Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kindzia 09:56, 24 paź 2017

Ale pięknie się azalia przebarwiła! To wielkokwiatowa, prawda? Mam 3, ale to jeszcze maleństwa są i widzę, że to te pięknych kolorów nabierają

I jaki cudny kolor hortki ogrodowej! Aż świeci!!!
mirkaka 16:55, 24 paź 2017

gosika67 napisał(a)
Pięknie jest tutaj,ta ścieżka to moja bajka.

Ha ha taka zaśmiecona liśćmi

mirkaka 16:57, 24 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Ale pięknie się azalia przebarwiła! To wielkokwiatowa, prawda? Mam 3, ale to jeszcze maleństwa są i widzę, że to te pięknych kolorów nabierają

I jaki cudny kolor hortki ogrodowej! Aż świeci!!!

Tak Kasiu, to wielkokwiatowe, już chyba ze dwa tygodnie patrzę na ich cudne kolorki
Ogrodówka jeszcze dłużej taka piękna, ale jak przyjdzie mróz to się skończy kolorek.
anka_ 18:10, 24 paź 2017

mirkaka napisał(a)
Ha ha taka zaśmiecona liśćmi
to jeszcze jej dodaje uroku. Super jest. A azalie poprostu wymiatają... zarąbiste...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
gosika67 21:53, 24 paź 2017

Ścieżka zaśmiecona liśćmi toż to jesień i ma swój klimat, mi się podoba, a jak te liście szeleszczą.
Anna_ogrodni... 08:30, 26 paź 2017

Piękny czarodziejski ogród
Prześliczne widoki i rośliny bardzo mi się u Ciebie podoba
pozdrawiam
mirkaka 12:46, 26 paź 2017

anka_ napisał(a)
to jeszcze jej dodaje uroku. Super jest. A azalie poprostu wymiatają... zarąbiste...

a widziałaś je wiosną ? Czytałam u Ciebie że marzysz o Pontyjskiej. Mam ją jeśli znajdę jakąś ukorzenioną gałązkę mogę Ci dać, tylko nie wiem dlaczego akurat o niej ?
Jest tyle piękniejszych wielkokwiatowych, i też pachnących Być może ona pachnie najbardziej, więc pewno za ten zapach ją sobie upodobałaś

tutaj maj

mirkaka 12:47, 26 paź 2017

gosika67 napisał(a)
Ścieżka zaśmiecona liśćmi toż to jesień i ma swój klimat, mi się podoba, a jak te liście szeleszczą.

Mi też się podoba jak leżą liście Tak tylko przekomarzam się
mirkaka 12:48, 26 paź 2017

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Piękny czarodziejski ogród
Prześliczne widoki i rośliny bardzo mi się u Ciebie podoba
pozdrawiam

Zapraszam zatem do spacerów
anka_ 13:41, 26 paź 2017

mirkaka napisał(a)
a widziałaś je wiosną ? Czytałam u Ciebie że marzysz o Pontyjskiej. Mam ją jeśli znajdę jakąś ukorzenioną gałązkę mogę Ci dać, tylko nie wiem dlaczego akurat o niej ?
Jest tyle piękniejszych wielkokwiatowych, i też pachnących Być może ona pachnie najbardziej, więc pewno za ten zapach ją sobie upodobałaś
Mirko oczywiście, że widziałam. Ja cichy bywalec u ciebie jestem.
Dlaczego o pontyjskiej marzyłam? Hm... chyba nie do końca potrafię wyjaśnić... dla mnie to taka matka wszystkich azalii wielkokwiatowych. Żeby było smieszniej marzyłam choć nigdy nie widziałam jej na żywo. Dziękuję za propozycję, dla niej miejscówka zawsze się znajdzie. Choć mam sadzonkę pontyjskiej od Bożenki/ Bogdzi za co jestem jej ogromnie wdzięczna. W tyn roku cuuuudownie sie przebarwiła i czekam na kwiaty żeby wreszcie poczuć ten zapach.
Mirko mam posadzonych w tym roku w sumie kilkanaście azalii wielkokwiatowych. I mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą spektakl. No i ciekawa jestem jak zimę zniosą u mnie japońskie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies