Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 12:43, 29 kwi 2016

I mi nie przeszkadza ze ty tak luzno rzucasz na szybko...to wszystko jest dla mnie bardzo ważne
Magda70 12:50, 29 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Dziewczyny co Wy piszecie , jak to nie sa popularne, toz nawet towarzystwo milosników lilaków sie zawiazało na Ogrodowisku i w tamtym roku byli w Kurniku a w tym do Powsina jedziemy na kwitnienie. Szefową jest Gabriela. Ja też mam ze 15 m lilaków, nie wiem dokładnie ile ale troche tego jest.

Ja mam jednego...i nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez bzu Uwielbiam ich zapach i od zawsze wiedzialam, że on u mnie będzie. Mój szczepiony więc jako wielopniowe nie moze być prowadzony
Bogdzia 20:57, 29 kwi 2016

Olili napisał(a)

Bogdziu oczywiście wiem,ze są miłośnicy lilaków na O.,pewnie zbyt uogólniłam ale faktycznie niejednokrotnie czytałam tu na forum,ze są passe ,że krzaczory itd.

No bo sa krzaczory potrafia rosnac wysoko i szeroko ale ten zapach, jak nie miec choc jednego . Szczepione lepiej wygladaja.
Mala_Mi 21:23, 29 kwi 2016

Ja bym bardziej coś takiego widziała....... https://pl.pinterest.com/pin/571464640196678915/
Olili 21:40, 29 kwi 2016

Magda70 napisał(a)

Ja mam jednego...i nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez bzu Uwielbiam ich zapach i od zawsze wiedzialam, że on u mnie będzie. Mój szczepiony więc jako wielopniowe nie moze być prowadzony

Mnie ten zapach też urzeka.
Olili 21:42, 29 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

No bo sa krzaczory potrafia rosnac wysoko i szeroko ale ten zapach, jak nie miec choc jednego . Szczepione lepiej wygladaja.

właśnie

Ja mam dwa...a że źle posadzone taka byle jaka ogrodniczka ze mnie , na dodatek wolno się uczę .
Olili 21:49, 29 kwi 2016

Aniu - ładna ta inspirka

Dojrzewam powoli do pozbycia się stamtąd tych dwóch kulek na pniu. Tylko nie wiem co z nimi zrobić.. ,bo trochę mi ich żal na stracenie skazać.

A na płot można by jakiś powojnik?? Bo bluszcz mi się nie uśmiecha.
Olili 23:13, 29 kwi 2016

A co można posadzić przed hortensjami oprócz traw ,rozchodników i bukszpanów,ale zimozielonego?
Mala_Mi 01:30, 30 kwi 2016

Olili napisał(a)
A co można posadzić przed hortensjami oprócz traw ,rozchodników i bukszpanów,ale zimozielonego?

Runiankę, paprocie (są praktycznie zimozielone i nie ekspansywne, ale teraz nawy nie poszukam.. ) ma je Marta z Zielonej ogrodniczki marzenie o zielonym ogrodzie. Tam też możesz szukać fajnych inspiracji. Ogród uporządkowany ale też taki różnorodny.. z tych co mogłabym mieć

Upss.. już się mieszam u kogo piszę

Olili 08:40, 30 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Runiankę, paprocie (są praktycznie zimozielone i nie ekspansywne, ale teraz nawy nie poszukam.. ) ma je Marta z Zielonej ogrodniczki marzenie o zielonym ogrodzie. Tam też możesz szukać fajnych inspiracji. Ogród uporządkowany ale też taki różnorodny.. z tych co mogłabym mieć

Upss.. już się mieszam u kogo piszę

Kochana jesteś za te wszystkie podpowiedzi.

U Marty Zielonej kopie w wątku w te i z powrotem nazwę jej paprotki nawet pamiętam polypodium vulgare ale nie wpadłam ,że dobrze by ją było z hortensjami połączyć...Czy ja się kiedyś czegoś nauczę !