Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Kasya 19:48, 03 lis 2017

hmm...a jakies wyzze nasypy nie pomagaja ? czesto ci tak wylewa ?
anka_ 19:52, 03 lis 2017

Kasu teren wokół stawu specjalnie był tak formowany, żeby zalewało w stronę wały a nie na "otwarty" ogród. Biorąc to pod uwagę rośliny posadziłam wyżej. Ale tam jest obecnie ponad 40cm wody. Tego nie przewidziałam, nigdy tego nie było.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 19:57, 03 lis 2017

anka_ napisał(a)
Mirko zaległe....

Eee no co ty narzekaz że małe masz Serby.Już jest na czym oko zawiesić,fajne są. Aniu jak tak patrzę na twoje jak posadzone to myślę że ja za ciasno swoje posadziłam.Co ile sadziłaś?
anka_ 20:03, 03 lis 2017

Trochę mizerne, bo zaniedbałam je. Ale sie poprawię i mam nadzieje w przyszłym roku nadrobią. Jak widać na drugiej fotce mają co zasłaniać- to za drogą to włości sąsiada.
Sadziłam co 1,5 m.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 20:04, 03 lis 2017

pamietaj ze chcialas nasiona rudbekii ode mnie
i moge ci dac zwyklego swierka jesli chcesz
Mirka 20:09, 03 lis 2017

anka_ napisał(a)
Trochę mizerne, bo zaniedbałam je. Ale sie poprawię i mam nadzieje w przyszłym roku nadrobią. Jak widać na drugiej fotce mają co zasłaniać- to za drogą to włości sąsiada.
Sadziłam co 1,5 m.
To Ja co 1.20 cm.posadziłam. A wiesz że prawie wszystkie mi po ostatnich wichurach leżały na ziemi wypalone.Em posadził i palniki powbijał i przywiozła.
Kasya 20:15, 03 lis 2017

znasz to drzewo ?
Zana 20:22, 03 lis 2017

Aniu klonik przepiękny! Dlaczego, ach dlaczego nie znałam go jak Nigry kupowałam?. Teraz głowię się gdzie je ewentualnie przesadzić, bo te klony o wiele bardziej by mi pasowały.
Serby bardzo ładnie Ci podrosły, pamiętam jak tycie malutkie sadziłaś.
anka_ 20:40, 03 lis 2017

Kasya napisał(a)
pamietaj ze chcialas nasiona rudbekii ode mnie
i moge ci dac zwyklego swierka jesli chcesz
Kasiu za świerka dziękuję, ale musisz mu znaleźć inny domek. Ja ze swierków to muszę dokupić tylko serby na szpaler. A jeszcze czarne czekaja w donicach. Mówisz, ze rudbekię chciałam... Trzymaj Kasiu trzymaj. Jak przyjadę po klony to odbiorę. Wprawdzie dostałam od Mirki ale i od ciebie z chęcią przyjmę jak masz na zbyciu.

Kasya napisał(a)
znasz to drzewo ?
Znam i kiedyś prawie kupiłam. Ale jak poczytałam jaka ona ekspansywna to mi sie odechciało. Posadzę cypryśniki. Już namierzyłam.

anka_ 20:47, 03 lis 2017

Mirka napisał(a)
To Ja co 1.20 cm.posadziłam. A wiesz że prawie wszystkie mi po ostatnich wichurach leżały na ziemi wypalone.Em posadził i palniki powbijał i przywiozła.
czytałam Mirko. Mój duzy jak był przesadzany miał przez rok stabilizatory, bo też nim majtało.

Zana napisał(a)
Aniu klonik przepiękny! Dlaczego, ach dlaczego nie znałam go jak Nigry kupowałam?. Teraz głowię się gdzie je ewentualnie przesadzić, bo te klony o wiele bardziej by mi pasowały.
Serby bardzo ładnie Ci podrosły, pamiętam jak tycie malutkie sadziłaś.
Aniu strzępiastokorego polecam gorąco. Wart grzechu. Specjalnie wstawiłam zdjęcie z daleka- robione z odległości prawie 50m. Widać go prawda? A że tam jest kilkanaście innych drzew (takich powyżej 2m) też widać? (nie mówię o tych kolubrynach w rogu działki) Albo te dwadzieścia parę krzewów?.... Nie widać z daleka, a strzępek błyszczy.
Aneczko tamte niewiele podrosły. tu na szpaler kupilam w tamtym roku kilka u Szmitów w donicy. Nie mogłam się doczekać.

Jeżówki w każdej fazie ładne. I stanowią stołówkę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies