Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

roma2 21:07, 01 paź 2015

Na poranki z kawą we własnym ogrodzie to ja poczekam jeszcze długo. Mam nadzieję, że jako zgrzybiała staruszka będę jeszcze mogła ja wypić o własnych siłach
Aniu napisałam u siebie. U mnie też żurawie leciały wrzeszcząc okrutnie. Najfajniejsze jednak dla mnie są odgłosy rykowiska. Dookoła od końca sierpnia! Dla mieszczucha to spore przeżycie!
Mira104 00:50, 02 paź 2015

Cześć Aniu
Pierwsza myśl - o kurde 50 arów, wow ma kobieta zdrowie
Druga myśl jak spojrzałam na awatarek - no tak diabeł - kobieta, czyli da radę
Śliczne zdjęcia, bliskości przyrody można pozazdrościć, chociaż straty w postaci zjedzonych drzewek są spore. Widzę, że plan masz i jest ciekawy, a jak to wszystko się jeszcze rozrośnie ummm będzie super.
Pozdrawiam Mira
anka_ 07:14, 02 paź 2015

Agatek napisał(a)
Winobluszcz piękny i jaki błyszczący

Agato on na żywo jeszcze piękniejszy. Ciekawe czy da radę przezimować. Choć podobno jak zmrozi górę to ładnie odbija z od dołu.

Anusia napisał(a)

Poranek z kawą, ja bardzo lubię. Zdjęcia cudne, zwłaszcza roślinki w rosie. Pozdrawiam jesiennie Aniu.

Dziękuję Aniu. I również pozdrawiam, niestety jesiennie.

Dzikie trawy w łanie też mają swój urok. Cudownie falowały na wietrze.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 07:23, 02 paź 2015

Ciekawe co to za "dzikie" trawy...
Bo może sprzedają takie w ogrodniczych
anka_ 07:35, 02 paź 2015

roma2 napisał(a)
Na poranki z kawą we własnym ogrodzie to ja poczekam jeszcze długo. Mam nadzieję, że jako zgrzybiała staruszka będę jeszcze mogła ja wypić o własnych siłach
Aniu napisałam u siebie. U mnie też żurawie leciały wrzeszcząc okrutnie. Najfajniejsze jednak dla mnie są odgłosy rykowiska. Dookoła od końca sierpnia! Dla mieszczucha to spore przeżycie!

Wiesz Romciu ja też były mieszczuch. I jak tak siedzę rano z kawką, w ciszy o wschodzie słońca, to wiem, że znalazłam swoje miejsce. A tym bardziej ostatnio takie poranki dają radość, bo plany ogrodowe zaczynają się krystalizować. Widać, że prace idą naprzód, że są pierwsze efekty.
I tak jak u ciebie będzie rósł zagajnik brzózkowy sadzony z maluchów. U mnie teraz widać tylko tyczki bambusowe jakie dostały drzewka.

Mira104 napisał(a)
Cześć Aniu
Pierwsza myśl - o kurde 50 arów, wow ma kobieta zdrowie
Druga myśl jak spojrzałam na awatarek - no tak diabeł - kobieta, czyli da radę
Śliczne zdjęcia, bliskości przyrody można pozazdrościć, chociaż straty w postaci zjedzonych drzewek są spore. Widzę, że plan masz i jest ciekawy, a jak to wszystko się jeszcze rozrośnie ummm będzie super.
Pozdrawiam Mira

Wiesz Miro czasami to już nie wiem czy mnie te 50 ar bardziej cieszy czy przeraża. Z jednej strony możliwości, z drugiej mega ograniczenie finansowe. Kiedy to obsadzę nie wiem.....
Ale jest plan (dzięki Asi, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna, bo nie mogłam wcześniej tego ogarnąć w całość) i małymi kroczkami do przodu. Kiedyś chciałam wszystko na raz i to była mega porażka. Teraz stopniowo będę budować ogród.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 07:37, 02 paź 2015

Kasya napisał(a)
Ciekawe co to za "dzikie" trawy...
Bo może sprzedają takie w ogrodniczych

Kasiu a chcesz? Wysyłać?
Kasya 07:40, 02 paź 2015

Koło mnie tez takie rosną
Tylko zastanawialam sie co to za gatunek
anka_ 07:44, 02 paź 2015

A ja już myślałam, że tylko u mnie takie rarytasy.
Nie mam pojęcie co to za jedna, ale falujący łan robi wrażenie.
Mira104 09:29, 02 paź 2015

Ania nie od razu Rzym zbudowano, pomału, pomału i do przodu
Ja mam dużżżżżżżo mniejszą działkę do obrobienia i biorę to na raty.
Dziś rano był u mnie przymrozek Ja osobiście lubię zimę i nie mogę się już doczekać śniegu
anka_ 10:34, 02 paź 2015

Miro teraz to już wiem, że tylko spokój może mnie uratować. Ale ile czasu zmarnowałam porywając się z motyką na słońce. Teraz zajmuję się jednym kawałkiem na gotowo- zagajnikiem brzózkowym. Z jednej jego strony będzie rabata azaliowa, z drugiej ... No i ławeczka pod brzózką z widokiem na staw. Na reszcie terenu tylko oranie, równanie, ... Może w przyszły roku uda się posiać trawkę. Ach i łagodzenie brzegów stawu w toku. Niski poziom wody sprzyja pracom. Mam ogromną nadzieję, że uda się wylać filary pod pomost. Ale to chyba tylko nadzieja.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies