Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

iwka 09:06, 25 maj 2016

takie chwasty też mam myślałam że perovskia sie tak bujnie wysiała
sylwia_slomc... 09:09, 25 maj 2016

Gnojówkę nastawiam mieszaną skrzyp + pokrzywa jednocześnieW zeszłym sezonie dodawałam jeszcze wrotycz teraz czasu brakło na zrywanie po granicach
Kawa 09:10, 25 maj 2016

hej Reniu szkoda róży
piękne ale kapryśne co/
Anda 19:08, 25 maj 2016

Reniu, wyczytalam ze przeciw bakteriom i grzybom dziala herbatka z czosnku i cebuli (1kg czosnku z cebula na 10 L wody, proporcje mozna dopasowac do ilosci wody) Zabki czosnku pokroic na kawaleczki, zalac gotujaca woda. Po 10-15 min. przecedzic, wystudzic i od razu po ostygnieciu mozna pryskac w stezeniu od 1:5 do 1:20.

Dobrze dziala tez gnojowka z cebuli (mozesz do niej dodac tez czosnek i szczypiorek). Proporcje takie jak wyzej czyli 1kg calych cebul (mozesz je troche rozdrobnic) na 10 L wody. Reszta jak przy gnojowce z pokrzyw.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 19:16, 25 maj 2016

Dzięki
Przepisy podane na tacy
Jana 21:27, 25 maj 2016

jesteście skarbnicą wiedzy z tymi przepisami, muszę je zanotować bo w tym nawale wiadomości się zgubią.....czytałam, że jednak wywaliłaś tę różę, szkoda, ładnie wyglądała przy studni
Gruszka_na_w... 21:41, 25 maj 2016

Te siewki są jak miniaturka daliowych listków )

Bardzo ładne orliki nabyłaś. Opłacało się iść po ten chlebuś na targ. )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 23:18, 25 maj 2016

Reniu, dawno u Ciebie nie byłam, ale wszystkie zaległości od wizyty dzików nadrobiłam. Piękny ten biały orlik i chyba duże kwiaty ma, tak na zdjęciu przynajmniej wygląda. Uwielbiam te świeże przyrosty u iglaczków. O magicznych miksturach poczytałam, nawet sobie coś zapisałam z nadzieją, że uda mi się coś kiedyś wykorzystać. Pozdrawiam
07_Rene 08:03, 26 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
kotek to na bank nie cleome , ale na chwast też nie wygląda zostaw niech jeszcze podrośnie to może się sprawa wyjaśni

W tym miejscu rósł jeszcze tytoń, ale to też nie on. Na razie nie mam czasu, więc może faktycznie dam im podrosnąć.

iwka napisał(a)
takie chwasty też mam myślałam że perovskia sie tak bujnie wysiała

Ja już w tamtym roku hodowałam chwasta, bo myślałam, że to dziwaczek od Aliniak Po miesiącu odwiedziły mnie obie z Margaretką i dopytują, co to za "tajemnicza" roślina, a tu zonk. Widocznie dziwaczek się nie przyjął, akurat w tym miejscu chwast się wysiał, którego nieopatrznie pielęgnowałam

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gnojówkę nastawiam mieszaną skrzyp + pokrzywa jednocześnieW zeszłym sezonie dodawałam jeszcze wrotycz teraz czasu brakło na zrywanie po granicach

Ja pokrzywę mieszam z glistnikiem, wrotyczem, ale nie ze skrzypem ani żywokostem. Skrzyp zazwyczaj zaczynam używać jak się już pokrzywą nie podlewa, ale w tym roku muszę wcześniej.

Kawa napisał(a)
hej Reniu szkoda róży
piękne ale kapryśne co/

No trochę kapryśne jak to królowe.
Nie wiem czy to prawda, ale spotkałam się z opinią, że róże zaczynają chorować dopiero w trzecim sezonie.

Jana napisał(a)
jesteście skarbnicą wiedzy z tymi przepisami, muszę je zanotować bo w tym nawale wiadomości się zgubią.....czytałam, że jednak wywaliłaś tę różę, szkoda, ładnie wyglądała przy studni

Ja wszystkie przepisy kopiuje od razu do jednego pliku, bo potem nie do odszukania.
07_Rene 08:07, 26 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Te siewki są jak miniaturka daliowych listków )

Bardzo ładne orliki nabyłaś. Opłacało się iść po ten chlebuś na targ. )

Orliki nie są drogie, tym bardziej na targu. A jak już wypatrzyłam dwa w jednej doniczce, to jak jeden gratis
Dalie rosły nieopodal w donicach, ale żeby się wysiały?

Zana napisał(a)
Reniu, dawno u Ciebie nie byłam, ale wszystkie zaległości od wizyty dzików nadrobiłam. Piękny ten biały orlik i chyba duże kwiaty ma, tak na zdjęciu przynajmniej wygląda. Uwielbiam te świeże przyrosty u iglaczków. O magicznych miksturach poczytałam, nawet sobie coś zapisałam z nadzieją, że uda mi się coś kiedyś wykorzystać. Pozdrawiam

Mi też czasu ostatnio brakuje na wiele wątków...
Białe orliki mają faktycznie większe kwiaty i ostro zakończone.
Czekam na działanie tych magicznych mikstur