Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:37, 31 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
W jaki sposób ukorzeniasz azalie?

Przygięłam gałązkę i przygniotłam kamieniem Rh tak się ukorzeniły, zobaczymy czy azalki też
mirkaka 08:42, 31 paź 2017

m_gocha napisał(a)

Zatem będę się nieśmiało przypominała na wiosnę
Ty Mireczko pytałaś mnie o nasiona jeżówki Green Jevel. Niestety po przekwitnięciu główki zrobiły się czarne i pokryły się pleśnią - wydaje mi się, że w ogóle nie zawiązały nasion. Fakt, że kupiłam je dopiero w tym roku ale będę o Tobie pamiętać w przyszłym roku (gdyby pojawiły się nasionka)

Ja już nie pamiętam czy pytałam i gdzie, czasami nie ogarniam już forum
No widzisz ja też kupiłam jedną taką żarówiasto różową i też nie zawiązała nasionek.
A te które zawiązują nasionka to potem ich dzieci są wszystkie takie same, różowe i wysokie. Podobają mi się i tak, ale mam np białe i żółte i nie mam z nich dzieci ani białych ani żółtych.
mirkaka 08:43, 31 paź 2017

Ewa777 napisał(a)

Cudne masz te jesienne widoki I spacer taką ścieżką z liśćmi to sama przyjemność Azalie nabierają niesamowitych kolorów

Wrzuciłam u siebie zdjęcia ambrowców

Dziękuję Ewa, idę w takim razie oglądać Twoje cuda
mirkaka 08:55, 31 paź 2017

No to trochę z innej perspektywy dzisiejsze zdjęcia ścieżki, czyli z poziomu kucanego

mirkaka 09:08, 31 paź 2017

Kasia_CS 09:41, 31 paź 2017

mirkaka napisał(a)

Przygięłam gałązkę i przygniotłam kamieniem Rh tak się ukorzeniły, zobaczymy czy azalki też

oo to nawet bym się nie spodziewała, że tak się da. A przyginasz taką zdrewniałą mocno? Ja się w tym roku zdziwiłam, jak azalia wielkokwiatowa wypuściła mi taki mocny ale w pełni zieloniutki pęd - pierwszy raz - tak się po prostu rozkrzewia?

Ależ masz piękne słoneczko!! U mnie też sobie świeci, ale temperatura na maksa nie zachęca mnie do wyjścia do ogródka, bo wczoraj było ciut cieplej, a mega przemarzłam przez kilka minut kiedy zdjęcia robiłam
mirkaka 10:03, 31 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)

oo to nawet bym się nie spodziewała, że tak się da. A przyginasz taką zdrewniałą mocno? Ja się w tym roku zdziwiłam, jak azalia wielkokwiatowa wypuściła mi taki mocny ale w pełni zieloniutki pęd - pierwszy raz - tak się po prostu rozkrzewia?

Ależ masz piękne słoneczko!! U mnie też sobie świeci, ale temperatura na maksa nie zachęca mnie do wyjścia do ogródka, bo wczoraj było ciut cieplej, a mega przemarzłam przez kilka minut kiedy zdjęcia robiłam

Przyginam te które są powyginane i najbliżej podłoża, raczej słabsze i cieńsze, bo wtedy nie łamią podczas przyginania. Kasiu, azalie wypuszczają właśnie pędy blisko środka, po latach będzie fajnie zagęszczona.
U nas dzisiaj też zimno, ale słoneczko świeci na pocieszenie
sylwia_slomc... 10:21, 31 paź 2017

mirkaka napisał(a)

Dla mnie jesień choćby była nie wiem jak kolorowa to pora zamierania i początek cięzkiego czasu który muszę przetrwać by doczekać wiosny. Zyć się chce dopiero wiosną

Mam tak samo
sylwia_slomc... 10:23, 31 paź 2017

Nie wiedziałam, że można rh i azalie rozmnażać przez odkłady
mirkaka 10:49, 31 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiedziałam, że można rh i azalie rozmnażać przez odkłady

Rh na pewno a czy azalie to się okaże