Aniu wreszcie trafiłam na wiele u Ciebie i zdjęcia z ogrodu i trochę stawiku...super masz pałki i rudziki zagniazdowane, będziesz robić więcej fotek rodzinnych
Najfajniejszy jest widok jak ptasi tatuś próbuje kota z tarasu przeganiać....
Anula uważaj bo marzenia czasem się spełniają.... W tym roku ptasich elementów wszelkiej maści jest od groma. I jakoś mało płochliwe, wręcz bezczelne czasami. W warzywniku z sałaty stołówkę sobie zrobiły...
U mnie ze dwa lata Royalty siedziała taki zakapior, tak naprawdę dopiero w tamtym roku nabrała masy i kolorku.
48 też chyba byłoby mało, nie wyrabiam się....
Ty mi lepiej doradź Agata jak obsadzić ten staw... Z tej pałki to ja nie bardzo się cieszę, bo jak zacznie szaleć to zarośnie wszystko. A sprzęt nie będzie miał jak wjechać do czyszczenia.
trzymam kciuki za realizację u Ciebie u mnie się nic nie rusza w tym temacie.
Dzisiaj przyjechały strzępiastokore, wpadnij, potrzebuję potwierdzenia wiarygodności gatunku
Aniu- wczoraj podczytywałam Twoje wątki, to tak czułaś i wpadłaś do mnie?
Marzy mi się Twoja piwniczka, a jak jeszcze obrobisz, jejku super
nawiązane do studni.
Pytanie do Toszki
Skorzystam z odwiedzin Toszki u Ciebie, czy berberys z siewu będzie dziedziczył cechy mateczne.
Przypominam sobie zamawiałam ze szkółki kilka lat wcześniej jesienią maleńkie berberysy "Maria" Orange" "Red Pilar" były ledwo ukorzenione maleńkie korzonki.
Wysiałam w tym roku dużo nasion tych berberysów, wczoraj przesadzałam i korzeń mają ładny palowy długi.
To w szkółkach ukorzeniają, pewnie dla zachowania cech.
Z roślinami z siewu trochę jest tak jak z loterią - jesli w okolicy są inne odmiany to jest wielkie prawdopodobieństwo uzyskania z nasion mieszanców. Mam ten sam dylemat - mam siewki berberysów w bliskim sąsiedztwie 'Red Carpet'... jednak w stosunkowo niewielkiej odległosci rosnie 'Rocket Orange"... kolor bardzo podobny. Siewki wykazują też ten kolor. Pytanie jaki będą miały pokrój?
Tak to właśnie jest z tymi internetowymi zakupami. Ale mam blisko dobre źródło, tylko chwilowo irysów Variegata nie mają. ale muszę szybko obsadzać, bo mi zielsko włazi. Tyle, że u mnie niski poziom wody i nie wiem jak się do tego zabrać. Muszę cyknąć fotkę i poprosić Mariusza o pomoc.
Strzępiastokore widziałam, ładne. Niech zdrowo rosną.
A lupy naszykowane? Proszę, oto szpaler moich serbów:
Czerwona linia po lewo to granica działki.
No dobra, trochę pomogę...
Mam nadzieję Haniu, że uda mi się coś ładnego z niej zrobić.