Jeśli nie to oczywiście je usunę.
Nie mogę znaleźć z którego artykułu je skopiowałam. Pamiętasz może?
Czy jeśli twoje to mogę je zostawić u siebie w wątku? Jeśli nie to może pamiętasz linka to podmienię oczywiście.
Z góry dziękuję .
Zdjęcia z ogrodowiska można wklejać, warto tylko napisać z jakiego watku ale zabij, nie mogę sobie przypomnieć
ja kopiowałam na pewno z Ogrodowiska, bo na dysku mam zapisane zdjęcie ze znaczkiem ogrodowiska, problem w tym że te pierwsze zdjęcia zapisywałam bez linków
Różowości takie jak jeżówka, rozchodnik pójdą na rabatę różową lub różowo-fioletową obok lilaków.
Spędziłam z pinami cały wieczór. Jednak co obrazek to obrazek .
I wyszło, że stipa to pasuje do wszystkiego, ale na razie ograniczając się do przedogródka i rozważając kolor na razie tylko niebiesko-fioletowy to wyszła mi szałwia ( na czerwiec, lipiec, jutro posiedzę na odmianą), przetacznik Veronica spicata Christanie ( nie wiem czy u mnie nie będą zagniwały korzenie ), astry ( na jesień), driakiew kaukaska ( na tym zdjęciu powyżej bardzo ładna, jeszcze się jej przyjrzę ), niezapominajki ( kwitną jak stipa jest jeszcze niska).
W lipcu będzie kwitła lawenda. I coś dobiorę z listy powyżej, tak aby coś niebieskiego kwitło cały czas.
oj wiem lawendę mam już 6-sty rok
ale są na to sposoby, przy sadzeniu na ziemi położyłam zwykłą folię budowlaną, która nie przepuszcza wody i korzenie mają jej autoamtycznie mniej
na rabacie z drugiej strony garażu już tego nie zrobiłam, jest posadzona w glinie, i jest wyraźnie drobniejsza, ale nie wygniwają jej korzenie, po 6 latach stwierdzam, że tam krzaczki są drobniejsze i dzięki temu się mniej pokładają
nie wiem czy w przedogródku nie będę wymieniać krzaczków w tym roku bo bardzo łyse są, nasionka się już stratyfikują
Jeżówki są w różnych kolorach, nie ma tylko niebieskiej, ale są piękne białe i czerwone (czerwony dopuszczasz na rabacie).
Przetacznik ten rośnie bardzo wysoki. Na glinie radzi sobie bardzo dobrze w odróżnieniu od innych przetaczników tu o nim pisałam w 2012 roku i mam go nadal. Pierwszy rok ok. 60cm, ale potem to powyżej metra. U mnie ma prawie tyle co ja Rozważ przetacznika kłosowego Veronica spicata 'Ulster Dwarf Blue'.. kwitnie długo i jest dużo niższy. Pisze, że do 30cm, ale jest wyższy..tak do pół metra.
Tu też o nim pisałam już go w tym miejscu nie ma tak jak i tej rabaty