Nie polecam jarmarku, będą Cię bolały zęby jak to określiła Tar
Dla mnie najlepiej róże wyglądają wśród bylin, nasadzonych pomiędzy nimi.
nie znam Minerwy, nie widziałam na żywo. Mogę tylko zaproponować żebyś się nie śpieszyła, uzupełniaj tę rabatę powoli, wiem że trudno podjąć decyzje na podstawie zdjęć z netu, ale jeśli się okaże że któraś nie pasuje to możesz ją posadzić na innej rabacie, przecież masz mnóstwo innego miejsca, nie stresuj się, to tylko zabawa
Kiedyś miałam Jazz, ale nie wiem czy to była pomyłka bo to była róża ciemno czerwona, wielka, z prostymi łodygami, bardzo nieciekawy pokrój, wywaliłam ją.
Myślę że Ty masz inną na myśli
U mnie żółta Golden Celebration przez ścieżkę ma tło biało różowych róż, bordowej piwonii i uwierz mi cały czas jak patrzę na ten kawałek ogrodu drażni mnie ten widok, ale już nie zmienię jej miejsca, za duża jest, a sadząć myślałam że to mi nie będzie przeszkadzać bo przedziela ją ścieżka i kawałek trawnika A jednak
Byłaś kiedyś na wątku Margerytki" Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)" kojarzy mi się że ona ma piękną różankę, w chyba z LoS, ale mogę się mylić, zajrzyj na str 197
Sprawdziłam jak wygląda Jazz, jest cudna, to nie ta którą ja miałam, kupuj,
Margarytka ma cudowna rozanke pomaranczowe roze z fioletami szalwi i innymi. Moj wzor do nasladownictwa. O ile z innymi roslinami nie mam oporow by zamowic tak roze dobieram dosc dlugo. Na pewno dokupie jeszcze. Natomiast nie pali mi sie. Chce by to byl swiadomy wybor, tez sprawdzam polecane tutaj roze. I sobie wszystko ukladam.
Obejrzalam sobie róze LoS, piekna jest, bardzo mi sie podoba. Jednak Jazz bym nie dodawała, jest zbyt krzykliwa, za duzo wszystkiego. Poszłabym w pastele śmietankowe z nutka brzoskwini, zeby nudy nie bylo dodałabym lawendowy fiolet lub cos mocniejszego np. burgunda. Uzupelniala nasadzeniami bylinowymi i zielonymi, hosty, paprocie, trawy, żurawki, tawułki.
Ale to ja, innemu moze sie nie podobac. A moze kto wie czy nie zrobie czegos takiego u siebie.