Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 13:50, 26 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)
Haha mój kiedyś do jednego sąsiada chodził kraść zabawki, a do drugiego na kupę
Gosia, u mnie niestety nie jest tak kolorowo. Sąsiadka sfiksowała na starość, dokarmia dzikie, gada do nich, a one mi robią p...nik w ogrodzie. W zeszłym sezonie trawy leżały plackiem, w tym sr... na bukszpany, spaliły mi miniaturowe szałwie.

To faktycznie szkody Ale może tak jest z dzikimi, które nie mają szacunku do właściciela ogroduJa czuję ,ze moje koty odwzajemniają moje uczucia do nich i dlatego szkód nie robią. Skoro zawsze mi " pomagają" w sadzeniu roślin to potem o nie dbają
Makao_J 14:49, 26 lip 2017

Moje koty załatwiają się na naszych rabatach. Nie wiem czy łażą gdzieś indziej ale co jakiś czas zmieniają rabatę. Jak deszcz wszystko opłuka wracają znowu. Jakoś się przyzwyczaiłam. Jak załatwiają się na rabatę kwaśnolubnych to tym bardziej mi pasuje bo ja mam glebę mocno wapienną, ph>7. Na razie roślinom nie szkodzą.
mrokasia 17:11, 26 lip 2017

Moje ogony w liczbie 4 sztuk też korzystają z rabat. Dokładnie wszystko zakopują, czasem zbyt dokładnie usypując spore górki z kory . Też mi to nie przeszkadza. Chodzą poza posesję, ale za płotem mam z jednej strony lasek, z drugiej i trzeciej polo-łąkę. Sąsiedzi się nie skarżą na moje koty, poza jednym razem gdy sąsiadka żartobliwie się poskarżyła, że mój kot na nią naprychał, gdy chciała wsiąść do samochodu a on akurat sobie leżał na masce...
Za to od tygodnia codziennie znajduję na tarasie dary w postaci myszy albo nornic .
mrokasia 17:12, 26 lip 2017

Iza, a bergenii też nie lubisz? Bo nie widziałam jej chyba u Ciebie.
malgol 17:20, 26 lip 2017

Iza, a masz u siebie jarzmianki? One ponoć dobre do cienia I pięknie do wszystkiego pasuja...ja nie mam a bym kciala ale u mnie nie ma ich w żadnej szkolce białe bym chciała, pod zebrinusy
UrsaMaior 17:22, 26 lip 2017

Ale dziewczyny, ja nie mówię o paskudzeniu na rabatach. Ja mówię o osraniu kulek buksowych OD GÓRY. Ostatnio u którejś z Was to nawet opisywałam.

Kasia, bergenii nie mam, ale ostatnio im się nawet przyglądałam. Gosia, z jarzmiankami to samo, nie mam ale dumam. Na fotach wyglądają lepiej niż w realu. Strasznie małe te kwiatuszki, wrażenie to chyba cały łan dopiero robi...
malgol 17:29, 26 lip 2017

Chyba u Gosi malkul widziałam taki łan...ładnie wygladal,ale faktycznie musi być ich dużo. Też dumam
UrsaMaior 17:30, 26 lip 2017

Gośka, to u Ciebie pisałam o tym sraluchu:
"Haha u mnie tak kot os... kulkę buksową. Tak się zeźliłam, że czatowałam na niego i zdybałam na drugi dzień, akurat jak stał z wypiętą d... i zadartym ogonem! Ale wrzasnęłam, nie macie pojęcia! Spieprzał z ładunkiem w tyłku heheh"
mrokasia 17:43, 26 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)
Gośka, to u Ciebie pisałam o tym sraluchu:
"Haha u mnie tak kot os... kulkę buksową. Tak się zeźliłam, że czatowałam na niego i zdybałam na drugi dzień, akurat jak stał z wypiętą d... i zadartym ogonem! Ale wrzasnęłam, nie macie pojęcia! Spieprzał z ładunkiem w tyłku heheh"

No to jakiś niewychowaniec, po prostu!!!
mrokasia 17:47, 26 lip 2017

Nad jarzmianką to ja też dumam. Chyba musiałabym zobaczyć w realu całą roślinę. Któraś z dziewczyn pokazywała fotkę krzaczka na moją prośbę i rzeczywiście te kwiatuszki nie są zbyt widoczne, więc musi być łan. Widziałam też fotę z różową jarzmianką pod hortkami - fajnie to wyglądało, zielone liście hortek i mnóstwo małych różowych kwiatuszków.