Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 11:45, 21 paź 2016

Ewuś napisałam u Ciebie . Dziękuję za przecudne PJN.

Edit: u mnie tez opcja nr 2.
Agania 14:08, 21 paź 2016

O guano poczytałam i o kompostowaniu całego dobra, ja polepszam strukturę gleby siejąc gorczycę pod nowe nasadzenia, tylko trzeba przekopać

Jesienią najlepiej
Nallar 14:37, 21 paź 2016

Toszka napisał(a)
Zebrany świeży obornik albo można przekopać na nowych, nieobsadzonych rabatach, albo wrzucać na kompost. Będzie bogaty, obornikowy kompost. U mnie obornik funkcjonuje jako druga opcja. Wyjątkiem jest koński, w postaci bobków, bo ten rozkładam pod kwaśnoluby.

Dzięki Toszka, na Ciebie zawsze można liczyć.
Nallar 15:12, 21 paź 2016

Romci i Agacie też dzięki.
roma2 16:33, 21 paź 2016

Agatko siałam łubin, gorczycę i facelię, zanim posiałam trawnik. W tym roku, miałam siać w przyszłym przedogródku, bo tam po wkopywaniu oczyszczalni najgorsza ziemia (nie było mnie i nie miał kto przypilnować, by tej ze spodu samego nie dawali na wierzch), ale jakimś dziwnym trafem, nie zdążyłam. Głupio to brzmi, ale jak tam tak rzadko jestem, to mam kłopot z ogarnięciem całości. Ale szykuję się na wiosnę z obornikiem i sianiem poplonu tam. Na razie hulają chwaściory, szczególnie jakaś menda (nie mylić z komendą) z dużymi liśćmi i przeeeedługimi korzeniami. Dam radę. Jakoś.
Mala_Mi 13:10, 22 paź 2016

Ufff.o 18 wrześnie mnie tu nie było.. zajrzałam i zwiewam.. bo Jany Niezbędne są wszędzie..
wrobelki 22:56, 22 paź 2016

U mnie gorczyca w tym roku w warzywniaku choć tam chyba już najlepsza ziemia w całym ogródku
roma2 20:04, 23 paź 2016

Nie pamiętam, czy opowiadałam o kocie. Bo zawsze PJN. i PJN. A tu kot w domu jest . Czarny, gryzący dzikus. Nastał u nas, gdy odeszła nasza Stefa seterka, a sąsiedzi rozwodząc się zapomnieli, że mają zwierzaka. Każde poszło gdzieś swoją drogą, a bidula został na ulicy. Zawsze mielismy psy, ale serce bolało patrząc jak wpycha się do domu czarnuszek. I tak nastał w domu czas Niemca. Bez obrazy. Każdy, kto miał zawsze psy zrozumie . Rodzina mówiaca i rozumiejaca w językach wielu. Polsko-angielsko-franscusko-włosko-hiszpańsko-rosyjska. A niemieckiego ni w ząb. Nikt. I jak powiedziała córka "Niemiec - bo nikt go nie rozumie" I taka prawda jak się miało zawsze psy. Koty to insza inszość. Ale kochamy naszego Niemczyka.

Choć nie rozumiem ciągle. Ma miseczkę z woda w kuchni...

AnnaCh 09:03, 24 paź 2016

Romo, oficjalnie przyszłam z rewizytą, choć przyznam się, że już kiedyś u Ciebie byłam
Będę teraz częściej zaglądać
BasiaLT 09:37, 24 paź 2016

Romuś koty tak mają. Może stać 10 misek z wodą a one i tak będą pić z podstawek kwiatów, kałuż i innych. Kiedyś miałam kota który pił tylko i wyłącznie wodę z kranu. Wskakiwał na umywalkę i trzeba było mu leciutko odkręcić wodę żeby tylko kapała. Chyba nawet jakby był na Saharze to by się nie napił z miski.