Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

sylwia_slomc... 22:52, 17 kwi 2016

Reniu moje brzózki purpurea już ruszyły , choć długo się martwiłam, ale już wiem , że jest ok
Nad rzeczką mówisz myślisz mnie się wydaje, że żal by było jej nie zrobić........bo aż się prosi, a będzie ciekawie
Jana 23:01, 17 kwi 2016

Wczoraj widziałam w B żurawinę płożącą na 1, 80 m ma pędy....może coś w tym kierunku?
07_Rene 07:38, 18 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Reniu moje brzózki purpurea już ruszyły , choć długo się martwiłam, ale już wiem , że jest ok
Nad rzeczką mówisz myślisz mnie się wydaje, że żal by było jej nie zrobić........bo aż się prosi, a będzie ciekawie

Moja purpurea na razie czeka zaklęta. Inne już ruszyły, zwlekają pojedyncze sztuki. Z piwniczka muszą wszystko dogłębnie przeanalizować i zająć się nią na jesień, bo jest raczej wyeksponowana, widzę ją z okien i mnie mocno zaczyna denerwować

Jana napisał(a)
Wczoraj widziałam w B żurawinę płożącą na 1, 80 m ma pędy....może coś w tym kierunku?

Żurawina lubi mokro i pełne słońce Nie nadaje się. Szkoda, bo nawet mi się podoba.
Konieczki 10:01, 18 kwi 2016

Jaskry uwielbiam - niestety ślimaki je też bardzo lubią i zeżarły mi rok temu całe
Teraz już wiem ze tylko do doniczki
Juzia 10:05, 18 kwi 2016

Ale śliczne fotki!

Kawa 10:40, 18 kwi 2016

potwierdzam jaskry śliczne
Krakus 13:25, 18 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Większość patyczków hortensji daje nadzieję...

Najłatwiej ukorzeniają się Anabellki

Patyki trzymane w domu w słoiku z wodą mają wieksze liście, ale korzenie dopiero ledwo co się pokazują. Chyba lepiej rozmnażać je w grucie...

fajne przedszkole z moich marnych doświadczeń to próbowałem ukorzeniac w domu w doniczkach i słabo było...

teraz po prostu powtykałem do ziemi i też fanie wyglądają wprawdzie listki to jeszcze nie do końca pewność że juz są korzenie ale nadzieja jest ja mam doświadczenia tylko z Lime light i Vanila F

gdzies kiedyś czytałem że warto jak już listki będą delikatnie zasilić florovitem...bardzo rozcieńczonym ale żeby składników odzywczych przez liście dac roślinie...

może spróbuję w tym roku tak

co do anabelek to musze kupić kilka w tym roku..ale chyba tę odmianę strong anabell..

sylwia_slomc... 14:49, 18 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Moja purpurea na razie czeka zaklęta. Inne już ruszyły, zwlekają pojedyncze sztuki. Z piwniczka muszą wszystko dogłębnie przeanalizować i zająć się nią na jesień, bo jest raczej wyeksponowana, widzę ją z okien i mnie mocno zaczyna denerwować

Żurawina lubi mokro i pełne słońce Nie nadaje się. Szkoda, bo nawet mi się podoba.

Myśl myśl, a jesienią zaczniesz działać, może eMusia poproś o pomoc w wykonaniu,nic nie piszesz czy pomaga, ale chyba nie odmawia bo ta powierzchnia na jedną osobę to za duża jest. Wczoraj rozpoczęliśmy spotkania. Zabawa była świetna
kosolka 14:53, 18 kwi 2016

Mi niestety ukorzenianie hort z patyków nie wychodzi. Próbowałam dwa razy. Już wydawało się że coś z tego będzie, ale nie..
07_Rene 15:39, 18 kwi 2016

Dziewczyny, jaskry mam na próbę. Są piękne i cieszą w pierwszy wiosenny czas, dlatego tylko symbolicznie - 2 sztuki Dobrze, że mi ślimaki na ganek nie podchodzą

Krakus napisał(a)

fajne przedszkole z moich marnych doświadczeń to próbowałem ukorzeniac w domu w doniczkach i słabo było...

teraz po prostu powtykałem do ziemi i też fanie wyglądają wprawdzie listki to jeszcze nie do końca pewność że juz są korzenie ale nadzieja jest ja mam doświadczenia tylko z Lime light i Vanila F

gdzies kiedyś czytałem że warto jak już listki będą delikatnie zasilić florovitem...bardzo rozcieńczonym ale żeby składników odzywczych przez liście dac roślinie...

może spróbuję w tym roku tak

co do anabelek to musze kupić kilka w tym roku..ale chyba tę odmianę strong anabell..

Ja mam limki, vanilki i anebelki. W ubiegłym roku też mi patyki nie wyszły (tylko kilka anabelek miałam), zbyt sucho było, w tym zobaczymy.
Wiem, że listki nie świadczą o korzonkach, dlatego moim zdaniem takich patyków nie powinno się nawozić. Roślina musi być w harmonii, jak nie ma korzeni to nie ma co wyżywić części zielonej. Patyki, które mam w domu w wodzie mają znacznie większe listki i część obumiera, bo korzonki dopiero się tworzą i nie ma co wykarmic części zielonej.