Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Iwk4 21:25, 13 sty 2016

Przyszłam doczytać resztę. Trochę się zgubiłam w trakcie planowania
Szkoda, że nie mam miejsca na żywopłot grabowy. Ale starego nie będę wywalać, chyba nawet by się nie dało
Pozdrowienia zostawiam
lindsay80 21:42, 13 sty 2016

butterfly napisał(a)
Widze ze już decyzja podjęta
Ciesze się że cos mogłam pomóc, chociaż zdjęciami - moje sesleria cały czas w słońcu, bo pytałaś

Podjęta, jak najbardziej na tak!
Nie za wiele jeszcze jest osób na forum, które mają tą trawkę dłużej niż kilka miesięcy dlatego Twoja pomoc i zdjęcia były bardzo pomocne
Kuba 21:45, 13 sty 2016

Muszę sprostować teze że graby sadzone z gołym korzeniem w pierwszym roku nie rosną bo uważam że rosną jak szalone. Pamiętam że swoje kupowałam w tamtym roku wczesną wiosną na all i był wysyp ofert z róznych nadleśnictw, cena 70 zl za 100 sztuk 70 cm, 100% się przyjęło, w sezonie pìęknie się rozkrzewiły.
lindsay80 21:46, 13 sty 2016

Sebek napisał(a)

Bo ja z tych brutalnych ogrodników

Jakoś Ci nie wierzę
A tak w ogóle powodzenia na egzaminie z anglika - to chyba jeden z przyjemniejszych egzaminów? Dla mnie taki by był.
lindsay80 21:49, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Przyszłam doczytać resztę. Trochę się zgubiłam w trakcie planowania
Szkoda, że nie mam miejsca na żywopłot grabowy. Ale starego nie będę wywalać, chyba nawet by się nie dało
Pozdrowienia zostawiam

Natrzaskaliśmy sporo stron i było trochę zwrotów akcji, więc Ci się nie dziwię, że się zgubiłaś

Ubiegłej wiosny jak jeździłam do pracy, mijałam po drodze podwórko z takim żywopłotem i zachorowałam na niego - na szczęście została mi jeszcze jedna krawędź działki do obsadzenia.
lindsay80 21:52, 13 sty 2016

Kuba napisał(a)
Muszę sprostować teze że graby sadzone z gołym korzeniem w pierwszym roku nie rosną bo uważam że rosną jak szalone. Pamiętam że swoje kupowałam w tamtym roku wczesną wiosną na all i był wysyp ofert z róznych nadleśnictw, cena 70 zl za 100 sztuk 70 cm, 100% się przyjęło, w sezonie pìęknie się rozkrzewiły.

No to świetna wiadomość, możesz mi podesłać swój namiar, jeśli byłaś zadowolona z zakupu?

A jest u Ciebie jakaś relacja z sadzenia, też się odsunęłaś o 1 m od płotu?
Iwk4 22:05, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Natrzaskaliśmy sporo stron i było trochę zwrotów akcji, więc Ci się nie dziwię, że się zgubiłaś

Ubiegłej wiosny jak jeździłam do pracy, mijałam po drodze podwórko z takim żywopłotem i zachorowałam na niego - na szczęście została mi jeszcze jedna krawędź działki do obsadzenia.

Pamiętam u Ciebie fotkę tego żywopłotu. Wtedy nie do końca byłaś do niego przekonana. Ale u dziewczyn był bardziej zadbany
Sebek 22:53, 13 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Jakoś Ci nie wierzę
A tak w ogóle powodzenia na egzaminie z anglika - to chyba jeden z przyjemniejszych egzaminów? Dla mnie taki by był.

Ja wiem czy przyjemny... Wziąłem sobie ambitnie wysoki poziom i nie wiem czy ogarnę... Ale fakt, potem już tylko gorzej!
lindsay80 22:54, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Pamiętam u Ciebie fotkę tego żywopłotu. Wtedy nie do końca byłaś do niego przekonana. Ale u dziewczyn był bardziej zadbany

Iwonka, to chyba jednak u kogoś innego było, tego co mi się podobał nie fotografowałam.
Ale nie przejmuj się cięzko spamiętać co, kiedy u kogo było - forum jest już tak obszerne, że po prostu się nie da.
lindsay80 22:56, 13 sty 2016

Sebek napisał(a)

Ja wiem czy przyjemny... Wziąłem sobie ambitnie wysoki poziom i nie wiem czy ogarnę... Ale fakt, potem już tylko gorzej!

no to super, teraz jeszcze chce się uczyć, potem już tylko gorzej.