Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anbu 13:17, 18 maj 2016

No fajnieś podziałała. A gradobicie straszne szkody wyrządziło?
Mira104 13:20, 18 maj 2016

Ania urosną nawet nie zauważysz kiedy. Ja też kupuje maluszki, bo są tańsze i mogę wtedy więcej kupić. Nas w tym roku grad omija jak na razie i niech tak pozostanie.
anka_ 13:22, 18 maj 2016

Klony jesionolistne nie cieszą się dobrą sławą, ale ja mojego Auratum lubię. Taka żarówa w ogrodzie.

Czosnki też bardzo lubię. I specjalnie dla nich kupię wooory próchniczej ziemi i będę mnożyć Toszkową metodą.

A to zdjęcie pokazuje jaką mam ziemię.

To jasne to boki wału- czyli glina z wykopu zmieszana z wierzchnią warstwą ziemi, żwirem, obornikiem. Czysta glina jest bialusieńka, garnki można lepić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mira104 13:23, 18 maj 2016

Zdradź tą metodę na mnożenie czosnków
Zana 13:30, 18 maj 2016

Aniu narobiłaś się przy tych serbach (w końcu do 500 sztuk! o ile dobrze pamiętam). Malutkie są, ale przecież urosną. A zdjęcia z klonikiem i czosnkami śliczne. Takiej gliny to ja współczuję. Może pracownię garncarską otworzysz?
Toszka 18:21, 18 maj 2016

Maluszki ładniutkie.... tfu... brzydale
anka_ 13:39, 20 maj 2016

anbu napisał(a)
No fajnieś podziałała. A gradobicie straszne szkody wyrządziło?
Trochę posiekało, choć bardziej dostały uprawy niż ogród. Ale i tak najgorsze poszło bokiem.

Mira104 napisał(a)
Ania urosną nawet nie zauważysz kiedy. Ja też kupuje maluszki, bo są tańsze i mogę wtedy więcej kupić. Nas w tym roku grad omija jak na razie i niech tak pozostanie.
Wiem Miro że urosną, zaczekam....

Mira104 napisał(a)
Zdradź tą metodę na mnożenie czosnków

Proszę:
Toszka napisał(a)
.... Od kilku lat sadzę je (czosnki) w sporych doniczkach, w kompoście, w okolicach sierpnia/września wykopuję doniczkę i dziele cebule - zawsze są dwie, trzy, a czasami 4 Wymieniam zawartość doniczki na nowy kompost, daję jedna cebulę i ponownie zakopuję. W ten sposób co roku mi kwitną bez problemu, ilość cebul dość szybko się powiększa i strat żadnych nie mam, ani problemu z wchodzeniem głębiej w ziemię. Zabawy trochę jest z doniczkami i kopaniem, ale przy systematycznym "bogaceniu się" moim zdaniem warto

Zana napisał(a)
Aniu narobiłaś się przy tych serbach (w końcu do 500 sztuk! o ile dobrze pamiętam). Malutkie są, ale przecież urosną. A zdjęcia z klonikiem i czosnkami śliczne. Takiej gliny to ja współczuję. Może pracownię garncarską otworzysz?
Ojojojjjj 500szt! Wprawdzie spokojnie by się zmieściło, ale na początek wzięłam tylko 50.

Toszka napisał(a)
Maluszki ładniutkie.... tfu... brzydale
Też mi się podobają, tylko niech szybko rosną.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 13:52, 20 maj 2016

Aniu, kiedy się zmotoryzujesz?
Tylko nie mów, że masz plan pięcioletni
anka_ 14:10, 20 maj 2016

Iwonko pięcioletni?! Tak optymistycznie patrzysz w przyszłość? Rozumiem, że chodzi o odbiór orlików? Będę teraz częstym gościem w Wawie, napewno w ten poniedziałek i 30 V i ,,,,
roma2 14:55, 20 maj 2016

Uśmiechy zostawiam Tobie i trzymam kciuki za piękne (tfu, tfu, tfu - trzy razy przez lewe ramię!) maluszki świerkowe. U mnie marazm ogrodowy z przyczyn rodzinnych. Plany wzięły chwilowo w łeb. Ale co się odwlecze...
Jeśli Toszeczka zajrzy do Ciebie, to przetaczniki można uszczykiwać w celu rozkrzewienia. Buziaki.