Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:45, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Tylko w pierwszym roku nie licz na spore przyrosty.no chyba ze doniczkowe szybciej przyrastaja juz na poczatku

A to takie duże wyłącznie w doniczkach kupować, bo ja na jesieni widziałam oferty na odkryty korzeń, ale jeszcze nie zgłębiałam tematu dokładnie.
Jak mi będą oferować 100 cm sadzonki z odkrytym korzeniem, to może być kłopot z ich przyjęciem?
lindsay80 12:46, 13 sty 2016

Efffa napisał(a)

hahaha się sama przywiozę, ale fakt można popróbowac

albo przylecisz, w końcu masz cały czas z górki
lindsay80 12:48, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Moze teraz
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/56/49/54/564954ab966925e030298af9a5791d13.jpg

Ja to nawet kory nie mam za to zachwaszone nieuzytki wokół i duzo roboty z chwastami.danusia ostatnio na grabowym watku pisala by szmaty nie klasc

tak teraz się otwiera, niezła grabowa przesłona.
To już wiem gdzie będę nadwyżki skoszonej trawy umieszczać, zawsze to jakiś sposób.
Niezła wtopa, na grabowy wątek jeszcze nie dotarłam, muszę się poprawić
lindsay80 12:50, 13 sty 2016

popcorn napisał(a)
powodzenia za parę lat to konkretny sprzęt bardzo potrzebny.. spalinowy i dużej mocy.. ciąć trzeba często żeby nie dopuścić do tego że blisko zewnętrznych krawędzi urosną grube gałęzie - bo wtedy nawet ciężkim sprzętem będzie ciężko..

całe szczęście, że mój eM lubi takie zabawki kupować, mam nadzieję, że polubi je jeszcze używać
nawigatorka 12:50, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

A to takie duże wyłącznie w doniczkach kupować, bo ja na jesieni widziałam oferty na odkryty korzeń, ale jeszcze nie zgłębiałam tematu dokładnie.
Jak mi będą oferować 100 cm sadzonki z odkrytym korzeniem, to może być kłopot z ich przyjęciem?

Z przyjeciem pewnie nie.chodzilo mi o to,ze takie z golym kirzeniem w pierwszym roku nie urosna prawie wcale.mysle ze Kasia potwierdzi.potrzebuja z rok na ukorzenienie by zaczac przyrastac.Marzena sadzila jesli dobrze pamietam doniczkowe.u mnie toniczkowe takie metrowe sa po 7 zl.ja kupilam malutkie z golym korzeniem 400 zadzonek za 200 zl czyli po 50 gr.
nawigatorka 12:51, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

tak teraz się otwiera, niezła grabowa przesłona.
To już wiem gdzie będę nadwyżki skoszonej trawy umieszczać, zawsze to jakiś sposób.
Niezła wtopa, na grabowy wątek jeszcze nie dotarłam, muszę się poprawić

Moja skoszona trawa w tym roku tez idzie pod graby
popcorn 12:51, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

ciachnij o połowę od razu, żeby się rozkrzewiły i dobrze ukorzeniły i chyba tylko z gołym korzeniem dostępne? choć kiedyś kupiłam w doniczce takiego 80 cm za 5 zł
popcorn 12:52, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

całe szczęście, że mój eM lubi takie zabawki kupować, mam nadzieję, że polubi je jeszcze używać

haha
mój kupować lubi, ale używać już nie bardzo
siakowa 12:52, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Z przyjeciem pewnie nie.chodzilo mi o to,ze takie z golym kirzeniem w pierwszym roku nie urosna prawie wcale.mysle ze Kasia potwierdzi.potrzebuja z rok na ukorzenienie by zaczac przyrastac.Marzena sadzila jesli dobrze pamietam doniczkowe.u mnie toniczkowe takie metrowe sa po 7 zl.ja kupilam malutkie z golym korzeniem 400 zadzonek za 200 zl czyli po 50 gr.

przyrosły mi jakieś 20 cm ale to trza ciąć 3 razy wiec i tak nic nie zostaje z przyrostu w pierwszym roku a na dodatek szpeciele mu nie ułatwiły
siakowa 12:55, 13 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Moja skoszona trawa w tym roku tez idzie pod graby

taka od razu z kosiarki mokra???