Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 08:18, 29 kwi 2016

Reniu ,Aniu - takich rad mi potrzeba właśnie!
I prosto z mostu ,bo ja bez bicia się przyznaję ,że nie mogę ogarnąć sama co z czym .Nie mogę połapać się ,ze wiosną roślina wyglada tak a jesienią tak i niekoniecznie wtedy już pasuje z tą co pasowała do niej wiosną!!! I jeszcze ,ze teraz jest taka ale urośnie do rozmiaru ...i już dupa...Mózg mi się grzeje .
Olili 08:19, 29 kwi 2016

Aniu a pisząc przed cisy to miałaś na myśli jałowce?
Olili 08:34, 29 kwi 2016

Aniu a ten pomysł z lilakami małymi i piwoniami to dałoby radę jakoś mi tak bardzie łopatologicznie...,w którym miejscu byś widziała je i tę ścieżkę...?
Mala_Mi 10:39, 29 kwi 2016

Olili napisał(a)
Aniu a pisząc przed cisy to miałaś na myśli jałowce?

Iza tak to jest jak zagląda się na szybko...z nosem na klawiaturze i z oczami opuchniętymi od komputera i z jedna myślą... jak najdalej od monitora

Ja mam cisy na nóżce i odruchowo patrząc na twoją kulę na nodze napisałam że to cis.. z powyższych powodów nie podaje nic konkretnego, bo nad tym trzeba się zastanowić .. to są takie luźne sugestie i pierwsze skojarzenia..

Nie potrafię zaplanować niczego "ze zdjęcia" ... ja potrafię przerzucać doniczkami i stwierdzić ..o tak będzie dobrze.. ale też nie zawsze się udaje.. metoda prób i błędów jest bliższa prawdy. I mogę co najwyżej stwierdzić jakie u mnie połączenia się sprawdziły. Cała reszta to jeden wielki eksperyment. Mogę też napisać , że coś mi się nie podoba jak już rośnie.. ja jestem amator..

Poza tym ja nie czuję takich nasadzeń wielkopowierzchniowych jednym gatunkiem.... u mnie musi być na bogato i różnorodnie.

W wolnej chwili mogłabym próbować to jakoś naszkicować, ale do lipca termin ów wolnych brak
Olili 12:35, 29 kwi 2016

Ja poza zasiegiem komputera pisze z tel.
Olili 12:37, 29 kwi 2016

Aniu☺

Ja tez nie czuję wielkopowierzchniowych jednym gatunkiem.
Myslalam ze po prostu bedzie latwiej
Olili 12:38, 29 kwi 2016

Kurcze mi latanie z doniczkami z roslinami tez by troche ułatwiło no ale musialabym miec juz pokupione
Olili 12:40, 29 kwi 2016

A ja nie wiem co z czym
Dzis jestem w trasie a widze tylko moj trojkat z napitolonymi nasadzeniami
Olili 12:40, 29 kwi 2016

A z tym ze jestes amator to zes pojechala
Olili 12:42, 29 kwi 2016

Dzieki bogactwu roslin ktore u ciebie rosna to czujesz jakie odleglosci zachowac ,ktore z przodu ktore z tylu,ze jak jedne przekwitna to drugie zaczna...itd otd
Jak ja bym chciala miec taka wiedzę. Ja owszem czytam ale kicka mi sie to..