Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

bacowa 07:04, 03 lis 2017

Chyba tą jodyną to i ja prysnę jeszcze przed zimą.
bacowa 07:30, 03 lis 2017

Mirka , wiesz w jakich odstępach czasu prysnąć tą jodyną bo chyba nie ma tej informacji. Co tydzień , będzie dobrze ?
bacowa 07:54, 03 lis 2017

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5440-co-i-jak-nowicjuszka?page=96 takim preparatem dziewczyny dezynfekują narzędzia.
mirkaka 10:38, 03 lis 2017

bacowa napisał(a)
Mirka , wiesz w jakich odstępach czasu prysnąć tą jodyną bo chyba nie ma tej informacji. Co tydzień , będzie dobrze ?

Mazan pisał 2 lub 3x przed zimą , nie napisał jak często ale myślę że co 4-7 dni.
Ja nie będę robić roztworu ze skrobią, tylko dodam trochę płynu do naczyń. Skrobia jest po to aby dłużej płyn dzialał, ale jeśli zrobię to kilka razy to też będzie chyba oki
mirkaka 08:45, 05 lis 2017

Wczoraj popryskałam moje buksy jodyną, M skosił trawnik ostatni raz pozamiatałam liście brzóz i zapakowałam do kompostownika.
Dzisiaj chyba też coś porobię,teraz u nas świeci piękne słoneczko, powinnam wyciąć zaatakowaną mączniakiem kocimiętkę, floksy. Nie chce się już robić w ogrodzie, a przyjdzie jeszcze z różami walczyć, kopczyki, włóknina. Zawsze też obrywałam liście przed zimą, w tym roku jednak mam strasznego lenia przed tą robotą, może odpuszczę..
tulucy 08:59, 05 lis 2017

Ja chyba nie obrywam... chore spadły, to pozbierane. A reszta... zobaczę, jak się obrobię z pilniejszymi pracami, to może.
Anda 09:20, 05 lis 2017

Dziewczyny, byłam w Rosarium w Zweibrücken w lipcu i rozmawiałam z tamtejszą ogrodniczką. Oni już nie zbierają tam opadłych zagrzybionych liści, bo nie ma żadnej różnicy w zdrowotności róż, czy liście są wyzbierana czy też nie.
Relacja z Zweibrücken będzie niedługo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 16:16, 05 lis 2017

Anda napisał(a)
Dziewczyny, byłam w Rosarium w Zweibrücken w lipcu i rozmawiałam z tamtejszą ogrodniczką. Oni już nie zbierają tam opadłych zagrzybionych liści, bo nie ma żadnej różnicy w zdrowotności róż, czy liście są wyzbierana czy też nie.
Relacja z Zweibrücken będzie niedługo

Też mi się tak wydaje, ale byłam dzisiaj w ogrodzie i nie mogłam wytrzymać jak widziałam mączniaka i plamistość, trochę poobrywałam.
mirkaka 16:17, 05 lis 2017

tulucy napisał(a)
Ja chyba nie obrywam... chore spadły, to pozbierane. A reszta... zobaczę, jak się obrobię z pilniejszymi pracami, to może.
,

Ja trochę poobrywałam, ale nie tak jak w zeszłym roku, że wszystko, tylko te najgorsze.
Wendy79 16:30, 05 lis 2017

To byłaby dobra wiadomość z tym zbieraniem liści, bo dzisiaj poległam, chcąc je powyciągać spod róż