Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 20:58, 09 paź 2017

roma2 napisał(a)
Jak to na co? ...
Żeby się narobić jak wół i mimo wszystko być uchichanym?...

Tak powazniej- dzisiaj pieliłam w towarzystwie bażanta. Spacerował 2 metry odemnie. .. Dla takich chwil warto...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosialuk 21:00, 09 paź 2017

Aniu jeszcze nigdy nie widziałam na żywo turkucia - i oby tak zostało. Popieram podejście bez chemii, też stawiam na naturę. Przy takiej pogodzie niestety grzybów jest wysyp i to nie tylko tych smacznych w lesie. Obawiam się, że opuchlaki zagościły i u mnie. Coś powyjadało mi liście na świdośliwie, ale i tak ogród mnie cieszy i to bardzo.
Bogdzia 21:12, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)

Ale cudne kolory.Fajnie miec taki staw w ogrodzie ale turkucia nie zazdroszczę .
anka_ 21:29, 09 paź 2017

Gosialuk napisał(a)
Aniu jeszcze nigdy nie widziałam na żywo turkucia - i oby tak zostało. Popieram podejście bez chemii, też stawiam na naturę. Przy takiej pogodzie niestety grzybów jest wysyp i to nie tylko tych smacznych w lesie. Obawiam się, że opuchlaki zagościły i u mnie. Coś powyjadało mi liście na świdośliwie, ale i tak ogród mnie cieszy i to bardzo.
Gosiu życzę ci abyś nigdy turkucia na zywo nie zobaczyła. Zwłaszcza w ogrodzie. Co do chemii -jedyną chemię jaką mój ogród widział to tegoroczny oprysk na opuchlaka. ale to był 'nowy nabytek' na konkretnym kwiatku. No i teraz muszę coś wymyśleć na turkucia... Ponoć żaby bardzo lubią...

Bogdzia napisał(a)

Ale cudne kolory.Fajnie miec taki staw w ogrodzie ale turkucia nie zazdroszczę .
Staw to moje 'oczko w głowie' (kurczę, ale to zabrzmiało. Chociaż byłam mu przeciwna to teraz nie wyobrażam sobie bez niego ogrodu. W tym roku robimy przymierki do pomostu- tylko nie wiadomo czy sprzęt da radę wejść.
A turkuć... hm... sądzę, że przylazły od sąsiada. Zaczęły się pojawiać jak sobie ziemi na działkę nawiózł.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 07:38, 10 paź 2017

Czytałam o niezawodnych sposobach na turkucia, robi się dziurkę zalewa darń wyłazi a ty go caps... czy jakoś tak trzeba w necie poszukać. Jak nie znajdziesz daj znać to poszukam
anka_ 08:26, 10 paź 2017

Hm... tylko gdzie one siedzą?.... gdzie ta dziurkę robić?....
Gosiek33 08:39, 10 paź 2017

znalazłam - ludwik potrzebny

jeszcze tu
Bogdzia 18:24, 12 paź 2017

Wazne jest zeby wygarnac z ,,gniazda" te młode turkucie bo sa ich wielkie ilosci. Turkuc lubi wilgotne gleby i przy Twoim stawie pewnie i tak bedzie się pojawiał ale trzeba z nim walczyc bo podgryza roślinom korzenie.
anka_ 18:32, 12 paź 2017

Gosiu jak zobaczyłam te ilości w gnieździe to aż mi się słabo zrobiło...

Bożenko- będę szukać tego gniazda. Tylko jak tu łazić jak u mnie zasysa. Że to cholerstwo sie nie utopi... Wiem, wiem... on umie pływać...
Jak pierwszy raz zobaczyłam turkucia na żywo to powiedziałam, że jakby takie cholerstwo mi się sprowadziło do ogrodu to bym się wyprowadziła... I jak tu żyć...

Wszystkie plagi egipskie w tym roku u mnie...
Agania 13:51, 13 paź 2017

anka_ napisał(a)

Jak widać- nie ogarniam...

Ja widzę piekny staw...czyli tutaj posadziłaś derenie Midwinter Fire

Koniecznie zimą musisz nam pokazywać te kolorowe ich pędy
Przyroda pokazywana przez Ciebie artystko...zdolny fotografie...nie potrzebuje retuszu

Moja metasekwoja już w żółtej sukni