Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Filomena 14:44, 28 mar 2017

Henri Martin był posadzony z przypadku - kupując myślałam, że bardziej wpada w fiolet. Miał być chwilowym akcentem na białej rabacie. Kolor inny niż przypuszczałam, ale jednak jest niezwykle energetyczny. Miałam tę różę przesadzić, ale urosła olbrzymia, co zima bez szwanku, wypuszcza piękne odłogi, a stanowisko bardzo wietrzne. Jak nic prosi, by zostawić. Cóż zatem mam zrobić - próbuję ją wkomponować, do mojego zadowolenia długa jeszcze droga.
Anda 14:47, 28 mar 2017

Za to zdjęcie piękne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Filomena 14:50, 28 mar 2017

Zaskakujące jak różne zestawienia się podobają. A ja myślę, czy nie jest zbyt "narodowo" : biało-czerwono
Anda 14:54, 28 mar 2017

Teraz w Polsce to zestawienie jest bardzo "in"
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Filomena 14:57, 28 mar 2017

O to to ! A więc jestem trendy
mikina34 09:02, 04 kwi 2017

Filomeno, odbierz priv
AsiaK_Z 09:45, 04 kwi 2017

Macham słonecznie
vita 06:59, 06 kwi 2017

Ja deszczowo macham, jak robótki, ogarnięte? Czy glicynia zbiera się do kwitnienia?
07_Rene 11:12, 09 kwi 2017

Filomena napisał(a)
Niedzielne spotkanie choć krótkie było bardzo przyjemne. Każdy z nas jest inny ale łączy nas zamiłowanie do przyrody.
We mnie grają różne melodie i przekładam je na efekt wizualny np taki
rumiany z Henri Martin
Alhymist z powojnikiem Rooguchi
Tuscany

Teraz dokładam do ogrodu piękności o nie tak spektakularnych kwiatach ale w masie robiących jednak duże wrażenie.
Mnie takie widoki zachwycają i ten zapach w realu!!
Rosa multiflora

Filomeno, czuję niedosyt, zdecydowanie za mało nam pokazujesz
margaretka3 12:50, 13 kwi 2017

Filomenko, przesadź je do innej ziemi, nawet ogrodowej, jeśli nie masz innej.
Ja też w tym roku miałam pleś (wina ziemi), ale sadzonki mi od niej nie padały. Jeśli padają, musisz zmienić podłoże jak najszybciej. To najprostszy sposób i najszybszy efekt.