Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

anbu 19:47, 09 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Ja dziś cały dzień kuchnię sprzątałam, no i jest tak jak lubię w końcu czysto

Ja się wzięłam w końcu za swoją Czyli robimy tą samą robotę

Mira104 napisał(a)
Oj tam oj tam, a jak ktoś dla hecy, kupi Ci różę ogrodową w donicy 0.0
To będziesz mieć róże

Pogonię na cztery wiatry
Mira104 19:47, 09 sie 2016

Danusiu kuruj się, bo zdrowie najważniejsze. Miło, że odwiedziłaś mnie. Przetwory, to tak pod kątem syna, bo on już wyfruwa z domu, no i obrodziło sporo i coś trzeba z tym zrobić. Ja tam pojadę, zobaczyć co jest ciekawego, ale najpierw muszę dokończyć dom, bo jak znowu wyjdę na ogród, to przepadnę.
hindsight 20:05, 09 sie 2016

Toszka, ja mam już poletko żwirowe

Jego zaletą jest to, że chwasty łatwo się wyrywa a wyrywam ciągle, bo mi się krwawnicy i bzu zachciało.
Ale u mnie jest sam żwir, no z piaskiem, nie ma ziemi.

Jeśli kiedykolwiek, gdziekolwiek będę wspominać coś o chcicy na coś, co się rozsiewa, kopnijcie mnie porządnie w zad!

Róże ja lubię, ale sadzone między innymi roślinami.

Przetwory... No ja w tym toku tylko soki. Jeszcze mnie czeka aronia. Aaa, i dereniówkę planuję, po raz pierwszy w życiu. Bo nie wiem, czy tego derenia trzymać, czy nie
hindsight 20:09, 09 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Pazurki mówisz Domiś, o kurde, a co to takiego Ja dziś cały dzień kuchnię sprzątałam, no i jest tak jak lubię w końcu czysto teraz pasteryzuję ketchup.
Dobrze, że miałaś odskocznię, w końcu kobita to nie robot i trochę przyjemności też nam się należy

Ale to ja mamie robiłam paznokcie nie na odwrót mimo wszystko, fajnie było, najlepsze jest to, że mama zawsze jest zachwycona
Toszka 20:17, 09 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Oj tam oj tam, a jak ktoś dla hecy, kupi Ci różę ogrodową w donicy 0.0
To będziesz mieć róże

Róże rosną, na części pod zarządami teścia (on rządzi, a my robimy) - ponad 500m sad, warzywnik i róże... wystarczy mi roboty z musu z tymi różami... i tym bardziej utwierdzają mnie w tym, że najlepsze róże to te w wazonie

A z prezentów to notorycznie dostaję różowe kfiutki... a różu u mnie z założenia nie ma. W tym roku ulubiona ogrodówka You&Me też postanowiła być różowa. Jeżówka wysiała się z Hot Lavy (czerwona) i co? Oczywiście, że różowa (choć przyznam, że ładna, w amarant wchodzi)
anka_ 20:35, 09 sie 2016

Toszka napisał(a)
...wystarczy mi roboty z musu z tymi różami... i tym bardziej utwierdzają mnie w tym, że najlepsze róże to te w wazonie
A ja z autopsji powiem, że zależy jakie róże. Z moimi liliputami (choć one wcale nie takie mini) cała robota to ścięcie na wiosnę i tyle. Są piękne cały rok. Byłam nimi (i jestem) zachwycona i zakupiłam inne róże a z tymi to już zabawa.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
hindsight 20:44, 10 sie 2016

U was dziś też taka pogoda barowa? Cały dzień u nas padało. Powystawiałam swoje doniczkowe domowe, sadzonki i wszystkie z przechowalni, żeby się podlały. Zrobiłam jako takie porządki w lekach, bo jeszcze sprzed kilku lat niektóre miałam i umyłam drzwi tarasowe. Poczytałam wątek Jagodyy, bo mamy identyczne rozmiarowo działki. No, nie tylko z tego powodu

Głowa mnie dziś pobolewa, jest mi niedobrze, chyba jednak migrena mnie dopadła. Co za dzień...
anbu 20:54, 10 sie 2016

hindsight napisał(a)
U was dziś też taka pogoda barowa? Cały dzień u nas padało. Powystawiałam swoje doniczkowe domowe, sadzonki i wszystkie z przechowalni, żeby się podlały. Zrobiłam jako takie porządki w lekach, bo jeszcze sprzed kilku lat niektóre miałam i umyłam drzwi tarasowe. Poczytałam wątek Jagodyy, bo mamy identyczne rozmiarowo działki. No, nie tylko z tego powodu

Głowa mnie dziś pobolewa, jest mi niedobrze, chyba jednak migrena mnie dopadła. Co za dzień...

Dominiko jest jedno lekarstwo na wszystkie bolączki które powyżej wymieniłaś
Wiesz jakie? Twój własny wątek na forum
Mira104 21:29, 10 sie 2016

U nas pada cały czas, od rana, ale to dobrze zapełniłam lodówkę w jedzenie, dokończyłam porządki (łazienka, przedpokój) jutro jeszcze piwnice i pokój gościnny obrobię i niech słońce wychodzi, bo czas na ogród. Ileż można w domu siedzieć Migreny współczuję, ja to tylko jak czuję ucisk, to od razu biorę tabletkę, bo inaczej cały dzień się męczę.
hindsight 21:33, 10 sie 2016

Aniu, jestem już blisko

Mira, ja też wzięłam tabletkę, ale jakoś niewiele się poprawiło.