Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Agania 20:01, 11 maj 2016

Aniu wreszcie trafiłam na wiele u Ciebie i zdjęcia z ogrodu i trochę stawiku...super masz pałki i rudziki zagniazdowane, będziesz robić więcej fotek rodzinnych
anka_ 21:13, 11 maj 2016

Kasya napisał(a)
ale masz fajnych lokatorów

Najfajniejszy jest widok jak ptasi tatuś próbuje kota z tarasu przeganiać....

Zana napisał(a)

Śliczne, radosne wiosenne zdjęcie. I ptaszonki masz fajne, ja bym chciała, żeby u mnie jakieś się zasiedliły.

Anula uważaj bo marzenia czasem się spełniają.... W tym roku ptasich elementów wszelkiej maści jest od groma. I jakoś mało płochliwe, wręcz bezczelne czasami. W warzywniku z sałaty stołówkę sobie zrobiły...

LyraBea napisał(a)

Śliczne jabłonki. Ja swoją jedyną jabłonkę Royalty zostawiłam Mamie w poprzednim ogródku. Ja swoją z racji tego, że mały ogródek przycinałam nawet dwa razy do roku i potrafiła kwitnąć 2-3 razy w sezonie a młode przyrosty tak pięknie się wybarwiały, że nawet bez kwiatów wyglądała jak kwitnąca. I pomyśleć, że na początku jej nie lubiłam, bo nie o taką mi chodziło, gdy ja lata temu kupowałam.
U mnie ze dwa lata Royalty siedziała taki zakapior, tak naprawdę dopiero w tamtym roku nabrała masy i kolorku.

anbu napisał(a)
Oj Aniu na pocieszenie napiszę Ci, że nie tylko u Ciebie doba za krótka
Śliczne zdjęcia

48 też chyba byłoby mało, nie wyrabiam się....

Agania napisał(a)
Aniu wreszcie trafiłam na wiele u Ciebie i zdjęcia z ogrodu i trochę stawiku...super masz pałki i rudziki zagniazdowane, będziesz robić więcej fotek rodzinnych

Ty mi lepiej doradź Agata jak obsadzić ten staw... Z tej pałki to ja nie bardzo się cieszę, bo jak zacznie szaleć to zarośnie wszystko. A sprzęt nie będzie miał jak wjechać do czyszczenia.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 12:42, 17 maj 2016

A co tu tak cicho
anbu 12:43, 17 maj 2016

Ania pewno serby sadzi
Agania 20:09, 17 maj 2016

Ja zakupiłam irysy variegata do stwiku, żeby się rozłaziły, przyszły maleństwa, rozpław się nie przyjął i sama mam do du...
trzymam kciuki za realizację u Ciebie u mnie się nic nie rusza w tym temacie.

Dzisiaj przyjechały strzępiastokore, wpadnij, potrzebuję potwierdzenia wiarygodności gatunku
Agania 20:10, 17 maj 2016

Pokaż serby posadzone
Karol99 20:13, 17 maj 2016

Ja też z chęcią obejrzę świerki
Anabell 22:07, 17 maj 2016

Aniu- wczoraj podczytywałam Twoje wątki, to tak czułaś i wpadłaś do mnie?

Marzy mi się Twoja piwniczka, a jak jeszcze obrobisz, jejku super
nawiązane do studni.
Pytanie do Toszki
Skorzystam z odwiedzin Toszki u Ciebie, czy berberys z siewu będzie dziedziczył cechy mateczne.

Przypominam sobie zamawiałam ze szkółki kilka lat wcześniej jesienią maleńkie berberysy "Maria" Orange" "Red Pilar" były ledwo ukorzenione maleńkie korzonki.
Wysiałam w tym roku dużo nasion tych berberysów, wczoraj przesadzałam i korzeń mają ładny palowy długi.
To w szkółkach ukorzeniają, pewnie dla zachowania cech.
Toszka 23:01, 17 maj 2016

Z roślinami z siewu trochę jest tak jak z loterią - jesli w okolicy są inne odmiany to jest wielkie prawdopodobieństwo uzyskania z nasion mieszanców. Mam ten sam dylemat - mam siewki berberysów w bliskim sąsiedztwie 'Red Carpet'... jednak w stosunkowo niewielkiej odległosci rosnie 'Rocket Orange"... kolor bardzo podobny. Siewki wykazują też ten kolor. Pytanie jaki będą miały pokrój?
anka_ 13:14, 18 maj 2016

Mirka napisał(a)
A co tu tak cicho
Nic nowego ogrodowego sie nie dzieje to i cicho...

anbu napisał(a)
Ania pewno serby sadzi
'Siedzę' i liżę rany po gradobiciu... Serby posadzone.

Agania napisał(a)
Ja zakupiłam irysy variegata do stwiku, żeby się rozłaziły, przyszły maleństwa, rozpław się nie przyjął i sama mam do du...
trzymam kciuki za realizację u Ciebie u mnie się nic nie rusza w tym temacie.

Dzisiaj przyjechały strzępiastokore, wpadnij, potrzebuję potwierdzenia wiarygodności gatunku
Tak to właśnie jest z tymi internetowymi zakupami. Ale mam blisko dobre źródło, tylko chwilowo irysów Variegata nie mają. ale muszę szybko obsadzać, bo mi zielsko włazi. Tyle, że u mnie niski poziom wody i nie wiem jak się do tego zabrać. Muszę cyknąć fotkę i poprosić Mariusza o pomoc.
Strzępiastokore widziałam, ładne. Niech zdrowo rosną.

Agania napisał(a)
Pokaż serby posadzone
Karol99 napisał(a)
Ja też z chęcią obejrzę świerki

A lupy naszykowane? Proszę, oto szpaler moich serbów:

Czerwona linia po lewo to granica działki.

No dobra, trochę pomogę...

Anabell napisał(a)
Aniu- wczoraj podczytywałam Twoje wątki, to tak czułaś i wpadłaś do mnie?

Marzy mi się Twoja piwniczka, a jak jeszcze obrobisz, jejku super
nawiązane do studni.

Mam nadzieję Haniu, że uda mi się coś ładnego z niej zrobić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies