Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Mala_Mi 20:49, 05 lis 2015

Trawka wiosną będzie śliczna.. i dzięki niej inaczej spojrzysz na ogród.. nawet te malotki posadzone będą zachwycać Pamiętam jak u nas wyrosła pierwsza trawka.. a sialiśmy kawałkami przez kilka lat.. Ale nawet na kawałeczku już robiło dobrą robotę.

Natomiast siewki moje możesz przykryć korą , liśćmi, a możesz niczym. Dadzą radę. Jak coś padnie to dam nowe Wiec bez stresu
sylwia_slomc... 21:08, 05 lis 2015

Dziękuję wpisałam na listę chciejstw
anka_ 21:31, 05 lis 2015

Golden Hornet i na mojej liście. Jak kupowałam swoją Olę (zakochałam się w niej u Szmitów) to był właśnie i on. Miałam dylemat, którą jabłoń kupić. Ale jeszcze zawita do mojego ogrodu.

Romo trawka piękna, na przyszły rok będzie już cudny trawniczek do koszenia.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mira104 15:31, 06 lis 2015

Ojej Roma jak Ci ładnie trawka wschodzi
Kocimięta jest u mnie w zeszycie chciejstw, karteczki jak zawsze gdzieś gubię, tak więc założyłam sobie zeszyt
Pozdrawiam u mnie już z rana mrozikowo
anka_ 17:42, 09 lis 2015

Proszę się tu wytłumaczyć, dlaczego nie chcesz Romo stawku w ogrodzie? I co to za działania dywersyjne?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
roma2 18:15, 09 lis 2015

Aniu! Zaczynam się tłumaczyć... To w marzeniach męża ma być staw kąpielowy. Cudnie, tylko, że:

1. Koszty są ogromne, a my coraz bardziej wiekowi. Chcę zamieszkać w końcu tam! A budowa się toczy (to zbyt optymistyczne słowo), bo budowa domu pełza!

2. Boję się stawu kąpielowego bezpośrednio przy tarasie domowym. Już nie mówię, ze to my dostaniemy amnezji i potopimy się nieoczekiwanie , ale powoli przychodzi czas na wnuczęta. I jak ja upilnuję?

3. Chcę staw czy oczko, ale dalej od tarasu. I mniejsze!

Działania dywersyjne polegają na sączeniu wątpliwości późną nocką, do uszka!

Buziam!
anka_ 18:20, 09 lis 2015

Takie wątpliwości to ja rozumiem. Ale może teraz małe oczko przy tarasie, a coś większego (kieeedyś) w dalszej części działki?
alis 18:35, 09 lis 2015

roma2 napisał(a)
I dwa szczęśliwce
Kluska nie ukryła, że ryje w ziemi, bo brudny pyszczek ją zdradził.

A Flip szczęśliwy jest zawsze.

Pozdrawiam niezmiennie.

Pieski cudne, widać, że szczęśliwe
Piesek z awatarka też śliczny, przeczytałam bardzo mi przykro
sylwia_slomc... 18:45, 09 lis 2015

roma2 napisał(a)
Aniu! Zaczynam się tłumaczyć... To w marzeniach męża ma być staw kąpielowy. Cudnie, tylko, że:

1. Koszty są ogromne, a my coraz bardziej wiekowi. Chcę zamieszkać w końcu tam! A budowa się toczy (to zbyt optymistyczne słowo), bo budowa domu pełza!

2. Boję się stawu kąpielowego bezpośrednio przy tarasie domowym. Już nie mówię, ze to my dostaniemy amnezji i potopimy się nieoczekiwanie , ale powoli przychodzi czas na wnuczęta. I jak ja upilnuję?

3. Chcę staw czy oczko, ale dalej od tarasu. I mniejsze!

Działania dywersyjne polegają na sączeniu wątpliwości późną nocką, do uszka!

Buziam!

Ha ha ha te działania dywersyjne najbardziej mi się podobają......tylko ja mojego eMa to bym chyba hipnotyzowała we śnie bo ostatnio pada jak się tylko położy......ale idzie zima roboty będzie miał mniej .......może wtedy
eda 20:56, 09 lis 2015

roma2 napisał(a)
Jak zwykle z opóźnieniem, ale jestem. Do Was zaglądam co tam słychać.
Z nowości ogrodowych (bo nie ma ich wiele )zamieszkały w brzozowym derenie "Midwinter Fire". Posadzone w dwóch grupach. Mam nadzieję, ze będzie ładnie...kiedyś...

To cholerne czerwone wiaderko mnie prześladuje! Ale ja je wlokę za sobą wszędzie, bo ciągle wybieram jakieś kamory!

super ale będzie gaj czerwony dobry kolor co ty chcesz nikomu nie uda się go zwinąć bo będzie widać hi hi
łooo wlazłam w gogle żeby te derenie zobaczyć to będzie płonący las super