gierczusia
12:46, 01 kwi 2017

Witajcie pięknie w nowym sezonie ogrodowym
Forsycje wybudziły mnie wreszcie ze snu zimowego
pora na powrót na łono Cudownych Ogrodowiczan 
Sezon zaczał się niestety niefortunnie
zmarzły mi dosłownie wszystkie bluszcze
...takkkkkk , te cudne olbrzymy przed domem koło ławeczki też
... Łażę koło nich , jak koło jeża i nie wiem co poczać
albo ciać do ziemi ,albo obrywać z liści i liczyć , że odbija.. Pomarzły też rododendrony i aż się boję myśleć co jeszcze 
...w każdym razie..ogród wyglada jak pobojowisko...no ale trudno, jak to mówia...życie to je bitwa
tak więc do boju 
Jedyne , co na cuś wyglada to ciemiernik..kwitnie i cieszy moje oczy niesamowitymi w kolorze fioletowymi kwiatami, no bo liście też przemarzły

Z zakupów dotarły już do mnie wyczekane carexy elata
goniłam je przez cały ubiegły sezon
teraz wreszcie się udało
przyszły dwie przycięte czupryny i tylko się martwiłam co z tego będzie
..i już mam dwie cudniaste kępki
do tego rodki od ciepłuchy..i póki co , to by było na tyle
szykuję się do walki z kompostownikiem i z oczkiem wodnym
a co będzie w rzeczywistości to czas pokaże
Najważniejsze jednak jest to ,że na czas reformy na dziko nie muszę się martwić ,że zostanę bezrobotna i kasy na roślinki nie wystarczy
a więc aby ten aspekt jest kompletnie ogarnięty 

Ściskam Was mocno
cieszę się ,że pamiętaliście o mnie w czasie zimowym 
i za wszelkie miłe słowa , smsy , telefony , zaproszenia na spotkania bardzo Wam dziękuję 

Sezon zaczał się niestety niefortunnie

Jedyne , co na cuś wyglada to ciemiernik..kwitnie i cieszy moje oczy niesamowitymi w kolorze fioletowymi kwiatami, no bo liście też przemarzły

Z zakupów dotarły już do mnie wyczekane carexy elata

Najważniejsze jednak jest to ,że na czas reformy na dziko nie muszę się martwić ,że zostanę bezrobotna i kasy na roślinki nie wystarczy

Ściskam Was mocno