Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Zana 21:17, 03 lis 2017

Masz rację, na tej fotce to strzępek jest królem, mimo że w porównaniu do pozostałych drzew wzrostem jeszcze nie grzeszy.
A już myślałam, że to te serby maluchy tak Ci bujnęły. A jak one się teraz mają?
anka_ 21:36, 03 lis 2017

Aniu on ma ok 5metrów wysokości, więc taki maluszek z niego nie jest. to jest własnie problem ze zdjeciami u mnie, nie oddaja proporcji.
Te małe serby... nadal małe. ale zyją i maja przyrosty. Cyknę fotke po weekendzie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 23:08, 03 lis 2017

Strzępiastokory śliczny ..

Na terenie zalewowym posadzisz moje trawy z oczka.. bezobsługowe, tylko cholery sie wysiewają

anka_ 07:13, 04 lis 2017

Mala_Mi napisał(a)
Strzępiastokory śliczny ..

Na terenie zalewowym posadzisz moje trawy z oczka.. bezobsługowe, tylko cholery sie wysiewają

Aneczko te trawy już rosną tam nad stawem. Jedną sadzonkę mam w donicy- czeka na oczko. A jak cudnie sie przebarwiły na żółto. To że się wysiewają jakoś zniosę. Ten pas zalewowy niewiele roślin zniesie ( testuję derenie i długosze) to tam mogą szaleć.

Bardzo się cieszę, że wpadłaś. Chociaż wirtualnie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Zana 07:41, 04 lis 2017

Normalnie nie do uwierzenia, że strzępek ma pięć metrów. No to zwracam honor jegomościowi
Kasya 07:46, 04 lis 2017

anka_ napisał(a)
Kasiu za świerka dziękuję, ale musisz mu znaleźć inny domek. Ja ze swierków to muszę dokupić tylko serby na szpaler. A jeszcze czarne czekaja w donicach. Mówisz, ze rudbekię chciałam... Trzymaj Kasiu trzymaj. Jak przyjadę po klony to odbiorę. Wprawdzie dostałam od Mirki ale i od ciebie z chęcią przyjmę jak masz na zbyciu.

Znam i kiedyś prawie kupiłam. Ale jak poczytałam jaka ona ekspansywna to mi sie odechciało. Posadzę cypryśniki. Już namierzyłam.

moze ta ekspansywnosc błotnii troche przesadzona...moze tak jak lilak np
a ty masz ogromny ogrod
anka_ 07:51, 04 lis 2017

Kasya napisał(a)
moze ta ekspansywnosc błotnii troche przesadzona...moze tak jak lilak np
a ty masz ogromny ogrod
Kasiu jak lilak to jeszcze mało??? Ja mam uczulenie na tego jegomościa. Przełazi mi od sąsiada i robi masakrę. I mam problem jak z ogrodzeniem wejść z tej strony. Nie... wszystkie ekspansywne roslinki odpadają.
Kasya 07:54, 04 lis 2017

a moze jak u sumaka trzeba uwazac zeby korzeni nie ruszyc, bo dopiero wtedy wypuszcza odrosty

u mnie lilaki poki co nie szaleja z odrostami
Zana 08:00, 04 lis 2017

Aniu, wątek Oli/Bzbki to Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku. Linka Ci nie zrobię, bo z tableta piszę i mi się ciągle coś tu miesza, a wybacz, ale nie chce mi się z łóżka do normalnego kompa wstawać, tym bardziej, że rudy kocurek śpi i bosko mruczy na moich nogach. Na pewno znajdziesz w wyszukiwarce.
anka_ 08:33, 04 lis 2017

Zana napisał(a)
Normalnie nie do uwierzenia, że strzępek ma pięć metrów. No to zwracam honor jegomościowi
Aniu na fotce tego nie widać, ale on nad tą świecącą czerwienią kopułą ma metrowe tegoroczne przyrosty. Tylko te młode gałązki co roku dużo wcześniej gubią liście.
PS Aż poszłam zmierzyć. Mea culpa .... troszkę mu dołożyłam. Maluch jednak z niego- ma dopiero 3,8.

Dzięki Aniu za tytuł wątku Oli, namierzyłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies