Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Mala_Mi 00:48, 07 paź 2015

Acha ..tawułki potrzebują dużo wody i mało słońca bezpośredniego.. inaczej szybko są zaschnięte.. i nie tylko kwiaty ale i liście.. u mnie tawułki w to lato padły wszystkie , nawet te podlewane... ale aż tak nie byłam w stanie podlewać by je uratować.
ewalm 11:37, 07 paź 2015

Olili napisał(a)
Ewalm ,którego wzdłuż ?

Wiesz co, tak popatrzyłam jeszcze na zdjęcia - to jednak nie jest dobry pomysł. Za dużo mieszania. Cały urok jednak w tym, żeby były tylko okrągłe bukszpany i pionowe trawy. To próbuj z kulą. Można jej dać ten ogranicznik tak ciut szerzej, żeby w nią RB nie wchodziły tylko otoczyły, a kula miałaby trochę miejsca dla siebie.

To jak, placyk z przejściem na wprost? Czy bez placyku?

(O łazienkach - może wieczorem, mam nadzieję, dziś nigdzie nie jadę. Wczoraj padłam spać.)

Toszko, za rok podzielisz się Hakone, jakby co? ja pewnie mam do Ciebie blisko
Toszka 12:34, 07 paź 2015

Z tyloma osobami się podzieliłam to i z tobą Kochana też. spoko
Olili 19:06, 07 paź 2015

Aniu - dziękuję za nazwę Hakonechloa :_-) (jaki to trudny wyraz ciągle nie pamiętam jak się go pisze )

Zrobiłam Red Baronowi właśnie takie opaski jak piszesz
Olili 19:07, 07 paź 2015

Ewalm też tak jednak pomyślałam , że byłoby zbyt namieszane i zakupiłam dziś bukszpany
Olili 19:08, 07 paź 2015

Toszka
Olili 19:25, 07 paź 2015

Teraz krótkie sprawozdanie z dzisiejszego dnia

Kupiłam derenie i kule bukszpanowe.
Miałam zakupić jedną dużą ,tę do środka Red Barona i kilka mniejszych w to puste poletko.
Niestety były tylko duże kule..
Kupiłam więc trzy ,starałam się tak wybrać by choć trochę różniły się wielkością.
Największą dałam do Red Barona ,a tamte dwie pójdą w to puste miejsce i mogę jeszcze przesadzić od siebie (z innego miejsca) trzecią mniejszą od nich.

Zastanawiam się czy to będzie dobrze wyglądało ,bo niby tu będą 3 różnej wielkości ale gdyby patrzeć na całą rabatkę z Red Baronem to wyjdzie ,że są 4 kule i to chyba nie ten teges..?

Na razie posadzona jest tylko ta w Red Baronie,bo sadziłam jeszcze hortensje ,trochę miskantów i uzupełniałam Red Barony. Zmarzłam okrutnie,zrobiło się ciemno ,więc nawet nie wiem jak wygląda to co posadziłam ....Boję się co się jutro ukaże moim oczom ,a kopanie było ciężkieeeeeee,susza tragiczna,twardo jak cholera.Jak mi przyjdzie przesadzać to się popłaczę..

Aparat zabrałam ze sobą ,położyłam i ani przez moment mi się nie przypomniało,żeby cyknąć fotkę,dopiero jak już stwierdziłam,ze do domu czas iść ,to rzucił mi się w oczy ,ale było już ciemno..
Kasya 19:28, 07 paź 2015

Olili napisał(a)
Teraz krótkie sprawozdanie z dzisiejszego dnia

Kupiłam derenie i kule bukszpanowe.
Miałam zakupić jedną dużą ,tę do środka Red Barona i kilka mniejszych w to puste poletko.
Niestety były tylko duże kule..
Kupiłam więc trzy ,starałam się tak wybrać by choć trochę różniły się wielkością.
Największą dałam do Red Barona ,a tamte dwie pójdą w to puste miejsce i mogę jeszcze przesadzić od siebie (z innego miejsca) trzecią mniejszą od nich.

Zastanawiam się czy to będzie dobrze wyglądało ,bo niby tu będą 3 różnej wielkości ale gdyby patrzeć na całą rabatkę z Red Baronem to wyjdzie ,że są 4 kule i to chyba nie ten teges..?

Na razie posadzona jest tylko ta w Red Baronie,bo sadziłam jeszcze hortensje ,trochę miskantów i uzupełniałam Red Barony. Zmarzłam okrutnie,zrobiło się ciemno ,więc nawet nie wiem jak wygląda to co posadziłam ....Boję się co się jutro ukaże moim oczom ,a kopanie było ciężkieeeeeee,susza tragiczna,twardo jak cholera.Jak mi przyjdzie przesadzać to się popłaczę..

Aparat zabrałam ze sobą ,położyłam i ani przez moment mi się nie przypomniało,żeby cyknąć fotkę,dopiero jak już stwierdziłam,ze do domu czas iść ,to rzucił mi się w oczy ,ale było już ciemno..

no ale jak to tak...bez fotek ?
Olili 19:28, 07 paź 2015

Ewalm z tym placykiem to będzie tak,że w części wysypanej kamieniem będą ułożone płaskie duże kamienie w formie ścieżki i potem tak trochę rozrzucone między brzozami
Olili 19:30, 07 paź 2015

Czyli że i Red Baron i Brzozy będą w kamykach..

choć ten kamyk mnie martwi strasznie -jak ja będę potem coś przesadzać .....to masakra jakaś, rozgarniać kamyki i kopać między nimi.