Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:46, 15 lip 2017

I rzut oka na mikro ogród w ten pochmurny dzień
Czas host te ich delikatne kwiatuszki....

Krwawnik salmon queen i znana nam wszytskim niebieska trawa muszę chyba krwawnika jeszcze dokupić , bo mało go , maaałoooo

Red baron z jeżówkami wymiatają

Choć nie wiem , czy nie powiiny oddać palmy pierwszeństwa przetacznikowi christa ..no i nie wiedziałam ,że perovskia ma takie śliczne kwiatuszki, cuudo tu w donicy koło giardiny .. Jak kwitła giardina to perovskia nie chciała , teraz kwitnie ona a giardina zastrajkowała .. Achhh..ja Wam powiem..ciéżki los ogrodnika
Ps..kupiłam perovskię szpecjlaną do malych ogrodów jak co little spire

Miłego wekeendu Wam życzę a ja już się cieszę , bo poniedziałek spędzę w ogrodzie Małej Mi

Ewa777 22:51, 15 lip 2017

Eluś,piękne zdjęcia ogroduUwielbiam Twoją ławeczkęŻyczę miłego spotkanka
Urszulla 09:50, 16 lip 2017

Widzę za zakochana jesteś w Red Baronie a u mnie dużo zachodu potrzeba żeby go w ogrodzie utrzymać.
Mariusz 10:44, 16 lip 2017

gierczusia napisał(a)

Oooo dzięki Ci Mariusz , że zaglądnąłeś i pomogłeś to ja już coś wreszczie wiem..jakieś zakażenie gleby..no to ja chyba szybko domestos , potem odczekać niech wywietrzeje , dobrze wypłukać roślinké bioseptem walnę , a ziemię specjalną do roślin wodnych już zamówiłam czyli...jeszcze jest szansa wstąpiła we mnie nowa nadziejahuuurraa
Czytałam ,że polecałeś kłącza w wątku lotosowym niestety ja z tym moim zapłonem po prostu się zagapiłam i jak mnie wreszcie oświeciło , to już kłącza nie były dostępne , więc rzuciłam się na nasionka ..echhhh..jak to mówią..człek przez całe życie się uczy i gooopim umiera
Dzieki raz jeszcze
Zameldujé Ci potem , czy Twój podopieczny żyje awansowałeś na Ojca Chrzestnego

Ale to co też ważne, one potrzebują nawozu, może nie zaraz po przesadzeniu, ale po miesiącu warto je zasilić, najlepiej specjalistycznym do roślin wodnych. Czasem podobne zmiany mogą być wynikiem właśnie niewłaściwego nawożenia, niewłaściwego podłoża.
Kłącza zamówisz już w lutym, na kwiecień będą. W tym samym sezonie będą już piękne liście, a czasem i kwiaty.
BasiaLT 20:07, 16 lip 2017

Cudnie u ciebie. Tez uwielbiam red barona.
Kasya 20:13, 16 lip 2017

gierczusia napisał(a)

Red baron z jeżówkami wymiatają

zgadzam sie
miłego poniedziałku
Gocha 10:56, 17 lip 2017

Elu ławeczka prześliczna i to moje niedościgłe marzenie. Podziwiam walkę o lotosa- Ty to taka charakterna babka śląska jednak jesteś. Ja to bym już dawno ciepnełą tego lotosika za płot. Jeżówki z Red Baronem cudnie dopasowane. Baw się dobrze u Małej Mi.Buziaki
Monia81 11:08, 17 lip 2017

No to nadrobiłam cud ławeczkę zobaczyłam, model koci superowy, mojemu się marzył taki norweg, a skończyło się na dwóch europejczykach dachowycha red baron z jeżówkami wymiata pozdrawiam...
AsiaK_Z 11:13, 17 lip 2017

Coooo do Małej śmigasz? To super, wreszcie będzie miała przerwę od pracy Uściskaj Ankę ode mnie tak mocno mocno mocno
Mala_Mi 18:49, 17 lip 2017

Gierczuś... ale z nas rozdziawy... nie mamy foty z doniczkami gierczusiowymi

I melduję, że Elą zajęła się moja koleżanka Bo ja nieczasowa jezdem ..

Ela koty za płoty.. znasz drogę, przyjeżdżaj na dłużej