Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 23:35, 30 cze 2015

Benia napisał(a)
Niestety odmiany nie znam - dostałam 3 krzaczki a dwa sobie kupiłam - ale bardziej w górę sterczą jej łodyżki, więc może na razie dam im urosnąć a później będę myśleć

Dziękuję Reniu za informacje

Ja mam też 3 duże krzaczki, kóre wsadziłam na początku, w śródku i na końcu rabaty w jednej lini. A między tym dałam mniejsze własnej hodowli i rosną. W tym roku widzę, że te duże jakoś sie brzydko rozlazły, choć raczej nisko je zawsze tne.
Nie wiem czy sama nie będę zmieniać.

sylwia_slomc... 23:40, 30 cze 2015

Piękne zdjęcia, a dziki bliżej rabat nie podchodzą tylko do kukurydzy?
Benia 23:50, 30 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Ja mam też 3 duże krzaczki, kóre wsadziłam na początku, w śródku i na końcu rabaty w jednej lini. A między tym dałam mniejsze własnej hodowli i rosną. W tym roku widzę, że te duże jakoś sie brzydko rozlazły, choć raczej nisko je zawsze tne.
Nie wiem czy sama nie będę zmieniać.

A ja tak kupiłam okazyjnie dziś głównie żeby poeksperymentować z nimi wg Twojego przepisu, który mi przysłałaś cóż szkodzi spróbować

PS. Gratulacje z okazji pierwszej 100 !!! Kolejnych takich "setek" życzę setki
babka 23:57, 30 cze 2015

Wpadłam tylko cześć powiedzieć
Gratuluję pierwszych 100 stron tak przytulnego wątku pełnego cudownych obrazów
07_Rene 09:41, 01 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne zdjęcia, a dziki bliżej rabat nie podchodzą tylko do kukurydzy?

No właśnie w tym rzecz, że podchodzą

Na stronie 3 są zdjęcia z zeszłego roku. Potem prawie do końca roku znicze paliłam na noc, bo płomień je odstrasza. Kukurydzę ścięli dopiero po Mikołajkach, ale tak od końca pażdziernika to jakby ich już nie było. Poszły dziki przyszły sarny, które obżarły to co dziki nie wykopały.
Obiecałam sobie, że nie kupię ani jednej rośliny "do tyłu" zanim ogrodzenia nie będziemy mieli. Tylko róże kupiłam do kółka.

Nie wiem co bedzie w tym roku. Aż doła łapię, bo to wszystko sensu nie ma. Chciałam stawiać takie zwykłe ogrodzenie z balów i siatki laśnej, ale mój małżonek nie czuje tego. Nawet taki płot też kosztuje, a zwali się za kilka lat i znów będzie problem. On woli zrobić raz, a porządnie.

Zwierzyny pełne knieje, a mi się zamarzyło ogród robić!

A z nornicami to już chodzę na poziomki. Zero krępacji - bezwstydnica. Nie chciałam mordować przy dziecku i uszła z życiem. Na drugiej fotce siedzi w kalarepce!

Do tego odkryłam ostatnio, że ptaki mi korę rozgrzebują przed domem. Chciałoby się rzec: I ty Brutusie przeciwko mnie?!
No to żem się zdołowała
Dzięki dziewczyny za gratki...
margaretka3 11:42, 01 lip 2015

Śliczne stworzonko Pogłaskałabym

Na setkę kwiatuszka zostawiam

LewOgrodowy 17:08, 01 lip 2015

Ta nornica wygląda jak mały dziczek.
Fotki obłędne, ciągle...
A liatry u mnie też do bani, sama kępa liści. Może i za mokro u mnie, jak wyżej piszesz.
kosolka 17:13, 01 lip 2015

07_Rene napisał(a)

A z nornicami to już chodzę na poziomki. Zero krępacji - bezwstydnica. Nie chciałam mordować przy dziecku i uszła z życiem. Na drugiej fotce siedzi w kalarepce

No co za pinda bezczelna! U mnie wlazla na różanke, jestem prawie pewna ze to ona... Nie dołuj się.. Wszyscy mamy jak nie nornice, to robale, albo zające... Gratuluję stowki! Buziaki!
Kasya 19:17, 01 lip 2015

przyszlam zobaczyc rózyczkę a widzę śliczną norniczkę
i do tego taka okrągła stówka ze az ci się kwiatek należy
gardney 19:58, 01 lip 2015

Czyżbym i ja się załapała na stówkę? Wszystkiego naj z tej okazji! Ślicznie u Ciebie! buziaki pozdrawiam