma proste zbiorniki wodne i wygląda to bosko, zawsze można by te wewnętrzny kąt prosty zaokrąglić, ale wtedy ogranicza nam się liczba materiałów na wykończenie brzegu, lub się nie ogranicza, ale koszta rosną
Dobrze, że napisałaś, gdzie jest lustro, bo go tak nie widać, fajnie wkomponowało się w roślinność. Chyba odbija się w nim hortensja. Chciałabym takie coś mieć też u siebie, ale nie wiem za bardzo gdzie to zrobić na jakiej rabacie....
Leosia gorąco polecam, spojrz jeszcze n The Alnwick Rose lub Gertrude Jekyll. Princess Alexandra of Kent jest brzoskwiniowo-różowa, ma piekny kwiat ale wątłe pędy juz trzeci rok. Wspczesniej proponowane róze sa szybciej ładne i kwitna obficie.
Żebym ja jeszcze wiedziała co Wy macie na myśli z tym zaokraglonym rogiem...echhhh do Łukasza muszę napisać prośbę ze znaczkiem skarbowym , coby rozrysował
Kindziu mi chodziło o taka " złota raczkę " wiesz.....ale normalna raczkę , na wynajem a nie Twego "Osobistego".. On dość zarobiony, a z tym oczkiem to zabawa będzie jak nicccc
Mikro ogród dziękuje za komplimenta
Melduję ,że przy tarasie zbiorniczek już jest ,ale w stylu " total wiejskim " a kcem...cuś bardziej eleganckiego noo i tak tu sobie..kombinujemy może co z tego wylezie .. Tylko jakiejś " złotej raczki " poszukuję..bo möj eMuś zarobionyyyyy