Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

wiewiora 22:10, 09 lut 2015

Witj ja część kwiatów już wysiałam co niektóre powschoidziły ,por dziś wysiany za selera się jutro zabiorę...
rozark 14:31, 10 lut 2015

Przede mną siewy lutowe:

stipa i

rozark 14:37, 10 lut 2015

laurowisnia napisał(a)

Na początku wśród fotek natrafiłam na lwie paszcze, nie miałam ich nigdy, teraz kupiłam jej nasiona, czy ta u Ciebie to jakaś niska odmiana? Ładnie kępka wygląda.

na zdjęciach lwie paszcze z poprzednich lat

a to tegoroczne zakupy, jakieś takie wielokolorowe

sadzę je w 2 rzędach, zobaczymy jak to będzie się prezentować, moją uwagę przyciąga biała z różowym nalotem
Iwk4 15:20, 10 lut 2015

rozark napisał(a)

O takim rozwiązaniu można pomyśleć docelowo - póki są lilaki to dla lawendy będzie za ciemno, wzdłuż ścieżki marzy mi się rząd róż na pniu podsadzonych czymś i może przy tej okazji zrobić taką ścieżkę? Tylko wtedy chyba nie z lawendy, ale to zobaczymy później.

Myślę że tej ścieżce bardzo dodaje uroku to, że ona zakręca i przez to gdzieś prowadzi (nie widać jej końca). Wiesz co to jest za roślina?

Jak robisz takie linki, że wyjmujesz ze strony jedno zdjęcie?

Reniu, mi nie chodzi o roślinki, te wybierzesz sobie sama. tylko o tą linię przejścia.
Gdzieś miałam inne zdjęcie z prostą ścieżką i tym samym efektem, tam przechodziły jakieś niskie żółte trawy, ale nie mogę znaleźć tego zdjęcia niestety.

Jak chcesz zrobić link do samego zdjęcia w necie, robisz tak:
W oryginalnym tekście, gdzie jest zdjęcie, najedź myszką na obrazek.
Prawym klawiszem myszki najedz i kliknij: kopiuj adres obrazka.
W poście do którego chcesz wstawić link prawym przyciskiem myszy wstawiasz wklej. Zaznacz tekst i zalinkuj,tak, jak link do strony
Powodzenia
Iwk4 15:20, 10 lut 2015

rozark napisał(a)

O takim rozwiązaniu można pomyśleć docelowo - póki są lilaki to dla lawendy będzie za ciemno, wzdłuż ścieżki marzy mi się rząd róż na pniu podsadzonych czymś i może przy tej okazji zrobić taką ścieżkę? Tylko wtedy chyba nie z lawendy, ale to zobaczymy później.

Myślę że tej ścieżce bardzo dodaje uroku to, że ona zakręca i przez to gdzieś prowadzi (nie widać jej końca). Wiesz co to jest za roślina?

Jak robisz takie linki, że wyjmujesz ze strony jedno zdjęcie?

Reniu, mi nie chodzi o roślinki, te wybierzesz sobie sama. tylko o tą linię przejścia.
Gdzieś miałam inne zdjęcie z prostą ścieżką i tym samym efektem, tam przechodziły jakieś niskie żółte trawy, ale nie mogę znaleźć tego zdjęcia niestety.

W poście do którego chcesz wstawić link prawym przyciskiem myszy wstawiasz wklej. Zaznacz tekst i zalinkuj tak, jak link do strony
Powodzenia
Viola 18:41, 10 lut 2015

Reniu, a te petunie zwisające kiedy będą kwitły?
rozark 22:42, 10 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

W poście do którego chcesz wstawić link prawym przyciskiem myszy wstawiasz wklej. Zaznacz tekst i zalinkuj,tak, jak link do strony
Powodzenia

O roślinkę pytam z ciekawości bo jej nie znam .

Za instrukcję dziękuję.
rozark 22:44, 10 lut 2015

Viola napisał(a)
Reniu, a te petunie zwisające kiedy będą kwitły?

Mam nadzieję, że w połowie maja.

Siałam już petunię w poprzednie 2 lata i mam z nią dobre doświadczenia. Ładnie wschodzi, rozkrzewia się i nie chorowała.
rozark 23:04, 10 lut 2015

Moniko,

Mam dla ciebie naparstnicę wysianą w zeszłym roku. Chcesz?
Mala_Mi 00:24, 11 lut 2015

Ta roślin po prawej i lewej stronie ścieżki to "mysie uszy" czyli czyściec wełnisty....