Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 22:06, 19 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Myślami Cię ściągnęłam.. wczoraj nacięłam Ci runianki do ukorzenienia... i zapomniałam zabrać do domu. W nocy był przymrozek... cały dzień leżała na słoneczku, wrzuciłam do wody ale .chyba trzeba nowe sadzonki pobrać Ot dupa a nie ogrodnik

Podziwiam Cię ,że w ogóle pamiętałaś o mnie ,tzn. o runiance dla mnie ,dzięki .
szemusia 18:12, 20 mar 2015

Witam sąsiadkę
Dobrze, że buszujesz na O.
Mam nadzieję, ze teraz już będziesz częściej
Pozdrawiam...
Mala_Mi 00:50, 21 mar 2015

Iza.... caly czas o tobie pamiętam. ... wiesz dlaczego ♡
Edyta10 04:36, 21 mar 2015

Witaj Iza!
Uporałam się z całym Twoim wątkiem, dobrze że w nocy pracuję
podoba mi się u Ciebie i ciekawam jak będzie dalej
dużo zdrówka Ci życzę !! to Ci najbardziej potrzebne..
ściskam serdecznie
Olili 22:09, 21 mar 2015

Mała_Mi to teraz podwójnie mi zależy ,żeby Misiek żył jak najdłużej,bo póki on żyje to o mnie nie zapomnisz

Edyta10 - miło mi ,że chciało Ci się mój wątek przejrzeć
Dobrze,że wspomniałaś ,że pracujesz w nocy, bo ta godzina o której pojawił się Twój wpis zaskoczyła mnie nieźle
Ja u Ciebie też już pobuszowałam troszkę ,śladu nie zostawiłam ,bo póki co tak pobieżnie ..a lubię zostawić wpis jak już konkretnie zapoznam się z czyimś ogrodem.

Z nowości u mnie ..to pozbyłam się agrowłókniny w moim brzozowym zakątku,czyli tam gdzie na razie jest misz - masz,no pomijając,że misz-masz to mam wszędzie
Olili 13:40, 23 mar 2015

Mam dylemat.........
Zaraz wstawię zdjęcie..

Ta pomarańczowa linia(nie potrafię jej ładnie równo narysować) to ostateczny kształt rabaty.

Zaraz za nią posadzone są berberysy admiration i zastanawiam się co za nimi posadzić w tym narożniku.
Myślę o jakichś drzewach tylko nie wiem co by pasowało do tych brzóz które już rosną. Na zdjęciu wydaje się mało miejsca ale na głębokość to jest tam ok 5m, długości ok 7m.
Proszę doradzcie mi coś .
Mala_Mi 14:29, 23 mar 2015

Do wieczorka mam urwanie dupencji... zajrzę potem..
ren133 17:13, 23 mar 2015

Olili napisał(a)
Mam dylemat.........
Zaraz wstawię zdjęcie..

Ta pomarańczowa linia(nie potrafię jej ładnie równo narysować) to ostateczny kształt rabaty.

Zaraz za nią posadzone są berberysy admiration i zastanawiam się co za nimi posadzić w tym narożniku.
Myślę o jakichś drzewach tylko nie wiem co by pasowało do tych brzóz które już rosną. Na zdjęciu wydaje się mało miejsca ale na głębokość to jest tam ok 5m, długości ok 7m.
Proszę doradzcie mi coś .

Ja proponuję dosadzić brzozy i zrobić zagajnik brzozowy + hosty + trawy i kwiaty według uznania.
Ja też robię u siebie rabatę brzozową i tak mi się nasunęło.
Pozdrawiam
Olili 18:54, 23 mar 2015

ren133 - tak też wcześniej myślałam ale koniec końców wydaje mi się ,że wtedy ten zagajnik brzozowy byłby za duży ...??? Zajmowałby wtedy razem z tymi co są ok 20 metrów. Pomyślałam by w to miejsce gdzie brzozy już są dosadzić berberys ,hosty i trawy (inspiracja w ogrodzie z lustrem ) a tu coś innego tylko by to razem jakoś grało...

A w którym miejscu u siebie robisz tę rabatę ??
szemusia 18:55, 23 mar 2015

Dziewczyny mogą mieć rację z tym zagajnikiem brzozowym. Cudny ma Sylwia - Ogród Sylwii. DO tego trawki i będzie cudnie...

Ale Ty masz przestrzeni
I cieszę się, ze zaczynasz planować rabatki. Nawet bardzo się cieszę, Iza