Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Joku 20:04, 14 cze 2026

Widziałam Coral Charm na żywo, nie ma w niej różu albo jest go bardzo mało. Wiem że w trakcie przekwitania robi się niemal biała ale nie widziałam tego albo nie zwróciłam uwagi.
Ewa777 09:10, 15 cze 2026

Piękna kolekcja piwonii. Twój ogród ciągle czymś zachwyca.
Kiedy tniesz kocimiętkę?
mirkaka 10:17, 15 cze 2026

Joku napisał(a)
Widziałam Coral Charm na żywo, nie ma w niej różu albo jest go bardzo mało. Wiem że w trakcie przekwitania robi się niemal biała ale nie widziałam tego albo nie zwróciłam uwagi.

Myślałam że znajdę jej nazwę, ale nie, musiałam kupować tylko oczami, bez nazwy
U mojej róż jest, też blaknie
mirkaka 10:19, 15 cze 2026

Ewa777 napisał(a)
Piękna kolekcja piwonii. Twój ogród ciągle czymś zachwyca.
Kiedy tniesz kocimiętkę?

Tnę jak robi się brzydka, czyli w większości kwiaty są przekwitnięte, ona potem odbija, ale już jest dużo mniejsza, i pokrój ma inny, nie taki fontannowy tylko skupiony

Jej, jak u mnie teraz leje, podobno od jutra ma być ładnie, oby , bo już mam tego deszczu i zimna dość
Monika83 11:55, 15 cze 2026

mirkaka napisał(a)

Dwa pierwsze zdjęcia to jest Bowl of beauty,

na trzecim jest ta niewiadoma dzisiejsze jej zdjęcia, rzeczywisty kolor bardziej koralowy, kwiat nie otwiera się do końca

Piękne te piwonie, ten rok jest chyba dobry dla piwonni bo u każdego kwitną.
Joku 12:35, 15 cze 2026

Ja też mam tego deszczu po same uszy ale boję się cokolwiek pogodzie zarzucić skoro tyle długich tygodni za nim tęskniłam . Chyba lada dzień nam się poprawi i słońca i ciepła będzie więcej.
mirkaka 16:31, 15 cze 2026

Monika83 napisał(a)
Piękne te piwonie, ten rok jest chyba dobry dla piwonni bo u każdego kwitną.

Ciekawe dlaczego taki dobry?
Monika
mirkaka 16:32, 15 cze 2026

Joku napisał(a)
Ja też mam tego deszczu po same uszy ale boję się cokolwiek pogodzie zarzucić skoro tyle długich tygodni za nim tęskniłam . Chyba lada dzień nam się poprawi i słońca i ciepła będzie więcej.

Jola, fajna jesteś Lubię Cię czytać
TAR 17:58, 15 cze 2026

No ja mam deszczu juz po kokarde, od zimy nie zdazylo u mnie wyschnac, wszystko pływa.
Co do piwonii, w poprzednim ogrodzie mialam Coral Sunset i Coral Charm i byly bardziej łososiowe. Chociaz sa w necie fotki gdzie Charm zaciaga troche różu. Ech, moze znowu sie pobawie w piwonie. W poprzednim pieknie kwitły piwonie drzewiaste, Itohy i Corale.
Czeka mnie podniesienie wszystkich piwonii za gleboko posadzonych. Jeju ze 20 krzakow co najmniej, chce mi sie jak nie wiem co
mirkaka 19:19, 15 cze 2026

TAR napisał(a)
No ja mam deszczu juz po kokarde, od zimy nie zdazylo u mnie wyschnac, wszystko pływa.
Co do piwonii, w poprzednim ogrodzie mialam Coral Sunset i Coral Charm i byly bardziej łososiowe. Chociaz sa w necie fotki gdzie Charm zaciaga troche różu. Ech, moze znowu sie pobawie w piwonie. W poprzednim pieknie kwitły piwonie drzewiaste, Itohy i Corale.
Czeka mnie podniesienie wszystkich piwonii za gleboko posadzonych. Jeju ze 20 krzakow co najmniej, chce mi sie jak nie wiem co

Może zamiast wynosić je wyżej, zdejmij trochę ziemi z wierzchu ,z czasem pewnie wypuszczą nowe korzenie już płyciej, 20 krzaków to dużo, Tar one może są młode, ja po posadzeniu czy przesadzaniu czasami czekam i trzy lata na kwiaty.
Wzięłaś je z poprzedniego ogrodu czy tam zostawiłaś?
Deszczu też mam dość, szczególnie dziś dolało, pewnie moje pomidory w gruncie i w donicach padną na ZZ