Ten suchodrzew wygląda na chiński, mam go długo, jak są takie łagodne zimy to ok, ale przy większych mrozach w zależności jakie, to mniej lub więcej przemarza.
Jednak wstrzymanie się z plewieniem popłaca, ale rabaty na zimę trzeba mieć wymuskane na cacy, bo człowiek nie wytrzyma z tona zielska
Reniu, nie usuwaj, dziękuję Zainteresowanie jest duże tą piwniczką
U mnie inne uwarunkowania świetlne. Czytam o technologii budowania takich piwniczek, rozmyślam i chyba powoli wiem co chciałabym tam mieć. Chciałam zrobić wizualizację, ale nie umiem. Na pewno wrzucę jakieś fotki orientacyjne co wymyśliłam, ale pewnie dopiero w przyszłym tygodniu.
Z tego co wiem to Renia nie ma piwniczki. Może to karmnik ościsty?
Wygląda trochę jak mutacja kreta z chrząszczem. Ciekawe do jakich rozmiarów dorasta. Mi się nie podoba Może temu, że boję się robali...
Mam nadzieję, że moja też kiedyś taka będzie
Trochę mnie uspokoiłaś
No właśnie... U mnie wygwizdów, żywopłoty za 10 lat urosną. Pąki magnolii mi wymroziło choć zimy nie było Ciągle człowiek się uczy na błędach.
Pomidorów nigdy nie pokazywałam. Strasznie nierównomiernie rosną. Mam tylko kilka krzaczków - symbolicznie. Z warzyw wysiałam rzodkiewki i mam dwie odmiany sałaty. Planuje jeszcze po zimnej zośce fasolkę szparagową. Ogólnie to źle sobie zaplanowałam warzywnik. Nie przewidziałam wystarczająco miejsca na ścieżki. Muszę to skorygować, poszerzyć teren... i obwódkę z trzmieliny planuję, bo mam dużo sadzonek do wykorzystania.
Dziś pikowałam naparstnice. Wyszło mi 120 sadzonek po wywaleniu tych najsłabszych. Nie wiem gdzie ją posadzę... Słyszałam, że naparstnica na słoneczne stanowiska, a na wielu zdjęciach widzę ją w towarzystwie paproci? Gdzie jej będzie najlepiej?
Cudownie obsadzona piwniczka z inspiracji od renatamama3 (tyle Renatek w jednym miejscu )
120 naparstnic toż to las
Ja nigdy ich nie wysiewałam ale wiatr przynosi od sąsiadki, najczęściej pakują się w wilgotniejsze i mniej nasłonecznione miejsca. Przesadzam na słońce i też sobie radzą tylko liście szybciej zasychają. Wygląda na to, że ona jest uniwersalna