Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

JulkAd 22:25, 11 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Zaraz kuknę na tå Twoja lilię bom ciekwa łoookrutnie

Ale co masz na myśli mówiac : kwadratowy zbiorniczek ??? patrzzzz, jak Ci ładnie rozrysowałam .. no chyba ,że wariant nr 4.. bo żaden z podanych 3 wariantów Cię nie zadowoli to w paski to zarys tarasu, to bez niczego to zarys ogólny działki..rabat nie uwzględniłam.....to czerwone to proponowany kształt zbiornika...

Wersja 1 jak dla mnie
JulkAd 22:39, 11 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Doniu witaj u mnie
Z tym lustrem..hmmmmm..u jednych jest jako elenent dekoracyjny , ottt stoi sobie lustro i jest tam jakiś widok..ja chciałam je tak wkomponować ,żeby go nie było specjalnie jakoś widać , tylko ,żeby mi w miarė naturalnie oszukiwał ludzkie oczy i powiėkszał ogrōd..i tak też mam...jest przy płocie, umocowane w ramie na kotwach w ziemi..stoi juž chyba 3 sezon i nic mu nie jest a nie zabezpieczam go jakoś sczególnie....

Szybkie zdjęcie tabletem..listro jest na prawej raczej..obok jałowców, od góry przysłonięte wiciokrzewem..widzisz ???
Jak Ci jeszcze czegoś potrzeba to pytaj

Gdybym nie wiedziała gdzie masz to lustro to bym nie znalazła na zdjęciu. Fajny masz ten zakątek wiesz? I nawet już całkiem nieźle ogrodzenie Ci rośliny zarosły, pola prawie nie widać. Ma swój klimat ten Twój znaczek pocztowy

ściskam i ja
Luki 22:45, 11 sie 2016

Wiesz wiele 'wiejskich' w stylu ogródów ma proste zbiorniki wodne i wygląda to bosko, zawsze można by te wewnętrzny kąt prosty zaokrąglić, ale wtedy ogranicza nam się liczba materiałów na wykończenie brzegu, lub się nie ogranicza, ale koszta rosną
Donia72 22:47, 11 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Doniu witaj u mnie
Z tym lustrem..hmmmmm..u jednych jest jako elenent dekoracyjny , ottt stoi sobie lustro i jest tam jakiś widok..ja chciałam je tak wkomponować ,żeby go nie było specjalnie jakoś widać , tylko ,żeby mi w miarė naturalnie oszukiwał ludzkie oczy i powiėkszał ogrōd..i tak też mam...jest przy płocie, umocowane w ramie na kotwach w ziemi..stoi juž chyba 3 sezon i nic mu nie jest a nie zabezpieczam go jakoś sczególnie....

Szybkie zdjęcie tabletem..listro jest na prawej raczej..obok jałowców, od góry przysłonięte wiciokrzewem..widzisz ???
Jak Ci jeszcze czegoś potrzeba to pytaj

Dobrze, że napisałaś, gdzie jest lustro, bo go tak nie widać, fajnie wkomponowało się w roślinność. Chyba odbija się w nim hortensja. Chciałabym takie coś mieć też u siebie, ale nie wiem za bardzo gdzie to zrobić na jakiej rabacie....
Madzenka 06:58, 12 sie 2016

O wodzie w pasku marzę

Leosia gorąco polecam, spojrz jeszcze n The Alnwick Rose lub Gertrude Jekyll. Princess Alexandra of Kent jest brzoskwiniowo-różowa, ma piekny kwiat ale wątłe pędy juz trzeci rok. Wspczesniej proponowane róze sa szybciej ładne i kwitna obficie.
boguslawa_ma... 07:00, 12 sie 2016

Wielkie zmiany się u ciebie szykują ...nowe oczko...napewno znajdziesz chętnych do pomocy.
A tą tuwałę to chcesz odemnie?Znajdziesz miejsce?
anbu 07:29, 12 sie 2016

Elu śliczny ten Twój ogródek
I jeszcze zbiorniczek przy tarasie będzie A rozumiem, że na razie toczą się rozważania nad kształtem tegoż ostatniego?
Kindzia 09:22, 12 sie 2016

Noooo...z takim zaokrąglonym zewnętrznym rogiem, jak Łukasz mówi, to by było bossssskoooo...
Mój chłop kontuzjowany...innego nie mam do polecenia
gierczusia 11:42, 12 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Noooo...z takim zaokrąglonym zewnętrznym rogiem, jak Łukasz mówi, to by było bossssskoooo...
Mój chłop kontuzjowany...innego nie mam do polecenia

Żebym ja jeszcze wiedziała co Wy macie na myśli z tym zaokraglonym rogiem...echhhh do Łukasza muszę napisać prośbę ze znaczkiem skarbowym , coby rozrysował

Kindziu mi chodziło o taka " złota raczkę " wiesz.....ale normalna raczkę , na wynajem a nie Twego "Osobistego".. On dość zarobiony, a z tym oczkiem to zabawa będzie jak nicccc
gierczusia 11:46, 12 sie 2016

anbu napisał(a)
Elu śliczny ten Twój ogródek
I jeszcze zbiorniczek przy tarasie będzie A rozumiem, że na razie toczą się rozważania nad kształtem tegoż ostatniego?

Mikro ogród dziękuje za komplimenta
Melduję ,że przy tarasie zbiorniczek już jest ,ale w stylu " total wiejskim " a kcem...cuś bardziej eleganckiego noo i tak tu sobie..kombinujemy może co z tego wylezie .. Tylko jakiejś " złotej raczki " poszukuję..bo möj eMuś zarobionyyyyy