Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kindzia 19:08, 17 lip 2017

Dorwałaś krwawnika
Mam z różnych miejsc Red Barony...w zeszłym roku posadziłam od Bogusi i, mimo, że w słonecznym miejscu, jest bardziej blady...i wyższy. Myślę, że to nie jeden gatunek...
Widzę Cię w Rzeszowie Macham
AsiaK_Z 19:27, 17 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Gierczuś... ale z nas rozdziawy... nie mamy foty z doniczkami gierczusiowymi

I melduję, że Elą zajęła się moja koleżanka Bo ja nieczasowa jezdem ..

Ela koty za płoty.. znasz drogę, przyjeżdżaj na dłużej

Fajne plecy Dziewczynki
malgorzata_s... 19:32, 17 lip 2017

Nooo Ela na wojaże ruszyła
gierczusia 07:51, 18 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nooo Ela na wojaże ruszyła

..to prawda Gosiu kolega biznesa miał w Rzeszowie, więc mówi : możesz jechać przy okazji a jako ,że okazja czyni złodzieja , to dla ogrodomaniaka to oznacza ,że okazja pozwala zwiedzić kolejny cuudny ogród
gierczusia 07:54, 18 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Dorwałaś krwawnika
Mam z różnych miejsc Red Barony...w zeszłym roku posadziłam od Bogusi i, mimo, że w słonecznym miejscu, jest bardziej blady...i wyższy. Myślę, że to nie jeden gatunek...
Widzę Cię w Rzeszowie Macham

W tym roku prawie wszytsko kupiłam w necie i nie żałuję przychodzi to co chcesz ( najczęściej ) i nie kupujesz " czegoštam " przy okazji co dla mojego ogrodu bywa zgubne
Krwawników jest muultum ja szukalam takiego koloru , bo on nieoczywisty taki..nazywa sié salmon queen
Odmachuję z Rzeszowa- praaawie
gierczusia 07:57, 18 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Eluś,piękne zdjęcia ogroduUwielbiam Twoją ławeczkęŻyczę miłego spotkanka

Ewciu ciężko zrobić fajne fotki , jak ogród zachmurzony i słońca brak...ale dzięki za miłe słowo
Ławeczka..hmmmm też ją kofffam tylko...bez tych bluszczy to już nie jest to samo może za rok całkowicie się już zregenerują bo nie dośč ,że mróz to jeszcze te czarne mendy
Co do spotkania było suuper jak zwykle a mam nadzieję ,że i nam się uda w tym roku
Buziol Ewciu
gierczusia 08:03, 18 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Widzę za zakochana jesteś w Red Baronie a u mnie dużo zachodu potrzeba żeby go w ogrodzie utrzymać.

Uhhuuummm od momentu kiedy mam falkę red baronową , to wręcz go uwielbiam jeszcze z tymi jeżówkami fajnie mi się zgrał
Masz kłopoty ,żeby go utrzymać u siebie ?? Serio ???.. ale ,że co ?? wymarza, rosnąć nie chce ???? U mńie tylko w tym roku kilka kęp wymarzło, no ale jaka była wiosna to wszyscy wiemy, a one były świeżo nasadzone...no i mam problem z utrzymaniem zwięzłości kępy bo uwielbia się rozłazić..a tak poza tym...bezproblemowo..nawet jej na zimę nie okrywam
Buziol Ulka jak biegną wakacje ??
gierczusia 08:10, 18 lip 2017

Mariusz napisał(a)

Ale to co też ważne, one potrzebują nawozu, może nie zaraz po przesadzeniu, ale po miesiącu warto je zasilić, najlepiej specjalistycznym do roślin wodnych. Czasem podobne zmiany mogą być wynikiem właśnie niewłaściwego nawożenia, niewłaściwego podłoża.
Kłącza zamówisz już w lutym, na kwiecień będą. W tym samym sezonie będą już piękne liście, a czasem i kwiaty.

Może to właśnie jest problem..bo ja go wsadziłam do ziemi , a pomyślałam ,że ona taka kiepska ..więc od razu wrzuciłam nawóz..niby niedużo , ale zawsze i to może być to
Ania z Rzeszowa przeszkoliłam mnie wczoraj co i jak z tym lotosem...więc ..może w przyszłym roku nie będę się musiała martwić o kłącze, bo Ani jakoweś tam zostanie widziałam Momo Botan..nie wiedziałam ,że są aż takie różnice w wielkości...pamiętam ,że polecałeś też panią Slocum ja mam lotos Fire..mam nadzieję ,że to ńie jest najwięksa odmiana świata
Rzeszowskie lotosy dla Ciebie ze specjalnymi pozdrowieniami
BasiaLT 08:16, 18 lip 2017

Lotosik faktycznie zacny. Fajnie że udało ci się z Anią spotkać, sponton zawsze najbardziej wychodzi.
08:18, 18 lip 2017
gierczusia napisał(a)

W tym roku prawie wszytsko kupiłam w necie i nie żałuję przychodzi to co chcesz ( najczęściej ) i nie kupujesz " czegoštam " przy okazji .....

az nie wierze co czytam
ja mam złe doswiadczenia ...znaczy zwykle przychodzi co zamawiasz ale watpliwej jakości ...i dla osób z sokolim wzrokiem ...bo ja czesto musze lupe wyciagać żeby te sadzonki dojrzec

warto nad soba pracowac i to "cośtam" pomacac pozachwycac sie i zostawic ...albo wychodzic z domu bez kasy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies